Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Svinger Pep pisken igen?

Joe Hart ligner en færdig mand i Manchester City, og dermed kan han komme på en liste over store profiler, som Pep Guardiola har fyret. På den liste er blandt andet Ronaldinho og Zlatan…
Ifølge mange engelske medier skulle Manchester City-målmanden Joe Hart være en færdig mand i den kraftigt oprustende klub, og manager Pep Guardiola ryster ikke på hånden, når det gælder om at stoppe samarbejdet med store profiler.

I Barcelona smed han Deco, Ronaldinho, Gianluca Zambrotta, Samuel Eto'o og Zlatan Ibrahimović på porten – mens han i Bayern München skilte sig af med Mario Gomez, Mario Mandzukic og Xherdan Shaqiri.

Nu kunne det samme ske med Joe Hart og Yaya Touré i Manchester City. Sidstnævnte er blevet 33 år og spillede skidt i sidste sæson, så det virker mere oplagt at droppe afrikaneren end at sælge den engelske landsholdsmålmand - Joe Hart.


Fire mand under 25 år
Guardiolas pokalskab gør, at hans beslutninger bliver diskuteret mindre, for hvordan kan man sætte spørgsmålstegn ved en mand, der har vundet Champions League to gange samt flere nationale mesterskaber?

Hart er 29 år og dermed yngre end spillere som Bacary Sagna, Fernandinho, Pablo Zabaleta, Gaël Clichy, David Silva, Jesus Navas, Vincent Kompany og Alexsandar Kolarov i den aldrende City-trup, så det er næppe kun alderen, der kan være en årsag til salg af Hart.

Faktisk er der kun fire spillere - John Stones, Raheem Sterling, Leroy Sane og Kelechi Iheanacho - i truppen, der er under 25 år, og som ligner spillere med en reel chance for en del spilletid i den kommende sæson. To af disse har Guardiola indkøbt, så der er næppe nogen tvivl om, at Guardiola gerne vil forynge City-truppen meget, og dermed kan den spanske manager komme i gang med sit unikke talent-arbejde.

I sommerens transfer-vindue har City næsten brugt 2.000.000.000 kroner på nye spillere. John Stones og Leroy Sane har kostet halvdelen, men City bruger bare hysterisk mange penge på spillere.

I sidste sæson brugte de næsten også 2 milliarder kroner på nye spillere – især på De Bruyne og Sterling, men ind kom også Nichlas Otamendi til 400 millioner kroner, og han kan skrive sig på listen over skuffende indkøb, hvor ”300 milllioner-kroners drengene” – Wilfried Bony, Stevan Jovetic, Alvaro Negredo, Edin Džeko, Mario Balotelli, Emmanuel Adebayor, Joleon Lescott, Robinho og Eliaquim Mangala står i forvejen.

Det betyder mindre for City med disse fejlkøb, men fortsætter det, vil det næppe pynte på Guardiolas CV. Lige nu tænker City-manageren dog ikke på mulige fejlkøb, men mere på at få så god en City-trup som mulig, og han vil gerne have gjort den meget yngre. Udover foryngelsen i truppen sender Guardiola i øjeblikket også et klart signal til omklædningsrummet om, hvem der er bossen, og at alle skal yde 100 % for at være med på Etihad…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER