Ryan Svale

Underholdende topbrag endte uden scoringer

Hverken FCK eller FCM formåede at score i en underholdende affære. Gæsterne ramte træværket to gange.
FC København – FC Midtjylland 0-0 (0-0)
90' Rødt kort: Awer Mabil

Søndagens sene Superligakamp bød på en rigtig lækkerbiksen i form af nr. 2 mod nr. 1 i Superligaen. FC København mod FC Midtjylland. Gæsterne fra Midtjylland ville med en sejr øge forspringet til hjemmeholdet til syv point. Der var derfor pres på hjemmeholdet, der har tabt de seneste to Superliga-kampe.

I det første kvarter lignede det, at FCK's dårlige stime fortsatte. FCM satte dig nemlig massivt på kampen i det første kvarter, hvor også Emiliano Marcondes og Evander var ganske tæt på at bringe gæsterne i front.

Herefter åd FCK sig mere ind i kampen. Løverne havde flere god opspil, men fik for alvor aldrig rigtig afsluttet angrebet ordenligt. Det gjorde de dog i det 23. minut, hvor Viktor Fischer var alene med Jesper Hansen, der dog flot parrerede FCK'erens skud.

I det 26. minut bragede brasilianske Evander et frispark på overliggeren. Erik Sviatchenko scorede på returen, men han stor desværre for ham og FCM i en offside-position.

Trods flere gode forsøg lykkedes det ikke for nogen af de to mandskaber at score og dermed kunne begge hold gå til pause med 0-0 efter en første halvleg, der bølgede frem og tilbage og med fin underholdning i begge ender af banen.

Anden halvleg fortsatte i samme spor. Dog havde begge mandskaber svært ved at tilkæmpe sig de store chancer.
I det 65 min var gæsterne dog meget tæt på føringsmålet, da Sory Kaba headede et hjørnespark på stolpen.
Herefter fortsatte flere gode og farlige FCM muligheder.

Hjemmeholdet skiftede Nicklas Bendtner ind i håbet på at score føringsmålet, men en tidigere landsholdsangriber fik for alvor aldrig spillet sig frem til en chance.

I kampens slutfasen stod der FCM på det meste. Gæsterne prøvede alt hvad de kunne for at sikre sig sejrsmålet. Den opgave blev dog ikke nemmere, da Awer Mabil fik sit andet gule kort og dermed rødt for at stoppe indskiftede Mohamed Daramy i en kontra.

I overtiden var selvsamme Daramy tæt på at sikre FCK sejren efter godt forarbejde af Bendtner, men han sparkede bolden over målet.

Hans afslutning blev den sidste store chance i kampen, der dermed endte uden vinder. Gæsterne havde dog de største chancer og havde mere med held og dygtig også fået puttet den i kassen.