Torsten Brix

Der Untergang

Der er ”Löwfald” i Tyskland efter historisk ringe VM-slutrunde for de regerende mestre, der oplevede Germexit. For "How Löw can you go"...
I de kommende år vil der masser af gange blive vist tv-billeder af Manuel Neuers deroute langt oppe på sydkoreanernes banehalvdel, hvorefter den ellers så respekterede målmand mister bolden til de hurtige asiater – der både er hurtigere på benene med også i handling.

0-2 til Tyskland, og de var ude af VM2018 efter gruppespillet, hvilket den fodboldstolte nation aldrig tidligere har prøvet, men hvorfor gik det så galt? Indkast.dk har kradset lidt i det tyske sår…


Hvor er Lahm, Klose og Schweinsteiger?
Siden Tyskland kvalificerede sig til VM2018, har de spillet ti kampe, men har kun vundet to, og den ene af disse var den heldige sejr imod Sverige, hvor undertals tyskerne skulle langt ind i overtiden for at få sejrmålet af Toni Kroos. Den anden sejr var imod Saudi Arabien… Dette giver et krystalklart billede af et tysk landshold i dybt krise, men hvad er galt?

For tiden mangler Tyskland tre ting i forhold til VM-triumfen i 2014 – og det er Phillip Lahm, Mirolav Klose og Bastian Schweinsteiger. Det tyske hold har manglet Lahms lederskab og anførerens magiske evne til at gøre de andre på holdet bedre, men i den grad også Schweinsteiger, som på daværende tidspunkt var en af Europas bedste defensive midtbanespillere. Han kunne beskytte det tyske mål og samtidig lukke ned for modstandernes forsøg på kontraangreb på en midtbane, hvor de fleste af spillerne var offensivt indstillet. Derudover og måske det største afsavn… Mirolav Klose med de rekordmange VM-mål.

Den blot 22-årige Timo Werner har slet ikke kunne udfylde hullet efter Klose. Werner er talentfuld, men chancer og dermed målene er udeblevet. Ikke mindst fordi den offensive styrmand – Mesut Özil – har haft en af sine ”nedslåede” perioder. Denne er kommet, efter Özil har et helt vanvittigt behov for at blande sig i den tyrkiske valgkamp, og glem nu ikke, at den tyske landstræner Joachim Löw valgte ikke at udtage en af Premier Leagues bedste spillere - Leroy Sane – til slutrunden. Dette – og meget andet - vil landstræneren sikkert få hug for i de næste dage i den tyske presse. De var allerede nådesløse i timerne efter fiaskoen:


– Ude! Men vi havde heller ikke fortjent mere. Det her er den største skandale i den tyske VM- historie. Nederlaget til Sydkorea er en pinlig afslutning på et katastrofalt gruppespil. Det er et mareridt. Verdensmestrene fra 2014 er detroniserede efter bare tre kampe (Bild)

- Landsholdet skulle kun bruge et enkelt mål mod lille Sydkorea for at spille sig videre. I stedet skabte det den største tyske fiasko i VM- historien (Die Welt)

- Historisk! Tyskland har fejlet miserabelt ved VM i Rusland i sin mission om at forsvare titlen ved at ryge ud allerede i gruppespillet. (Kicker)

Fodboldlegenden Gary Lineker var ikke sen til at omskrive sit legendariske fodboldcitat til i stedet at lyde:

- Fodbold er et simpelt spil. 22 mand jagter en bold i 90 minutter, og til sidst er det ikke længere Tyskland som vinder. Nu er min version overladt til historien…

Den fremtidige historie er dog ikke kun negativ for tyskerne. Udover Sane findes der tyske talenter som Niklas Sule, Julian Brandt og Joshua Kimmich, der sammen med følgende spillere i slutningen af tyverne Mats Hummels, Jerome Boateng, Thomas Müller, Toni Kroos og Özil kan forme landsholdet i fremtiden, så den tyske kansler Angela Merkel ikke skal komme med negative reaktioner. Det gjorde hun efter den tyske fodboldderoute i Rusland, og kort tid efter drillede Nigel Farage – manden bag den engelske Brexit – ved at sige:

- Tyskland er ude af VM… Germexit.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER