Christian Kern Hansen

Officielt: OB sikrer sig Sønderjyske-profil

OB har hentet den hollandske målscorer Mart Lieder på den anden side af lillebæltsbroen.
Mart Lieder blev hentet til Sønderjyske tilbage i sommeren 2018, hvor den hollandske angriber havde scoret imponerende 30 mål i 31 ligakampe for FC Eindhoven, hvor han og den hollandske klub fristede en tilværelse i den næstbedste hollandske liga. Der var derfor store forhåbninger til den fysisk stærke angriber, da han mødte op i Sønderjyske, der lige havde sendt angrebsprofilen Michael Uhre til Brøndby IF. Den hollandske angriber har gennem sin Sønderjyske-tid vist prøver på sine kvaliteter som angriber, men den 29-årige nu forhenværende Sønderjyske-spiller har også gennem hans halvandet år i Haderslev haft problemer med at finde den kontinuerlige sikre målscorer-form frem, men hans åbenlyse angriberkvaliteter er ikke til at komme udenom, og OB har nu profiteret af muligheden for at hente spilleren på en fri transfer.

På OB´s hjemmeside bekræfter klubben, at de har hentet hollænderen, der tiltræder på en toårig kontrakt fra sommer af. OB´s sportsdirektør Jesper Hansen havde mange positive ting at sige om den nytilkomne angriber, og ser frem til samarbejdet med Mart Lieder. Nedenstående er hvad fynboernes sportdirektør havde at sige på baggrund af transferen.

- Vi har hentet os en meget arbejdsom angriber, der kender den danske Superliga, som han kom til i Juli 2018. Han viste både i Holland og nu i Danmark, at han kommer til mange chancer, har en fin målnæse, og så er han fysisk stærk. Han har desuden megen fart i støvlerne og har gjort det rigtig godt i Sønderjyske. Han kan spille alene på toppen og både i et to- og tremandsangreb, og derfor passer han godt til de måder, vi kan spille på. Han ville rigtigt gerne til OB, så det bliver spændende at få ham med i truppen til sommer, hvor han afgjort vil være med til at skærpe konkurrencen om de forreste pladser.

Mart Lieder havde også et par ord at ytre om hans kommende skifte til Odense Boldklub. Her var hvad han sagde til OB´s officielle hjemmeside.

- Jeg havde flere muligheder, men jeg valgte OB, fordi deres spillestil passer til mig som spiller. Jeg er en spiller med masser af passion på banen, og det håber jeg, at fansene i Odense kan lide. Det er en stor klub med megen historie, og den vil jeg gerne være en del af. Jeg skal arbejde hårdt for at få min chance på holdet, men det er jeg også hundrede procent klar til. Jeg har haft en rigtig god tid i Sønderjyske, hvor jeg har bidraget med mål og assists, og jeg vil være helt fokuseret på at slutte godt af for den klub, der hentede mig til Danmark. Først når sæsonen er slut, vil jeg bruge alt min energi på min nye klub

Den nye OB-angriber har indtil videre formået 15 mål og ni assists i 57 kampe for Sønderjyske.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER