West Ham
A. Lacazette (78)
Torsten Brix

VAR-mål til Arsenal i London-derby

”Remis-Arsenal” fik vundet en kamp, selvom det længe lignede nok et uafgjort resultat.
West Ham havde inden lørdagens Premier League-kamp blot vundet to af de sidste 23 kampe imod Arsenal, men udeholdet på Emirates kunne godt have været kommet foran i London-derbyet.

Efter blot et minuts spil havde Jarrod Bowen et skud på stolpen efter Bernd Leno i Arsenal-målet havde snittet bolden, og kort inde i anden halvleg kom West Ham igen til en stor chance. Michal Antonios hovedstød blev reddet af den tyske målmand med en redning, som mindede lidt om en redning fra en håndboldmålmand.

I den anden ende af banen var bolden mest, men Arsenal havde nok engang store problemer med at omsætte den større boldbesiddelse til mange store chancer. Sokratis havde et hovedstød på overliggeren på oplæg fra Premier League-topscoreren Pierre-Emerich Aubameyang inden indskifteren Alexandre Lacazette scorede kampens eneste mål – efter en VAR-kendelse. Mesut Özil var nemlig ikke off-side, men det dømte kampens kvindelige linjevogter på tyskeren, men det var en fejl, som VAR fik ændret.

Arsenal er det hold i de største europæiske ligaer, der har spillet flest kampe uafgjort. Inden kampen var hele 13 af Arsenals 27 Premier League-kampe endt i remis, men sådan gik det ikke lørdagens opgør, hvor Arsenal havde bolden hele 75% af tiden. "The Gunners" vandt 1-0 og tabte ikke for ottende kamp i træk – takket var en VAR-kendelse og et indskiftemål af Lacazette.