Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Er det helt – van Gal(t)

Indkast.dk og tidligere Manchester United-spillere er hårde i kritikken af manager Louis van Gaal, efter den sejrsvante klub ikke kommer til nok afslutninger – og dermed laver nok mål.
Af de øverste otte hold i Premier League har ingen lavet færre mål end Manchester United, men kigger man på statistikkerne, er det måske ikke så underligt, for Louis van Gaals mandskab er heller ikke kommet til ret mange afslutninger – se blot her listen over nogle af de andre hold fra denne sæson.

Manchester City – 164
Arsenal – 162
Southampton – 154
Tottenham – 150
Leicester – 144
Manchester United – 96

Kigger man historisk på de 19 United-mål efter 13 Premier League-kampe, hører det også til i den dårlige ende. Ud af 24 Premier League-sæsoner er der kun tre gange blevet lavet færre mål end i denne sæson. Her kommer nogle af de bedste sæsoner.

2000/01 – 35 mål
2012/13 – 32 mål
1999/00 – 31 mål
2001/02 – 31 mål
2011/12 – 30 mål
2015/16 – 19 mål

I 1992/93 og 2002/03 havde United lavet henholdsvis 14 og 17 mål efter 13 spillerunder, men de endte faktisk med at blive mestre.

Kigger man nærmere på tilstanden i United, kan man ikke udelukke, at der har været alt for mange udskiftninger i truppen. I sidste sæson – for 14 måneder siden - spillede Manchester United en unik fodboldkamp imod Leicester, som sluttede 5-3, men fra den kamp er der skiftet voldsomt ud fra startopstillingen.

Målmand:
De Gea – stadigvæk i klubben

Forsvar:
Rafael – er i Lyon
Evans – er i West Brom
Blackett – udlånt til Celtic
Rojo – stadigvæk i klubben

Midtbane:
Herrera – stadigvæk i klubben
Blind – stadigvæk i klubben
Di Maria – er i PSG

Angreb:
Falcao – er i Chelsea
Rooney – stadigvæk i klubben
Van Persie – er i Fenerbahce


Manager Louis van Gaal har været manden bag den store United-revolution, hvilket han har været udskældt for, da han ifølge kritikerne har mistet klubbens ”offensive DNA”, og spillerne har kritiseret træningen for at være kedelig og uden fokus på det offensive spil.

Midt i dette kom midtugens målløse Champions League-resultat imod PSV, hvor holdets tidligere talisman – Wayne Rooney – nok engang viste, at han er langt fra fordums styrke. Indkast.dk har tidligere i disse linjer skrevet:

Louis van Gaal har i denne sæson ikke famlet rundt i formationer og heri brugt mange forskellige spillere. På dette punkt har United-manageren været mere rolig i denne sæson, men afgørende har været, at offensiven på Old Trafford har været bedre i denne sæson – hvilket der er to forklaringer på.

Den ene handler om, at de to offensive nyindkøb – Anthony Martial og Memphis Depay – er gået direkte ind i Premier League med imponerede styrke. Det andet er Juan Mata, der pt. er en af Premier Leagues bedste offensiv spillere. Imod Sunderland og den meget vigtige Champions League-kamp imod Wolfsburg lavede Mata både mål men også en assists. Imod det tyske hold spillede han rigtig stærkt, 97,7 % af hans aflevering var succesfyldte og han skabte fem store chancer, hvilket var tre mere end nogen anden spiller.

Så Mata er formstærk – modsat Wayne Rooney, der misbrugte en gigantisk chance og derudover slet ikke kan komme i gang i denne sæson. Tænk… hvilket pres og mediecirkus, der ville være omkring Rooneys præstationer i denne sæson, hvis ikke Martial, Depay og Mata havde spillet så godt. Mata lavede blandt andet assisten, der gav sejren over Aston Villa, men også mål imod Swansea og Southampton. Disse to kampe var étmålssejre, så den lille spanier har virkelig sikret mange point til United allerede i denne sæson.



Det er dog ikke kun Indkast.dk, der har været efter United, Rooney og Louis van Gaal i denne sæson. Klublegenden Rio Ferdinand spillede sammen med spillere som Paul Scholes og Roy Keane, og han er ikke imponeret af manager Louis van Gaals sommerindkøb.

- Hvis jeg var en central midtbanespiller, der stod overfor Schweinsteiger og Schneiderlin, ville jeg ikke være bekymret. De udgør ingen trussel, skriver Ferdinand, hvilket Scholes er enig i.

- Jeg synes, at de gør det godt rent defensivt. Nogle gange kan det være nyttigt, når du spiller mod hold som Barcelona eller Real Madrid, men ikke mod Crystal Palace eller hjemme mod CSKA Moskva… Jeg holder fast i, at det nuværende Manchester United-hold spiller kedeligt. Deres offensive trussel er ikke særlig stor, og jeg tror, at van Gaal bygger hold op fra defensiven.

Udover Ferdinand og Scholes har van Nistelrooy – der havde van Gaal som hollandsk landstræner – også kritiseret United-manageren for sin specielle personhed og træningsfacon.

- Van Gaal er den mest strukturerede træner, jeg kender. Han ønsker at planlægge alt, og til alle træninger ved alle, hvad de skal gøre hvornår, men det bliver underligt, når du skal lave det samme – hver dag… van Gaal udvikler maskiner, slår van Nistelrooy fast.

I denne uge var det ti år siden, at United-legenden George Best døde, og få dage inden hans dødsfald sagde han meget rammende om Manchester Uniteds nuværende situation:

- Hvorfor skal tilskuerne betale 50 pund for at se to hold, der kun spiller med en angriber og få offensive spillere. Det er helt tosset, at managere ikke ønsker en offensiv formation.

På Manchester Uniteds hjemmebane er publikum heller ikke tilfredse med van Gaals spillestil, og fra Stretford Enders kommer der ofte en klar opfordring:

- Attack, Attack, Attack…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER