Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Tim Larsen

Stor debat om Sanches' alder

Mens store dele af verden hylder Renato Sanches for hans kæmpe talent, er der flere spekulationer omkring hans korrekte alder.
Det er ikke noget nyt fænomen, at der bliver sået tvivl om visse spilleres alder. Herhjemme kan nogle måske huske sagen om den tidligere AB-spiller Ali Akida, som havde forfalsket sit pas, da han kom til Danmark i 2000. Det kom frem, at han i virkeligheden hed Emmanuel Ake og var to år ældre end oplyst.

En lignende sag kører i øjeblikket for fuld skrue og handler om stjernefrøet Renato Sanches, som i aften skal spille EM-semifinale mod Wales. Den kommende Bayern München-spiller er 18 år gammel ifølge egne og oplyste informationer, men det er ikke alle, der tror på den historie.

Tvivlen omkring, hvorvidt han er født i 1997, startede tilbage i marts måned, hvor Sporting Lissabons præsident Bruno de Carvalho nærmest krævede, at Benfica offentliggjorde Sanches' fødselsattest.

Efter det første skridt begyndte flere medier at dykke ned i historiens kerne, og det kom frem, at Sanches' fødsel først blev registreret i 2002, da hans far flyttede tilbage til Portugal. Det skabte nu endnu mere tvivl om hans egentlige alder.

Debatten var egentlig lagt på hylden hen over sommeren, hvor Sanches og Portugal skulle forberede sig på EM-slutrunden, men for en uges tid siden blussede den op igen. Her insisterede den tidligere Auxerre-træner Guy Roux på, at talentet ikke er 18 år gammel.

- Sanches siger, at han er 18 år gammel, men jeg mener, at vi skal tage et kig på hans fortid. Hans fødselsdato blev først registreret flere år efter, han blev født, så datoen er ikke korrekt. Jeg kan forsikre jer om, at han er 23 eller 24 år, udtalte Guy Roux.

De hårde beskyldninger har skabt harme i den portugisiske lejr og i hans tidligere klub Benfica. Landstræner Fernando Santos har kaldt sagen for ”en kæmpe joke”, mens den portugisiske klub har offentliggjort en video, der viser en 10 år gammel Sanches løbe rundt som ungdomsspiller i klubben. På videoen kan man tydeligt se, at han har samme højde og statur som alle hans holdkammerater. Nederst i denne artikel kan i se en video fra hans ungdomstid, hvor det er samme billede.

Fernando Santos udtrykte desuden vrede omkring sagen, da der i går var pressemøde forud for kampen mod Wales. Her gjorde han det meget klart, at Sanches er 18 år gammel.

- Sanches blev født i Portugal, ikke bare hvor som helst, men i Portugal. Han er 18 år, jeg er 61. Det er der ingen tvivl om. Jeg blev født for 61 år siden og jeg er 61. Han blev født for 18 år siden, han er 18.

Man kan håbe, at sagen ikke tager fokus væk fra aftenens kamp, hvor Sanches sammen med sine landsmænd skal forsøge at spille sig i EM-finalen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER