Torsten Brix

Bilic vs. Payet

Dette kommer West Ham til at mangle… hvis deres og en stor Premier League-profil forlader klubben. Indkast.dk har gravet ned historien om Dimitri Payet…
Da Slaven Bilic ankom til pressemødet på West Hams træningsanlæg Rush Green forud for weekendens vigtige kamp imod Crystal Palace, forløb et interview imellem manager Bilic og en journalisterne på følgende måde:

Har du indgået en aftale med Brentford om Scott Hogan
- Nej – Scott er her ikke nu, og han skal ikke træne med os i dag

Er han tæt på et skifte ?
- Det ved jeg ikke…

Hvor mange spillere vil du gerne tilføje til truppen ?
- To eller tre. Men lad os nu skifte emne, for jeg har noget at fortælle jer. Vi har en frustrerende situation med en spiller. Det er Dimitri Payet. Han ønsker at forlade klubben…


Pludselig blev der meget stille i presserummet, og de måbende journalister skulle lige tygge på den sidste kommentar fra West Hams pressede manager.

Bilic fortalte efterfølgende, at Payet ikke ønskede at træne eller spille mere i klubben, og manageren fortsatte om sin store frustration ved profilens pludselige udmelding. Denne er sikkert kommet, som et lyn fra en klar himmel for manager Bilic – men det gjorde det i den grad også for de fremmødte journalister.

Forinden havde Bilic valgt ikke at bruge Payet i FA Cup-lussingen imod Manchester City. Payets udmelding kom også samtidigt med, at det stod klart, at holdets store profil ikke kom i kamp imod lokalrivalerne fra Crystal Palace – og klubben måske stod til at miste deres klart bedste spiller fra forrige sæson. Følgende statistikker for kalenderåret 2016 giver også et klart billede af det voldsomme afsavn, som det kan blive for West Ham.


Flest assists i Premier League
15: Payet
12: Eriksen
10: De Bruyne, Fàbregas, Milner, Lallana, Rooney og Costa.

Flest skabte chancer
144: Payet
116: Eriksen
111: Özil

Succesfyldte indlæg
120: Payet
70: Özil
69: Sigurdsson

Derudover er Payet den spiller, der har lavet flest frisparksmål, og han har været involveret i hele 21 mål – hvoraf han har scoret de seks. De 21 mål er det højeste antal for en midtbanespiller.


Har Payet hjemve ? - eller har der været ballade ?
Ifølge mange engelske aviser handler Payets ønske ikke om utilfredsheden med den manglende spilletid imod City, men derimod om et ønske om at vende tilbage til Frankrig.

Men men men... fortiden er der også en anden historie i de engelske medier. For få minutter inden det famøse pressemøde tog Bilic kontakt til West Hams presseansvarlige Max Fitzgerald og fortalte ham, at han ville fortælle om situationen omkring Payet. Forinden havde Bilic været tosset på træningsbanen, da den utilfredse spiller skulle have klaget over en skade i ryggen, og det fik fighteren Bilic op i det røde felt. På pressemødet var han stadigvæk arrig og sagde blandt andet:

- Jeg er tosset over dette. Holdet, drengene, personalet, vi gav ham alting. Vi har hjulpet ham, så selvfølgelig er jeg skuffet over dette. Jeg forstår ikke den slags spillere.

Skuffelsen fra Bilic er også til at forstå, for West Ham har i den grad været med til at forme Payets karriere, og derudover har han haft en meget uforpligtende rolle på holdet. Spillere som Mark Noble og Cheikhou Kouyate har gjort det hårde arbejde på West Ham-midtbanen, hvorefter Payet har nydt godt af dette forarbejde i sin frie rolle.

Denne rollefordeling kunne man se i sejren over Tottenham i marts, da West Ham spillede med et tremandsforsvar og flere midtbanespillere i arbejdstøj – bortset fra Payet. West Ham vandt kampen med 1-0 og var blot et point fra Manchester City på fjerdepladsen.

Men sidste år er længe siden og nu tegner alt på et brud imellem West Ham og holdets helt store profil - Dimitri Payet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER