Torsten Brix

Transfer-overblik

Indkast.dk har kigget nogle af de største ligaer efter i sømmene – efter især Premier League er gået shop-amok, imens det har været mere roligt i Sydeuropa og derudover er der kommet en stor stjerne til Danmark.
Når man skal skrive en status om et transfer-vindue, som det netop afsluttede, så kan man godt blive fristet til at starte med det bedste – cremen. Det helt unikke i denne sommer med danske briller har været FCM-tilgangen af Rafael van der Vaart. Skulle hollænderen komme bare i en rimelig form, så vil han blive et gigantisk scoop i Herning, hvilket tilbagevendte Bruninho måske også kan blive.

Omvendt har Brøndby skuffet i forhold til, hvordan truppen ser ud efter transfer-vinduet. Troels Beck har solgt truppens eneste to venstrebacker, da både Riza Durmisi og Jesper Juelsgaard er smuttet. Det efterlader et stort hul i truppen, men angriberen Jan Kliment ser spændende ud. Den tidligere Stuttgart-spiller er kommet til Brøndby via den nye træner Alexander Zorninger.

Det bliver spændende at følge Brøndby den kommende tid - og der er nærmest lagt i kakkelovnen til, at Brøndby skal kunne true FCK lidt mere. Hovedstadsholdet har skiftet voldsomt ud med tilgang af Robin Olsen, Rasmus Falk, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen og Jores Okore – men de har også solgt profiler om Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney.

Størst Superliga-udskiftning har der dog været i Aalborg, der blandt andet har skilt sig af med Lukas Spalvis, Nicolaj Thomsen, Kenneth Emil Petersen og Rasmus Jönsson – men også fået tilgang af gode spillere som Markus Holgersson, Marco Meilinger, Edison Flores og den tidligere AGF'er Casper Sloth. I netop AGF har de skabt noget tiltrængt konkurrence på målmandsposten via indkøbet af Aleksandar Jovanovic – men de har også sendt publikumsyndlingen Kim Aabech til Horsens.




Brugt over 10.000.000.000 kroner
Allerede inden den sidste dag i transfervinduet havde de engelske Premier League-klubber brugt over 10 milliarder kroner på nye spillere. Den økonomiske hysterik har taget nye højder, hvilket der er mange eksempler på.

Wilfried Bony var ikke i nærheden af Manchester City-holdet og blev udlejet ligesom Elaquim Mangala, Samir Nasir og Joe Hart – mens Edin Džeko blev solgt til Roma. Så store udrensninger i City af meget dyrtindkøbte spillere. I den anden Manchester-klub blev der virkelig også skiftet voldsomt ud i truppen, og de var også tæt på at bruge små to milliarder kroner på nye spillere – selvom Zlatan Ibrahimović kom på en fri transfer – blandt andet på rekordindkøbet Paul Pogba.

Lidt mindre har London-klubberne Arsenal og Chelsea brugt i sommerpausen. Sidstnævnte købte spillere som Michy Batshuayi, N' Golo Kante, David Luiz og Marcos Alonso – mens Arsenal fik styrket holdet i det centrale forsvar og angreb samt på den defensive midtbane med trioen – Shkodran Mustafi, Lucas Perez og Granit Xhana. Ikke de største navne og mange havde sikkert forventet mere af Wenger & co.

Pengene er blevet flere i Premier League grundet den store tv-aftale, hvilket har højnet standarden. Dette har kostet en plads i startopstillingen for to engelske landsholdsspillere. Joe Hart blev fundet for let i City og er højst overraskende skiftet til Torino, mens Jack Wilshere ligeså overraskende er blevet udlejet til Bournemouth.

I Liverpool har Jürgen Kloop ikke fået den tiltrængte venstreback, men i stedet hurtigløberen Sadio Mané. Derudover har tyskeren solgt Christian Benteke – og glem nu ikke at selveste Mario Balotelli er sendt til Nice.



Bayern München viser styrken – igen
I Tyskland blev den største transfer, da Mats Hummels skiftede til rivalerne og de grådige Bayern München. Det tyske storhold er ofte blevet kritiseret for at svække deres modstandere – og dermed udvande spændingen i Bundesligaen – ved at købe deres bedste spillere, hvilket også var tilfældet i år.

Husk nu på… at Bayern München også har købt Renato Sanches i Benfica for over 300 millioner kroner, mens Mario Götze og Sebastian Rode er smuttet den modsatte vej af Hummels. Derudover er Pierre-Emilie Højbjerg jo også skiftet til Southampton.




Juventus imod resten
De femdobbelte mester fra Juventus har ligesom Bayern München spillet med musklerne i Italien og blandt andet hentet spillere som Gonzalo Higuaín og Miralem Pjanic hos konkurrenterne Napoli og Roma.

Disse indkøb er blevet betalt via salg af Pogba og Morata – sådan nogle salg har Milan-klubberne Inter og AC Milan ikke lavet. Sidstnævnte har derimod jo fået nye ejere, men ejerskiftet er ikke sket officielt endnu, så AC Milan bliver sikkert vilde i de kommende transfervinduer – det har de ikke været i dette. Det har Inter været og næsten brugt en lille milliard kroner på Joao Mario, Gabriel og Antonio Candreva.



Lidt handel – og mest intern
Som Indkast.dk har været inde på tidligere i Er det nok for Real Madrid? har den spanske “kongeklub” ikke været særlig aktiv i dette transfervindue. Det er blot blevet til et angriberbytte imellem Alvaro Morata og Jese. Siden artiklen har ledelsen i Real Madrid meldt ud, at det er svært at styrke Real Madrid-truppen, eftersom den er så stærk i forvejen.

På den defensive midtbane kunne Real Madrid nok godt tænke sig lidt mere end blot Casemiro (samt Kroos som også kan bruges på pladsen), men pudsigt nok så endte de rygtede Real Madrid-spillere Pogba, Kante og Sissoko alle med at skifte til en Premier League-klub. Hos rivalerne har Barcelona forynget deres trup lidt med fem nye spillere på omkring 23 år og en 27-årig målmand, imens flere aldrende spillere har forladt klubben.

Generelt er der ikke sket meget i La Liga – ikke kun hos Barcelona og Real Madrid – men meget har begrænset sig til meget intern handel i Spanien, som Kevin Gameiros skifte til Atlético Madrid fra Sevilla eller Denis Cheryshevs ankomst til Villarreal fra Real Madrid.

Samlet set har det været et begivenhedsrigt transfervindue – om spillerne så har været alle pengene værd – det må den nærmeste fremtid vil vise…


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER