Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jacob Bøgen Clausen

Hold nu mund med FC Hollywood

En fyret træner er ikke grund nok til at genoplive Bayern München som "FC Hollywood."
Bayern München fyrede torsdag eftermiddag Carlo Ancelotti efter en periode med dårligt spil og utilfredse spillere, hvilket i sidste ende kostede italieneren jobbet.

Fyringen af Ancelotti var sydtyskernes første siden april 2011, hvor Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness og resten af Bayern-ledelsen gav Louis van Gaal silkesnoren efter – igen – længerevarende dårlig stemning i truppen.

Det er altså over seks år siden, at Bayern senest meldte ud, at de har fyret en træner, og generelt har alt i længere tid været fryd og gammen hos de 27-dobbelte tyske mestre. Perioderne under først Jupp Heynckes (2011-2013) og senere Pep Guardiola (2013-2016) bar præg af stabilitet og god stemning i det sydtyske.

80'er og 90'er-prædikatet ”FC Hollywood,” som klubben før i tiden blev kaldt grundet konstant internt uro i klubben, blev for alvor lagt i graven. Senest klubben levede op til det øgenavn var i slutningen af 00'erne, hvor trænere som Felix Magath, Jürgen Klinsmann og Louis van Gaal huserede på træningsanlægget på Säbener Straße. Siden 2011 har der dog været rungende stilhed fra de bayerske jungletrommer.

”FC Hollywood” er ingenlunde tilbage
Det er efterhånden kommet frem, at Ancelotti havde mistet ledende spilleres opbakning i omklædningsrummet, hvilket har tvunget ledelsen til at reagere. Det har tydeligvis ikke været med hverken Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness eller sportsdirektør Hasan Salihamidzics gode vilje, men reaktionen var uundgåelig, nødvendig og den rigtige. Når først en spillertrup sår tvivl om trænerens metoder, er de første mange skridt mod en fyring taget.

Stjerner som Robert Lewandowski og Thomas Müller har ytret sig i medierne, med kommentar om transferstrategi og cheftræneren, hvilket måske for nogle har henledt tankerne på netop ”FC Hollywood”, hvor ledede spillere i klubben ikke var bange for at sige sin ærlige mening foran den frådende presse.

Den indflydelsesrige avis i Tyskland, BILD, har da heller ikke tøvet med at grave prædikatet op fra den dybe grav – efter seks års død. En kommentar fra den tyske avis lyder bl.a. ”FC Hollywood er tilbage.” Det er dog at pumpe bolden for hårdt.

Bayern er den kedeligste storklub
Én fyret træner og et par udtalelser i løbet af seks år vidner altså om en genkomst af ”FC Hollywood?”

Absolut ikke. Kigger vi mod tre andre klubber, som Bayern med god grund kan sammenligne sig med qua antallet af mesterskaber i deres respektive lande, Manchester United (20), Real Madrid (33) og Juventus (33), vidner det om, at to af disse klubber har fyret flere trænere end sydtyskerne siden 2011.

Manchester United har siden Alex Ferguson fyret to managers i form af David Moyes og Louis van Gaal, hvilket efterlader den nuværende manager Jose Mourinho som den tredje manager på blot fire sæsoner.

I Real Madrid er det endnu værre. ”Kongeklubben” har afskediget hele tre trænere siden 2011, hvor Jose Mourinho, Carlo Ancelotti og Rafa Benitez alle har fået en fyreseddel, og dermed har der altså været noget mere uro end i Bayern München på trænerfronten.

Eneste klub der har haft ligeså meget ro på sidelinjen som Bayern, er Juventus. Italienerne har også blot fyret en træner siden 2011, hvor Luigi Delneri røg på porten efter 2010-11-sæsonen. Antonio Conte forlod klubben selv, og tæller derfor ikke med i sammenligningen, inden Massimiliano Allegri altså tog over i 2014.

Bayern München har altså kun revet en trænerkontrakt i stykker én gang i perioden april 2011 til september 2017, mens både Real Madrid og Manchester United har haft noget større uro på den front. Medtager man andre store klubber som Chelsea og AC Milan i sammenligningen er tilfældet også her – endda i markant grad – mere uro på trænerposten.

Fyringen af Carlo Ancelotti kommer uomtvisteligt på et uheldigt tidspunkt, hvor alle turneringer er i fuld gang, og ledige trænere ikke hænger på træerne. Men at gå derfra og til at genoplive ”FC Hollywood” er ganske enkelt for meget.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER