Patrick Pedersen

Bør Mourinho genoverveje Schweinsteiger?

Midtbanespilleren Bastian Schweinsteiger træner i øjeblikket ikke med førsteholdet. Men bør Mourinho overveje at finde en plads til tyskeren?
Imens hans holdkammerater fra Manchester United lørdag eftermiddag drog sydpå mod Chelsea, postede Bastian Schweinsteiger et billede af ham selv, der var ude at gå en tur.

Selvom smilet er stort og vejret er dejligt, kan man dog så tvivl om, hvorvidt Bastian Schweinsteiger i øjeblikket er glad. Det er nemlig syv uger siden vi sidst så et billede af den tyske midtbanegeneral på en fodboldbane, hvilket var i forbindelse med hans afsked med landsholdet.

Den ellers højt profilerede eks-Bayern spiller, der for 12 måneder siden ankom til United med tårnhøje forventninger fra klubbens fans, er nemlig helt ude i kulden, efter at klubbens manager Jose Mourinho har valgt ikke at benytte sig af tyskeren.

Selvsamme manager blev i søndags ydmyget på sin gamle hjemmebane foran 40.000 mennesker, da hans dyre stjerner spillede som tredje-række fodboldspillere, der slet ikke kunne følge med Chelsea.

Marouane Fellaini, som spiller nogenlunde samme position som Schweinsteiger, havde en forfærdelig kamp. Selvom han var langt fra den eneste, der havde en off-day, så kunne man dog undre sig over, om Mourinho ikke i stedet for kunne have brugt den tyske verdensmester.

Fellaini, som har oplevet en form for opstandelse under Mourinho, har haft flere anstændige optrædender i nuværende sæson, men kampen i går viste endnu engang hans rystende bundniveau, der på ingen måder kan være acceptabelt, med de ambitioner som Manchester United har.

Fellaini ser derudover ud til at misse EFL cup-kampen imod City og yderligere miste flere uger efter en skade imod Chelsea. Derfor kunne det være fornuftigt i hvert fald at give Schweinsteiger et par træninger med førsteholdet, for at give ham chancen for at bevise sit værd. Især set i lyset af, at Mourinhos beslutning om at fryse "Basti" ude blev truffet så hurtigt.

Schweinsteiger er dog ikke klubbens eneste alternativ til Fellaini. Michael Carrick ville nok være det mest logiske valg, men han har dog ikke fået tildelt særlig meget tillid siden en forfærdelig optræden på Wembley i Community Shield. I alt er det blevet til 12 minutters spilletid i nuværende Premier League-sæson og derudover to turneringskampe imod hold, som helst ikke skulle være i stand til at presse ham alt for meget. Derudover har englænderen efterhånden fyldt 35 år, så han kan umuligt være et fornuftigt valg på den lange bane.

Et andet alternativ kunne være den 26-årige franskmand Morgan Schneiderlin, men han virker til at være lige så upopulær som Schweinsteiger. Fem minutters spil er det blevet til i årets Premier League-sæson, hvilket ikke ser ud til at ændre sig markant i fremtiden.

Beslutningen om at fryse Schweinsteiger fuldstændigt ud virker derfor til at være en smule farlig. Han kommer åbenlyst aldrig til at ramme sit gamle topniveau, men man skal ikke undervurdere hans potentielle værdi for United i fremtiden.

Han kommer nok ikke til at starte inde hver eneste kamp, men når du har et hold fyldt med middelmådige spillere med et bundniveau, som vi så imod Chelsea, er det næsten for dumt slet ikke at benytte en midtbanespiller med otte Bundesliga-titler, en Champions League og et verdensmesterskab på CV'et.

Selvom hans bedste dage for længest er bag ham, så virker det også underligt at vurdere, at han ikke kunne lære ungdommen noget. Han har trods alt mange store kampe bag sig, og hans tilstedeværelse i omklædningsrummet vil helt sikkert betyde meget for Uniteds mange unge stjerneskud, såsom Anthony Martial og Marcus Rashford.

Derudover er resten af kampprogrammet er fyldt med kampe for Manchester United, så selvom man ikke har tænkt sig at benytte Schweinsteiger i de vigtige kampe, kunne man stadig med fordel benytte sig af ham i de "mindre" kampe, for at give resten af truppen en pause i en travl periode.

Hans form er naturligvis ikke den samme som før, men han formåede stadig at spillede 38 kampe i alt sidste år, hvoraf 31 var i en United-trøje.

Efter en række forfærdelige resultater må det efterhånden være tid for Mourinho at foretage ændringer. Den første ændring må være at hive Schweinsteiger ind igen - bare til en enkelt træning eller to. Som minimum.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER