Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Barcas La Masia vs. Real Madrid-penge

Er der kulturforskel på de to klubber?
På torsdagens forside af AS gav den store spanske sportsavis deres bud på, hvordan startopstillingen ville være til lørdagens ”El Clasico” opgør. Avisen forventede disse to opstillinger og deres indkøbspriser for de spanske storklubber:

Barcelona
Ter Stegen - købt for 110 millioner kroner
Pique - købt for 45 millioner kroner
Mascherano - købt 220 for millioner kroner
Alba - købt 130 for millioner kroner
Sergi Roberto – egen avl
Busquets – egen avl
Rakitic - købt for 170 millioner kroner
Iniesta – egen avl
Neymar - købt for 180 millioner kroner
Messi – egen avl
Suarez - 700
Samlet indkøb: 1.555 millioner kroner


Real Madrid
Keylor – købt for 90 millioner kroner
Ramos - købt for 250 millioner kroner
Carvajal - købt for 50 millioner kroner
Pepe - købt for 260 millioner kroner
Marcelo - købt for 50 millioner kroner
Kroos - købt for 270 millioner kroner
Casemiro - købt for 50 millioner kroner
Modric - købt for 260 millioner kroner
Ronaldo - købt for 700 millioner kroner
Bale - købt for 750 millioner kroner
Benzema - købt for 300 millioner kroner
Samlet indkøbt for: 3.030 millioner kroner


Til opgøret er der godt nok tvivl, om Kroos og Bale kommer med fra start, men skulle de gøre det, vil Real Madrids startopstilling være næsten dobbelt så dyr om Barcelonas.

Derudover er det fortsat meget uklart, hvad Barcelona egentligt har betalt for Neymar, hvilket de seneste skatteundersøgelser jo også har vist. Men AS's bud på små 200 millioner kroner må være i underkanten, selvom brasilianerens forældre skulle have fået en masse penge – under bordet.

Fakta er dog, at seks Barcelona-spillere (Roberto, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta og Messi) har fået størstedelen af deres fodboldopdragelse på La Masia – mens det forholder sig helt anderledes på Real Madrid-holdet.

I hovedstadsklubben har præsident Florentino Perez været nødt til at indkøbe mange dyre spillere for at stå imod det unikke arbejde, som Barcelona har lavet på ”fabrikken”. Derudover er Barcelonas – hvis man ser bort fra Neymar og rekordindkøbet Suarez – dyreste spiller i startopstillingen Mascherano, der kom til Barcelona for seks år siden.

På Real Madrid-holdet har seks spillere kostet mere end Mascherano, hvilket også kunne have været syv spillere, hvis det var lykkedes Real Madrid at hente David De Gea i stedet for Keylor Navas.

Siden årtusindeskiftet har stilen hos Real Madrid båret frugt, da de har vundet 25 trofæer – blandt andet har de blandt andet vundet fem liga-titler og Champions League fire gange senest i 2014 og 2016.


Barcelona vs. Real Madrid - hvem er bedst i statistikkerne
Lørdag aften står den så på ”El Clasico”, og det er 232. gang, at de to hold mødes i officielle kampe. De har næsten ens statistik, da Real Madrid har vundet 93 gange og Barcelona 91 – blot 48 gange er det sluttet uafgjort.

Kigger man blot på liga-opgørene, har Real Madrid også et lille overtag, og det sidste møde vandt ”Konge-klubben” også. Det var i begyndelsen af april, at Real Madrid vandt 2-1 på mål af Benzema og Ronaldo.

Opgøret brugte Barcelona til at hylde Johan Cruyff, der var død få dage forinden. Netop Cruyff – og hans ideer og udvikling - gjorde, at La Masia blev oprettet og derfor årsagen til, at Barcelona på nutidens hold har langt flere selvproducerede talenter end Real Madrid.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER