Fodbold nyheder

Mourinho – og al balladen

Af Torsten Brix

Indkast.dk har kigget nærmere på Jose Mourinho, og alt den tumult som han har været en del af. Det handler blandt andet om Anders Frisk, ”intellektuelle prostituerede”, et Real Madrid-flystyrt, Rafas diet og moderen til David Luiz.
Article image
Ritzau-Scanpix
November 2000
Efter blot syv kampe som træner for Benfica modtog Mourinho kritik fra midtbanespilleren Sabry, og på det efterfølgende pressemøde kaldte den portugisiske træner egypteren for ”Mr. Off-side”.December 2000
Da ledelsen i Benfica overvejede at genansætte deres tidligere træner Toni, gav Mourinho klubben et ultimatum. De skulle forlænge hans kontrakt ellers stoppede han. Det gjorde klubben ikke, så Mourinho stoppede.


Januar 2002
Jose blev tilbudt at komme tilbage til Benfica med Ferreira som hjælpetræner. Mourinho svarede, at han ville have mere succes i Benfica på tre år end Ferreira ville have i 30 år. Han sagde samtidigt: ”Dette er historien om et gammelt æsel, som arbejdede i 30 år, men aldrig blev en hest”.


September 2002
Kort efter han blev træner i Porto, droppede han klublegenden Baia og suspenderede ham fra træningsbanen. Efterfølgende sagde målmanden, at Mourinho ønskede at lave ”et statement”.


Februar 2004
Efter en kamp nægtede Sir Alex Ferguson at give hånden til Mourinho, hvilket frembragte denne reaktion: ”Jeg kan godt forstå ham. Jeg ville også blive skuffet, hvis mit hold fik tæsk af et hold, der havde 10 % af deres budget”.


Februar 2005
Mourinho fejrede et mål i Carling Cup-finalen med en presset finger imod munden overfor Liverpools fan, der blev rasende.


Marts 2005
Mourinho hævdede, at Barcelona-træner Frank Rijkaard opsøgte dommer Anders Frisk i pausen af Champions League-kampen, så derfor var Chelsea-manageren heller ikke overrasket, da Didier Drogba blev udvist.


Oktober 2005
Han kalder Arsène Wenger for en ”Voyeur”, fordi franskmanden talte alt for meget om Chelsea.


August 2006
Mourinho mente, at Claude Makélélé blev behandlet som en slave af det franske fodboldforbund, hvilket naturligvis frembragte en hård reaktion fra landstræner Raymond Domenech.


April 2007
Jose sagde, at Ronaldo løg, hvis han påstod, at Manchester United ikke blev forfordelt af dommerne.


August 2008
Som ny Inter-træner kaldte Mourinho Juventus-træneren Claudio Ranieri for en ”gammel mand, der aldrig har vundet noget” og for en ”taber”.


Marts 2009
Han beskyldte de italienske journalister for at være ”intellektuelle prostituerede” for deres vinkel på Inter-spilleren Mario Balotellis forsøg på at filme sig til et straffespark. Samtidigt slog Mourinho fast, at Roma og AC Milan ville slutte sæsonen uden trofæer. Sidstnævnte frembragte voldsomme reaktioner i Italien, da mange mente, at Mourinho var respektløs.


August 2009
Røg uklart med muslimske ledere, da Mourinho kritiserede Sulley Muntaris form under fasteperioden - Ramadanen.


September 2010
Mourinho sagde til Pedro Leon, at selvom han var den eneste Real Madrid-spiller, der ville overleve et flystyrt, så ville han alligevel ikke komme til at spille.


Januar 2011
Droppede Real Madrids eneste ikke skadede angriber – Karim Benzema – og sagde: ”Hvis man ikke kan gå på jagt med en hund, så må man gøre det med en kat”.


April 2011
Blev bortvist i Champions League-semifinalen og sagde efterfølgende: ”En dag kommer Josep Guardiola måske til at vinde denne turnering – uden svindel”.


August 2011
Prikkede Barcelona-assistenten Tito Vilanova i øjet under den spanske Supercup-finale.


Maj 2013
Casillas talte med Xavi forud for ”El Clasico” om at formindske balladen i kampen. Mourinho mente, at målmanden havde forrådt holdet og satte ham af. Samtidigt sagde Mourinho, at han fortrød ikke at have købt Diego Lopez noget før, hvilket Pepe svarede igen på. Jose sagde herefter: ”Pepes problem har et navn – Raphael Varane”.


Februar 2014
Portugiseren kaldte Arsène Wenger for en ”Specialist i fiaskoer”.


Maj 2014
Eden Hazard var ikke tilfreds med Chelsea-taktikken, og Mourinho svarede igen med, at belgieren ikke ydede 100% for holdet.


November 2014
Mourinho slog fast, at Sergio Ramos ikke var doktor, da den spanske forsvarsspiller ikke kunne forstå, hvorfor Cesc Fàbregas og Diego Costa trak sig fra landsholdet.


Marts 2015
Da David Luiz blev solgt til PSG, slog Mourinho fast, at forsvarsspilleren ikke ville blive savnet i Chelsea. Et mål af Luiz sendte efterfølgende Chelsea ud af Champions League, og Luiz' mor skrev hånlige kommentarer på de sociale medier.


Juli 2015
Da Rafa Benitez blev ansat som træner for Real Madrid, sagde hans kone, at den spanske træner skulle rydde op efter Mourinho, der svarede: ”Måske skal hun bare holde lidt mere øje med Rafas diet”.


Oktober 2016
I den målløse kamp imod Burnley på hjemmebane blev Mourinho sendt på tribunen. Portugiseren havde forinden været meget utilfreds med udvisningen af Ander Herrera.


November 2016
Efter fire uafgjorte PL-hjemmekampe i træk fik Manchester United den værste sæsonstart siden 1990/91, selvom de havde brugt 1,5 milliard kroner på nye spillere. I frustration sparkede Mourinho til en vandflaske og blev bortvist.


December 2018
Mourinho bliver fyret i Manchester United efter han er blevet uvenner med flere af spillerne og United var 19 point efter rivalerne fra Liverpool.


Marts 2020
Tottenhams rekordindkøb Tanguy Ndombele fik voldsom kritik af Mourinho, der efter en kamp imod Burnley udskifter midtbanespilleren i pausen og siger: "I første halvleg havde vi ikke en midtbane". Ndombele svarer igen og siger, at han aldrig vil spille for Tottenham, hvis Mourinho er manager.


December 2021
Roma-træneren Mourinho nægtede at svare på journalisternes spørgsmål efter et 0-3-nederlag til hans tidligere klub - Inter. Mourinho sagde dog, at det var hans største hjemmebanenederlag og glemte, at han i august 2018 i Manchester United tabte med 0-3 til Tottenham.


November 2022
I efteråret 2022 er Roma placeret som nr. syv i Serie A og Mourinho bliver rygtet tilbage til Real Madrid. Her kommer Mourinho med en offentlig kritik af Roger Ibañez efter et nederlag til Lazio. Udover kritikken af Roger Ibañez kommer Roma-træneren også med en underlig kritik af en spiller, som han ikke vil navngive. Mourinho mener, at holdet spiller med 16 spillere på banen, men kun 15 af dem har den rette indstilling. Corriere dello Sport mener at vide, at det er backen Rick Karsdorp. Han har spillet næsten 100 kampe for Roma. Efter 15 kampe er Roma 14 point efter topholdet Napoli.


Fortsætter følger!


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik