Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Niels Nedergaard

Er der for mange egoer i United?

Manchester United har handlet stort ind i dette transfervindue, men råder klubben i virkeligheden over for mange egoer?
Først ankom José Mourinho til Old Trafford, senere var det Zlatan Ibrahimović' tur, og nu er Paul Pogba vendt tilbage til United. Alt sammen leder det tilbage til spørgsmålet, om der i virkeligheden er for mange store egoer i Manchester United.

Vi har set det før i international fodbold, at der ikke er plads til to massive personligheder i samme klub, der trækker så meget opmærksomhed fra omverdenen. Grunden til at Zlatan Ibrahimović havde så stor succes i Paris Saint-Germain skyldes jo, at han var den absolut største stjerne. Det var ham, det hele handlede om, og man vidste, at klubben havde en kæmpe tillid til den svenske superstjerne.

I Barcelona gik det ikke med Zlatan Ibrahimović, der hele tiden var i skyggen af Lionel Messi, som nærmest var Pep Guardiolas kæledække, og situationen der opstod i Barcelona er netop et udtryk for, at der nogle gange ikke er plads til to store egoer i samme klub.

Manchester Uniteds nye manager José Mourinho har et kæmpe ego, det hersker der vist ingen tvivl om. Han tiltrækker så stor opmærksomhed omkring sig. Det så vi i Real Madrid, hvor Mourinho var under et konstant pres udefra. Samtidig rådede Mourinho over nogle verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Iker Casillas. Sidstnævntes forhold til den portugisiske træner og manager var så ringe, at den spanske landsholdskeeper efter flere år i Real Madrid var nødt til at tage skridtet videre, og det var endda til trods for, at han er en af de største klubikoner i kongeklubben.

I Chelsea var det resultaterne der manglede fra José Mourinhos side, men portugiseren tabte også sine spillere i omklædningsrummet. Der var ingen spilleglæde, og gejsten var forsvundet, og selvom Mourinho også har leveret hæderlige resultater i London-klubben, så kunne det tydeligt ses, hvor stort et ego portugiseren har.

Det leder tilbage til spørgsmålet om der i virkeligheden er for mange egoer i Manchester United på samme tid. Paul Pogba der netop er kommet til Old Trafford fra Juventus var den helt store stjerne i sin tidligere klub Juventus. Det var ham, der trak alt opmærksomheden, og det var franskmanden, som holdet var bygget op omkring. Nu skal Pogba spille under José Mourinho, og hvordan kommer det mon til at gå, når United i forvejen råder over stjerner som Wayne Rooney og Zlatan Ibrahimović der begge godt kan lide at have ansvaret på sine skuldre?

Netop Wayne Rooney er der massiv omtale om i medierne efter Zlatan og Pogbas ankomster til Old Trafford. Hvor står United-ikonet pludselig henne? Er han ved at komme bagved i køen, eller har han en fremtid i den engelske storklub? Det virker en smule hovedløst, det som United har gang i. Det er selvfølgelig nogle kæmpe scoops, som klubben har gjort henover sommeren, men det er også lidt et sats, man har taget. Derfor kan man sagtens stille sig selv spørgsmålet, om Wayne Rooney overhovedet har en vigtig rolle at spille i klubben.

Tidligere har der været store problemer omkring den engelske landsholdsangriber. Flere medier mente, at Rooney havde mistet lysten til at spille fodbold. Hans præstationer på banen var rædselsfulde, og han blev sat af holdet i flere omgange af den tidligere manager Louis van Gaal. Nu får Rooney lige pludselig et endnu større problem med de nye ansigter i klubben.

Tilsammen danner alle eksemplerne rammen om en klub i fremdrift rent spillermæssigt, men samtidig vækker det bekymring, for United har for mange egoer i klubben, og det kan måske blive et problem i fremtiden. Det er kun tiden, der kan vise, hvorvidt den engelske storklub formår at håndtere de problemer, der skulle komme undervejs. En ting er dog sikkert. Det kan blive både en fugl eller en fisk for Manchester United. Indtil videre går det jo meget godt for ”De røde Djævle.”

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER