Torsten Brix

Tilstandsrapporten - Premier League

Indkast.dk har kigget Premier League-klubberne efter i sømmene få timer før, at verdens største fodboldturnering starter igen.
Leicester
Mestrene skal i den kommende sæson spille Champions League, men de har mistet deres motor – N'Golo Kante – og måske har de også mistet deres momentum? Real Madrid, Barcelona, Juventus og Bayern München kan vente i Champions League samt store forventninger efter komet-sæsonen. Det kan vist både blive en dreng og en pige! men spændende bliver det at følge den nigerianske angriber Admed Musa, som er hentet i CSKA Moskva. Kan han lave et ”Party” med Vardy?

Hold øje med: Admed Musa



Arsenal
Nok engang kigger Arsenal-fansene langt efter de helt store indkøb. Jamie Vardy og Zlatan Ibrahimović kom ikke til klubben, der savner flere angrebsmuligheder i det centrale angreb. Per Mertesacker og Gabriels langtidsskader gør dog, at behovet for yderligere en central forsvarsspiller er større. På den centrale midtbane har London-holdet spillere som Francis Coquelin, Mohammed Elneny, Jack Wilshere, Aaron Ramsey og Santi Cazorla, og derfor virker det en smule besynderligt, at Arsène Wenger har lavet klubbens tredje største indkøb i historien på netop den plads ved at købe Granit Xhana. Omvendt har de aldrende Tomas Rosicky, Mathieu Flamini og Mikel Arteta forladt Arsenals midtbane.

Hold øje med: Granit Xhana



Tottenham
Dette London-hold lavede i sidste sæson en vanvittig god formstime, som blev skabt af unge spillere. Kan de gøre det igen? Historikken siger nej, da ”Spurs” ikke har for vane at være alt for stabile, men omvendt har disse unge spillere fået lidt mere erfaring og en lang sommerferie efter den gigantiske skuffelse ved EM. Flere fodbold-debatører mente ikke – med et smil på læben – at det var England, der havde skuffet til sommerens slutrunde, men blot Tottenham… Den engelske landstræner Roy Hodgson havde til flere af EM-kampene halvdelen af markspillerne fra Tottenham, men der er nye toner fra London-klubben… som måske kan bygge på den stærke sidste sæson. Men de to Manchester-klubber og Chelsea vil gøre alt for at komme i top 3 og dermed skubbe ”Spurs” væk fra toppen.

Hold øje med: Victor Wanyama



Manchester City
Pep Guardiola bliver sæsonens helt store navn i Premier League. ”Verdens bedste manager” er kommet til en af verdens rigeste klubber. Hvordan skulle det kunne gå galt? Manchester City har oplevet gigantiske omvæltninger henover de sidste år, og måske tager det lidt tid, inden Guardiola får sat sine aftryk, men det er godt nok en spændende cocktail. Optakten har dog ikke været for god, da holdet har rejst kloden rundt flere gange, og de har blandt andet haft fly-problemer i Kina, så City har brugt mere tid på at rejse end på at forberede sig til Guardiolas første sæson i Premier League. Derudover så de meget skidte ud i træningskampen imod Arsenal, men indkøb som John Stones, Leroy Sane og Ilkay Gündogan gør det meget spændende at følge holdet i den kommende sæson.

Hold øje med: Pep Guardiola



Manchester United
Ligesom Guardiola venter der gigantisk fokus på Jose Mourinho i Manchester United. ”The Special One” er blevet til ”The Hungry One”, da den portugisiske manager jagter oprejsning efter den skuffende afslutning i Chelsea. Mourinho har ikke spildt tiden, og United og han har ikke siddet på hænderne i dette transfer-vindue. Truppen har ikke set stærkere ud, siden Sir Alex Ferguson var i klubben. Ind er kommet gigantiske navne som; Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Eric Baily og Zlatan Ibrahimović. Kvartteten kunne meget vel gå ind i idealopstillingen, men hvem skal forlade den? Wayne Rooney?

Hold øje med: Jose Mourinho



Southampton
Talentfabrikken på den engelske sydkyst har i nok et transfervindue solgt flere af deres bedste spillere som Sadio Mane, Graziano Pelle og Victor Wanyana, og de har også mistet deres manager. Trods dette er der en fornemmelse af, at de nok skal gøre det godt igen, selvom de næppe kommer til at forbedre sæsonen 2015/16. Måske skal en dansker være med til at lukke et af de mange huller?

Hold øje med: Pierre-Emile Højbjerg




West Ham
Ligesom Southampton var West Ham en positiv overraskelse i sidste sæson, og holdet har stadigvæk den eftertragtede EM-helt Dimitri Payet i klubben. Manager Slaven Bilic skal nok skabe røre i andedammen, men hvad vil han gøre, når holdet igen skal ud af spille europæisk fodbold om torsdagen. Bliver det igen på skånekost eller får Europa League højere prioritet, når West Ham skifter stadion? Truppen byder nok engang på mange interessante spillere…

Hold øje med: Andre Ayew



Liverpool
”Klopp-effekten” ramte ikke helt Liverpool i den forgangne sæson, selvom der var lystpunkter, og indtil nu har den populære tysker heller ikke slået fuldstændig igennem på sommerens transfermarked, selvom Sadio Mane og Georginio Wijnaldum er solide forstærkninger. Det er stadigvæk svært at lokke de allerbedste europæiske spillere til Anfield, selvom holdet flere gange i sidste sæson viste gode takter blandt deres offensive midtbanespillere, som er blevet endnu bedre. Der er dog fortsat mange huller i truppen.

Hold øje med: Joep Martip



Stoke
Ligesom Liverpool har Stoke spændende offensive midtbanespillere, da det er lykkedes Mark Hughes at få Shaqiri, Bojan og Afellay til Stoke, og det stopper ikke der. For i sommerpausen er ”den walisiske Xavi” Joe Allan også kommet til klubben. Kan den 19-årige Ramadan Sobhi få noget spilletid, så kan han også blive et meget spændende bekendtskab.

Hold øje med: Ramadan Sobhi



Chelsea
Chelsea sluttede sidste sæson efter blandt andet West Ham og Stoke. Siden er der sket meget i London-klubben, der helt sikkert får en bedre sæson i år. Den nye manager Antonio Conte vil gerne ændre spillestillen, så den bliver med mere ”power”, hvilket holdets offensive talisman – Eden Hazard – slet ikke havde i sidste sæson. Belgieren kan vel ikke spille ligeså dårligt i den kommende sæson, hvor legenden John Terry stadigvæk er lederen. Der er blevet brugt mange penge på blandt andet Michy Batshuayi og N'Golo Kante, men tilbage er også kommet en af de mange spillere, der har været på udlån – Juan Cuadrado. Om han får spilletid af Conte, kan være svært at spå om, men der vil komme nye tider på ”Bro'en”.

Hold øje med: Antonio Conte



Everton
Sidste sæson spillede Everton til tider fuldstændig fantasiløst. For at ændre dette er Ronald Koeman og Steve Walsh kommet til klubben. Derudover er det lykkedes at holde på Romelu Lukaku, men John Stones smuttede. I stedet er Ashley Williams kommet, og glem nu ikke Ross Barkley.

Hold øje med: Ross Barkley.



Swansea
Som tidligere nævnt har Swansea haft ”Bye Bye” til Andre Ayew og Ashley Williams, hvilket kan blive kostbart. I truppen er der dog flere spændende hollændere, som måske står overfor et mindre gennembrud for waliserne, som nu har spillet seks år i træk i Premier League. De ligner et hold, der er ved at etablere sig for alvor – omvendt har de altså solgt kraftigt ud, så truppen er svækket, selvom de har hentet angriberen Borja Baston.

Hold øje med: Leroy Fer



Watford
Walter Mazzarri er nu manager, og han skal forsøge at holde den offensive trio – med Troy Deeney og Odion Ighalo – til ilden. Derudover har de købt en angriber, der hedder Success… men måske bliver det helt anderledes i den kommende sæson. Det kan blive svært at holde succesen fra sidste sæson.

Hold øje med: Isaac Success



West Brom
Selvom Tony Pulis-mandskabet har et rygte for at spille kedeligt, så fortsætter de bare med at overleve i Premier League. Men hvordan vil det gå uden Victor Anichebe, Anders Lindegaard og Stephane Sessegnon? Ikke de altafgørende spillere, men der er kun kommet én spiller til – Matt Phillips fra QPR, så det ser lidt tungt ud i den traditionsrige klub.

Hold øje med: Matt Phillips



Crystal Palace
Alan Pardews tropper spillede godt i foråret, og de er altså gået styrket ud af transfer-vinduet. Gad vide hvor mange gange, at Andros Townsends kommer til at lave gode indlæg. Palace er stærke på midtbanen med spillere som James McArthur, Jason Puncheon, Wilfred Zaza, Yannick Bolasie og ikke mindst Yohan Cabaye.

Hold øje med: Andros Townsend



Bournemouth
Godt nok blev Eddie Howe ikke engelsk landstræner, men alligevel blev det en god sommer for Bournemouth, for to kasserede Liverpool-talenter – Jordon Ibe og Brad Smith – kom til klubben. Solgt er Matt Richie til Premier League-nedrykkerne fra Newcastle for 110 millioner kroner. Bournemouth starter sæsonen imod Jose Mourinho og Manchester United… så igen er de underdogs, hvilket passer dem godt, men er det nok?

Hold øje med: Lewis Rook



Sunderland
Manager Sam Allardyce, der sikrede, at klubben ikke røg ud af Premier League i sidste sæson, er væk, og han bliver afløst af en erfaren mand med mange år i Everton – David Moyes. Han var seks år i Everton og endte med at bruge små ti millioner kroner – netto. Det er transfer-bedrifter som disse, at Sunderland håber på i fremtiden, men det ligner en sæson i bunden af Premier League, efter kun de to kasserede centrale forsvarsspilere fra Chelsea og Manchester United – Papy Dijlobodji og Patrick McNair - er kommet til.

Hold øje med: Patrick McNair



Burnley
Burnley er tilbage i Premier League i første forsøg med deres manager Sean Dyche. Dette skete ikke mindst, fordi angrebsduoen – Andre Gray og Sam Vokes – tilsammen lavede over 40 mål. Hvis de kan fortsætte deres gode form, er Burnley godt på vej, men det bliver svært, efter de har været meget passive på transfermarkedet – indtil nu.

Hold øje med: Johann Berg Gudmundsson



Middlesbrough
For syv år siden rykkede Middlesbrough ud af Premier League, men nu er de tilbage, hvor de hører hjemme. Neven Subotic var tæt på at komme til klubben, men i stedet blev de største nye navne Alvaro Negredo og Victor Valdes. Historikken i klubben fortæller om stærke udenlandske spillere som Ravanelli og Juninho. De nutidige nye stjerner er dog noget ældre – bortset fra en dansker.

Hold øje med: Victor Fischer


Hull
Du godeste… hvordan skal det gå? Hull havde to uger inden sæsonstart ingen manager og blot 13 spillere, der ikke var skadet. Desuden er Mohammed Diame solgt til nedrykkerne fra Newcastle, så Hull stinker langt væk af nedrykning… De bliver gennemHULLet!

Hold øje med: Stillingen

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER