Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Daniel Zastrojevic

17-årigt talent med rekordklausul på 935 mio. kroner

17-årigt portugisisk angrebstalent kan købes, men han bliver ikke billig: 935 millioner kroner kommer han til at koste, hvis klubber vil have fat i ham.
Portugisisk klubfodbold er kendt for at skabe talenter og finde kommende stjerner særligt på det sydamerikanske fodboldmarked. Alene i FC Porto har klubben fundet spillere som Hulk, Falcao, James, Otamendi, Alex Sandro med mange flere.

Men også på ungdomsfronten har FC Porto gjort det godt de sidste par sæsoner. Klubben vandt således i sidste sæson UEFA Youth League, og det skete blandt andet takket være Fábio Silvas evner som målscorer.

Silva har allerede fået spilletid for FC Portos førstehold og blev den yngste målscorer nogensinde for "Azuis e brancos", da han scorede i en cup-kamp mod S.C. Coimbrões i sidste måned. Han er også den yngste spiller nogensinde, der har spillet for FC Porto - det skete tilbage i august i en ligakamp mod Gil Vicente. På daværende tidspunkt var han 17 år og 22 dage gammel.

Og nu slår han så endnu en rekord. Denne gang er det rekorden for den højeste frikøbsklausul i portugisisk fodbold. Interesserede klubber kan nemlig købe Silva for 935 millioner kroner.

Det blev annonceret torsdag aften af præsident Pinto da Costa, da FC Porto afholdt klubgalla Dragões de Ouro. Her blev Silva kåret som årets talent ikke kun i fodboldafdelingen, men i alle sportsafdelinger i FC Porto. "Dragões" har flere sportsafdelinger - blandt andet håndbold, hockey, basketball, billard, svømning, cykling og boksning.

Silvas kontrakt står til at udløbe i juni 2022, men der er enighed om, at den forlænges, når Silva bliver 18 år. Det sker den 19 juli næste år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER