Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jacob Bøgen Clausen

Pep og kontrakten i München

Selvom flere medier melder, at Pep Guardiola forlader Bayern, så er der alligevel nogle faktorer, der taler for, at spanieren burde forlænge med sydtyskerne.
Denne ”Leder” er skrevet få dage inden Pep Guardiola afslører sine fremtidsplaner, om hvorvidt han bliver i München, eller efter sæsonen søger nye græsgange.

Flere og flere medier melder efterhånden, at Guardiola forlader den tyske storklub for at prøve lykken i England, og den sydtyske avis TZ, samt Tysklands største avis, Bild, er allerede på udkig efter Peps efterfølger. Selvom flertallet af rygterne taler for en afsked med den succesfulde spanier, så vil jeg alligevel gerne have lov til at liste fire punkter op, der argumenterer for, at Pep Guardiola burde blive i München.

1) Spillerne
Da Guardiola tog over efter Jupp Heynckes i 2013, var der uden tvivl en hel del spillere, som han ikke kunne bruge, og Pep startede da også med at hente sin favoritspiller, Thiago, ind på en ellers allerede godt besat midtbane, mens Mario Götze blev ligeledes hentet. Mario Gomez og Luiz Gustavo var de to mest prominente spillere, der forlod de daværende Champions League-vinderne. Året efter blev Toni Kroos og Mario Mandzukic så solgt, og stammen på det succesfulde Jupp Heynckes-hold var så småt ved at forsvinde, da også Bastian Schweinsteiger røg mere og mere ud i kulden. I begyndelsen af denne sæson ser det så ud til, at Guardiola endelig har fået sammensat det hold, som han mener, kan vinde Champions League igen, og han har for alvor fået sat sit præg. Samtlige spillere er glade for Pep, og både anfører Philipp Lahm, publikumsfavorit, Thomas Müller, forsvarsgeneral, Jerome Boateng, og dyrtindkøbte, Mario Götze, har alle været i medierne og hylde deres træner. Der er ingen tvivl om, at de alle nyder at spille under Guardiola, som inspirerer dem hver dag til træning.

2) Spilsystemet
I begyndelsen af Pep-æraen var tydeligt, at Bayern-spillerne skulle vænne sig til at gå fra Jupp Heynckes' meget direkte stil, til mere boldbesiddende fodbold. Bayern fik i hele Peps første sæson kritik for at spille for kedeligt, og ikke skabe nok chancer. Selvom boldbesiddelsen ofte lå på mere end 65%, så var kritikken berettiget, fordi de offensive kræfter fik slet ikke kreeret nok chancer, og især Toni Kroos så ud til at spille alt for langsomt på midtbanen. De helt store problemer blev udstillet i hjemmekampen mod Real Madrid, hvor Bayern havde bolden 64% af tiden, men alligevel blev udspillet, og tabte 0-4. I både sidste sæson og denne sæson er det tydeligt, at holdet har forbedret sig markant, og især de sidste par måneder har holdet banket kasser ind på stribe, og både Dortmund, Arsenal og Wolfsburg er blevet slået med 5-1 på Allianz Arena. Indkøbet af Douglas Costa og Arturo Vidal har givet Bayerns spil et friskt pust, og chancerne kommer på stribe for sydtyskerne, hvilket også kan ses på topscorerlisten, hvor både Robert Lewandowski og Thomas Müller er med helt fremme. Balancen mellem boldbesiddelse fodbold og direkte spil er perfekt, og det gør, at Guardiolas mandskab er rigtig svære at slå.

3) Ledelsen
Det er ingen hemmelighed, at Karl-Heinz Rummenigge og resten af Bayern-toppen er yderst tilfredse med Pep Guardiola, og det er heller ingen hemmelighed, at når egoer støder sammen i München, så kan det give gnidninger. Det er set før, hvor både Felix Magath og Louis van Gaal er blevet fyret trods gode resultater, men samarbejdet med Uli Hoeness og Rummenigge har ikke fungeret, mens nogle af spillerne ligeledes har været utilfredse. Det har endnu ikke været tilfældet med Guardiola, og selvom han uden tvivl også har sin mening om tingene, så har det virket som om, at ledelsen stort set har givet spanieren frie tøjler. Det er yderst sjældent, at toppen i Bayern melder så klart ud omkring de interne affære i klubben, og det vidner uden tvivl om, at Pep Guardiola er en træner, de gerne vil beholde. Det kan virke underligt, at en klub, som umiddelbart vader gennem Bundesligaen, gerne vil beholde en træner, som endnu ikke har vundet Champions League, men Bayern er ikke som de fleste topklubber. Carlo Ancelotti er blevet fyret i både Chelsea og Real Madrid efter fremragende præstationer, men dette vil aldrig ske i Bayern, og Guardiola ved, at selvom Champions League skulle kikse i de næste fem år, så vil han have opbakning fra toppen i Bayern.

4) Champions League
Det kan godt være, at Bayern vinder Champions League i denne sæson, men hvis det ikke er tilfældet, så må Pep Guardiola rejse fra München med en bitter smag i munden. Der er ingen tvivl om, at det har været klubben og Peps helt store mål i de tre år, som han har stået på sidelinjen, men i de første to år er det kun blevet til to semifinaler og klare nederlag til Real Madrid og Barcelona. Derfor må det være et af de helt store mål i denne sæson, og det virker heller ikke til, at Bayern vinder ligaen i ligeså suveræn stil, som i de seneste sæsoner, og derfor er de tvunget til at spille på højt i niveau i længere tid. Dette kan godt blive en fordel for Bayern-truppen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER