Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Casper Holm

United – ”De Kedelige Djævle”

Louis van Gaals tropper har for tiden mere end svært ved at spille sig frem til chancer og score mål. Bag dagens låge gemmer sig et indblik i Manchester Uniteds sæson og problemer.
De seneste par måneder har været decideret skrækkelige for Louis van Gaal og Manchester United. Holdet er uden sejr i seks kampe, og det er blandt andet blevet til nederlag mod Norwich og Bournemouth, ligesom den traditionsrige klub må tage til takke med en plads i Europa League efter nytår.

Og det giver sig selv, at seks kampe uden sejr skaber uro i en storklub som Manchester United. Alverdens medier er af den grund derfor også begyndt at spekulere i, hvem der skal overtage managersædet fra Louis van Gaal.

Men hvad er det egentlig, der går galt for de mangedobbelte engelske mestre? Det har vi på Indkast.dk undersøgt nærmere i dagens kalendergave.

Den offensive del fungerer ikke
Det helt overskyggende problem for Manchester United i denne sæson – og under van Gaal i almindelighed – er og har været, at holdet har meget svært ved at kreere chancer og score mål. Sammenligner man statistikker fra Louis van Gaals tid på Old Trafford med vilkårlige sæsoner under Sir Alex Fergusons ledelse, tegner der sig da også et klart billede.

Under Alex Fergusons ledelse:
2009/2010: 86 mål (efter 38 kampe)
2010/2011: 78 mål (efter 38 kampe)
2011/2012: 89 mål (efter 38 kampe)
2012/2013: 86 mål (efter 38 kampe)

Under Louis van Gaals ledelse:
2014/2015: 62 mål (efter 38 kampe)
2015/2016: 22 mål (efter 17 kampe)

Som statistikken klart viser, er der under van Gaals tid i klubben blevet scoret markant færre mål, end det tidligere har været tilfældet. Og det vidner klubbens nuværende topscorere da også om. Her ses i øjeblikket Anthony Martial og Juan Mata, som deler den interne topscorertitel med fire mål hver i indeværende sæson. Ikke just imponerende tal for en klub, der ønsker at spille med om mesterskabet.

Mon hvordan kan det nu også være? Jo, dykker man længere ned i statistikkerne viser der sig et mere overordnet billede. Statistik fra Opta fra slutningen af november viser nemlig, at United er det Premier League-mandskab med flest baglæns-orienterede afleveringer samt det hold med klart færreste fremad-orienterede pasninger.

Derudover befinder United sig i den nederste halvdel af hold angående antal skud på mål. Og de ligger såmænd også nummer tre på listen over mandskaber, der afleverer bolden mest sidevejs. Så der tegner sig altså et klart billede af et hold, der har mere end svært ved at spille sig frem til chancer, som er milevidt fra tidligere tiders niveau, og som spiller noget kedeligt fodbold.

Placering af ansvar
Til syvende og sidst falder ansvaret på manageren – Louis van Gaal. Den tidligere hollandske landstræner fik i sommers omtrent 2 milliarder kroner at handle nye spillere ind for, og den hårde vurdering heraf må lyde, at disse mange penge ikke er blevet forvaltet godt nok.

LVG har på grund af skader og salg af markante angrebsprofiler som Robin van Persie og Javier Hernández i flere omgange blandt andet set sig nødsaget til at spille med Marouane Fellaini som angriber, hvilket bestemt ikke har været noget succes.

Derudover placerede han på grund af skader og truppens ringe bredde tre purunge spillere – Martial, Lingard og Depay – midt i orkanens øje mod Wolfsburg, hvor Manchester bekendt måtte forlade Champions League efter et 2-3 nederlag.

Begge disse situationer kunne United-manageren have undgået, hvis han havde købt og solgt ordentligt i sommers. Men spillerindkøbene svarer dog stadig ikke fyldestgørende på, hvorfor United-mandskabet ikke kan skabe flere chancer, end det er tilfældet for tiden.

Svaret på netop det spørgsmål mener Indkast.dk, at vi igen skal finde hos Louis van Gaal. Et svar der lægger sig op ad hele hollænderens fodboldfilosofi. En filosofi hvor boldbesiddelse og system er helt afgørende.

Problemet med netop disse to aspekter er bare, at som statistikken viser, så forvalter Manchester United simpelthen ikke deres boldbesiddelse godt nok. I de seneste to nederlag til henholdsvis Bournemouth og Norwich har United haft 70% af boldbesiddelse uden at spille sig frem til nævneværdige chancer. Bolden er blevet spillet baglæns og sidevejs, og det er aldrig blevet farligt.

Det er det ikke blevet, fordi Manchester United ikke har spillerne til at udfylde det system, som Louis van Gaal gerne vil praktisere – 4-2-3-1. Wayne Rooney er langt fra fordums styrke, Anthony Martial er kommet ned på jorden efter en fremragende start og Memphis Depay kan ikke leve op til forventningerne. Så som det ser ud lige nu, har United ikke spillermaterialet til at skabe chancerne. Måske en ny træner kan gøre noget ved det?

En ny træner er vejen frem
Som de engelske medier allerede så småt er begyndt at spekulere i, synes den eneste rigtig vej for Manchester United at være at skille sig af med Louis van Gaal. Der er brug for nogle friske øjne og nye indspark.

Selvom det ikke er længe siden, at Jose Mourinho blev fyret i Chelsea, meldes han allerede klar på sidelinjen til at overtage tøjlerne. Om det bliver aktuelt, kan kun tiden vise.

Men en ting er i hvert fald sikkert, og det er, at der skal ske noget drastisk, hvis ikke Manchester United for fremtiden vil have prædikatet, ”De Kedelige Djævle” hængende over sig.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER