Torsten Brix

Mourinho-effekten

Totttenham-manageren har gjort det – igen…
Tidligere har Indkast.dk i disse linjer kigget dybt ned i Jose Mourinhos karriere, hvor historien gentager sig – på en næsten skræmmende måde… læs mere her. I artiklen kan man læse, hvordan Mourinho tidligere har overtaget klubber i krise – eller på vej i krise, hvilket også var tilfældet med Tottenham, der blot havde vundet ni af de sidste 31 kampe, inden Mourinho kom til London-klubben.

Straks herefter forbedrer Mourinho klubbernes resultater, hvilket han i den grad også har gjort i Tottenham. Ved ankomst den 22. november var Tottenham placeret på en 14. plads efter de havde hentet 14 point i 12 kampe, og nu er de fem spillerunder senere rykket hele ni pladser op i tabellen og indtager femtepladsen.

Derudover er Tottenham under Mourinho gået fra at være 12 point efter Chelsea til at være tre point efter Mourinhos tidligere klub, som de kan overhale på søndag, når de mødes på Tottenhams hjemmebane.

Netop 12 point har Mourinho hentet i Tottenham i de fem kampe, og i den periode har kun topholdene Liverpool og Leicester klaret sig bedre. Dette er sket, efter Mourinho har vundet to af de tre udebanekampe, og det kommer efter, at forgængeren Mauricio Pochettino ikke havde vundet sine sidste – netop – 12…. udekampe.

Sidste sejr var imod Wolverhampton, som ellers tidligere har været rigtig stærke imod de øverste hold i Premier League, og Tottenham havde også store problemer med ”Wolves” og især Adama Traore, som tre Tottenham-spillere fik advarsler efter nærkontakt med. Men Mourinho vandt ”grimt”, og efter kampen slog han fast, at hvis Pochettino stadigvæk var manager i Tottenham, ville de være ”faldet sammen” og ikke fået det sene mål af Jan Vertroghen i 2-1-sejren.

Måske har Mourinho ret i de gætterier, men skal Indkast.dk fortsætte ud ad samme tangent og nok engang kigge tilbage på Mourinhos mønster, når han ankommer til en ny klub, så køber den kontroversielle manager snart en angriber, henter nogle spillere ind, som han tidligere har arbejdet med og efter anden sæson kommer der intern ballade, som ender med at være årsagen til, at Mourinho forlader klubben. Fortsættelse følger!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER