Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jonas Knudsen

Måneden der kan genåbne spansk titelræs

Barcelona har et komfortabelt forspring i ligaen. Men i virkeligheden har deres præstationer ikke set så komfortable ud på det seneste.
Da Barcelona for en måneds tid siden besejrede Atlético Madrid hjemme på Camp Nou, var de fleste enige om, at catalanerne var godt på vej imod mesterskabet. Det billede har ikke ændret sig så forfærdeligt meget siden. Tværtimod, er det blot blevet styrket efter Real Madrids mange pointtab siden da. Det seneste af Real Madrids pointtab kom i lørdags, da Atlético tog en ordentlig skalp med en 1-0-sejr på Santiago Bernabéu.

Netop dette kunne være nøglen til genåbningen af den spanske mesterskabskamp. Simeones mandskab fulgte nemlig op på bedriften med en sikker sejr på 3-0 hjemme over ellers formstærke Real Sociedad tirsdag aften. Dermed ser det overordnede billede på Vicente Calderón utrolig stærkt ud lige nu.

Spørgsmålet er så blot, om Barcelonas forspring er for stort, og om Barcelona kommer til at smide tilstrækkeligt med point i de sidste kampe. I skrivende stund er der fem point mellem de to spanske mesterskabskandidater, men det kan øges til 8 point, hvis Barcelona vinder ude over Rayo Vallecano torsdag aften.

Og det er da meget sandsyligt, at de gør det. Men ser man på Barcelonas form den seneste måned, har resultaterne løjet en smule. Sejrene er nemlig kommet på stribe, men stort set alle kampene har været tætte, og Barcelona har ofte ikke domineret kampene så tydeligt som hidtil i sæsonen. Levante, Las Palmas, Arsenal og Sevilla er løbet ind i nederlag mod Barcelona, hvor de ellers pressede catalanerne til det yderste i begge ender af banen kampen igennem.

Det kunne meget vel skyldes det tætte kampprogram, hvor de siden nytår har spillet tre kampe om ugen konsekvent. Kan Barcelona klare det, eller vælter læsset på et tidspunkt? I næste uge får Barcelona så godt nok en midtugepause, men ser man lidt længere frem, kan der meget vel være pointtab i vente. Fra den 20. marts går det nemlig for alvor for sig for Barcelona i La Liga med fem svære kampe i streg:

Barcelonas La Liga-program fra 20. marts til 20. april
Villarreal (ude)
Real Madrid (hjemme)
Real Sociedad (ude)
Valencia (hjemme)
Deportivo La Coruña (ude)

Til sammenligning har Atlético Madrid søndagens kamp mod Valencia på udebane og kampen den 20. april på San Mamés tilbage af virkelig tunge udfordringer, og de ligger altså spredt ud over en længere periode. Begge mandskaber skal i øvrigt også lægge Champions League-kampene til arbejdspresligningen, og det letter ikke den ovenstående dynamitperiode for Barcelona, hvor netop Champions League-presset intensiveres.

Så hvis Atlético kan holde fast i deres ukuelige sejrsvilje, kan belønningen vente i form af genindlemmelse i mesterskabskampen. Gårsdagens offensive udfoldelser gav gode lovninger på dette, da netop målscoringen har været et gennemgående tema i forhold til, og måske netop årsagen til, at Atlético på nuværende tidspunkt halter efter i topkampen.

Men Barcelona er ikke så usårlige, som resultaterne antyder. Det glemmer man nogen gange, når man lader sig tryllebinde af de enestående præstationer, som blandt andet i 6-1-sejren over Celta Vigo. Men selv her havde Barcelona visse problemer i første halvleg, og det kan tolkes som en tendens til, at Barcelona i fremtiden kan tabe point - både i de udvalgte kampe foroven, men måske sågar i andre på papiret nemmere kampe.

Det kan måske allerede vise sig i en af denne uges udekampe mod henholdsvis Rayo Vallecano og Eibar, men mellem den 20. marts og den 20. april skal Barcelonas udholdenhed stå sin alvorlige prøve. Derfor er den spanske mesterskabskamp ikke nødvendigvis lukket endnu.

Når det er sagt, så er Barcelona naturligvis store favoritter til at genvinde mesterskabet. Men med Atlético bagved sig, er der ikke råd til at tage en puster, selvom pointforspringet lige nu er til at tage at føle på.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER