Torsten Brix

Mesterskabskamp imellem trio

Indkast.dk giver deres bud på en mulig top 3 for Premier League 2015/16. Bliver det Arsenal, Manchester United eller City?
Kigger man på den øjeblikkelige stilling for Premier League, så finder man godt nok Leicester og West Ham i toppen, men det er næppe realistisk, at ét af disse hold vinder mesterskabet, hvilket efter ti kampe efterlader de to Manchester-hold og Arsenal, som de klart største favoritter til at vinde det eftertragtede trofæ.

I weekenden var der dog ikke mesterskabsniveau over Manchester-derby, hvor man måtte vente indtil det 82. minut, før den første afslutning kom indenfor målrammen. Men hvem bliver mester? – Indkast.dk er ikke bleg for at komme med vores bud på, hvordan Top 3 kommer til at slutte:


3. Manchester United
Weekendens startopstilling (4-2-3-1):
David de Gea - 196 mio. kr.

Antonio Valencia - 183 mio. kr.
Phil Jones - 176 mio. kr.
Chris Smalling - 104 mio. kr
Marcus Rojo - 166 mio. kr.

Morgan Schneiderlin - 253 mio.kr
Bastian Schweinsteiger - 149 mio. kr.

Juan Mata - 385 mio. kr.
Ander Herrera - 300 mio. kr.
Anthony Martial - 600 mio. kr.

Wayne Rooney - 280 mio. kr.

I alt - 2785 mio. kr.
Gennemsnitsalder: 26,5 år
Gennemsnitshøjde: 181 cm

Kommentar:
Selvom Manchester United efter ti kampe er placeret i toppen af Premier League, har de ikke spillet særlig godt, og man kan ikke udelukke, at en mindre krise ulmer i klubben. Tidligere i sæsonen har klublegenden Peter Schmeichel kaldt deres præstationer for ”forfærdelige”, men flere af profilerne og manager Louis van Gaal er også under et voldsom pres.

Nyindkøbet Memphis Depay startede – modsat holdet – sæsonen godt, men er sidenhen røget i unåde hos van Gaal, og klubbens største offensive profil Wayne Rooney er helt stoppet med at lave mål. De ni startopstillinger i Premier League har blot givet to mål for angriberen, og van Gaal må snart overveje at give den positive overraskelse Anthony Martial pladsen som central angriber. Ikke mindst fordi Martial for tiden tager en plads på den offensive midtbane, hvor United har flere formstærke spillere som: Juan Mata, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Ashley Young og Jesse Lingard, der har lavet nogle gode indhop.

Rooney har fortjent at få en meget lang snor i Manchester United, og det har han efterhånden fået. Hans dårlige præstationer har været stærkt medvirkende til, at de har lavet tre mål mindre end Arsenal og hele ni mindre end City – i blot ti Premier League-kampe.

Uniteds største problem findes dog i den anden ende af banen, hvor de stadigvæk er alt for ustabile. Siden Luke Shaws skade har Marcos Rojo flere gange vist stor usikkerhed på venstre backen, men omvendt har der også været gode præstationer af nyindkøbte - Matteo Damian - i modsatte side, men den ellers tidligere så udskældte Chris Smalling har også imponeret. Derudover har David De Gea vist, at det var godt for United, at Real Madrid ikke fik ”papir” på ham i transfer-vinduets sidste minutter.

Van Gaal er i gang med at forandre Manchester United, og med så store ændringer i truppen, som den hollandske manager laver, er det svært at få succes i første sæson, og gad vide, om Manchester United-ledelsen langt hen af vejen vil være rimelig tilfreds med en Champions League-givende tredjeplads. Denne hovedrengøring har vist sig at være den helt rigtige, men City og Arsenal virker pt. lidt mere homogene og sammenspillet.



2. Arsenal
Weekendens startopstilling (4-2-3-1):
Petr Čech – 123 mio. kr.

Hector Bellerin – 5 mio. kr.
Gabriel Paulista – 128 mio. kr.
Laurent Koscielny – 114 mio. kr.
Nacho Monreal – 83 mio. kr.

Santi Cazorla – 165 mio. kr.
Francis Coquelin – 8 mio. kr.

Alex Oxlade-Chamberlain – 110 mio. kr.
Mesut Özil – 510 mio. kr.
Alexis Sánchez – 410 mio. kr.

Olivier Giroud – 90 mio. kr.

I alt: 1.846 mio. kr.
Gennemsnitsalder: 27,2 år
Gennemsnitshøjde: 181 cm


Kommentar:
Efter mange år med pokaltørke har Arsenal nu vundet de sidste to FA-Cupper, hvilket sker, efter Arsène Wenger efter et meget langt tilløb endelig har bestemt sig for at indkøbe nogle af de helt dyre spillere som Mesut Özil og Alexis Sanchez.

Trods den elendige indledning på Champions League virkede det til, at sejren over Bayern München har givet holdet et enorm selvtillidsbust, hvor de to føromtalte virkelig har løftet deres spil. Arsenals spil er sat op på et højt niveau, hvilket kræver enorm rutine og indsigt at få til at blomstre igennem en helt sæson – derfor bliver Arsenal ikke engelske mestre.

Selvom truppen hos Arsenal er blevet meget dybere, er holdet stadigvæk sårbare overfor skader til de allerstørste profiler, hvilket Wengers forsøg på at spare Petr Čech i Champions League blot er ét af mange eksempler på. Årsagen til denne sårbarled skyldes, at London-holdet hele tiden og i forvejen har en lang skadesliste.

I Wengers foretrukne 4-2-3-1 formation manglede Arsenal i weekendens sejr over Everton - Danny Welbeck, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Mikel Arteta og Tomas Rosicky alene på midtbanen. Altså fem mand som kunne have spillet på den fem mand store midtbane. Så skulle Arsenal få yderligere skader på midtbanen, vil det få store konsekvenser – eller det kan blive sårbart, hvis ikke nogle af spillerne får deres tiltrængte pauser inden det hårde jule-program. Manchester City har en stærkere trup end Arsenal, og derfor slutter ”de blå” over London-holdet.



1. Manchester City
Weekendens startopstilling:
Joe Hart - 7 mio. kr.

Bacary Sagna – Fri-transfer
Vincent Kompany - 61 mio. kr.
Nicolas Otamendi – 263 mio. kr.
Aleksandar Kolorov - 176 mio. kr.

Fernando - 176 mio. kr.
Fernandinho - 311 mio. kr.

Raheem Sterling - 508 mio. kr.
Yaya Touré - 249 mio. kr.
Kevin de Bruyne - 570 mio. kr.

Wilfried Bony - 290 mio. kr.

I alt – 2.611 mio. kr.
Gennemsnitsalder: 28,4 år
Gennemsnitshøjde: 183 cm


Kommentar:
Inden weekendens målløse kamp på Old Trafford var det 61 kampe siden, at City var med i en 0-0 kamp, og Joe Hart formåede i weekenden at lave sit ”Clean Sheet” nr. 100 i Premier League.

Sådanne statistikker sammen med en unik trup skaber mesterskaber, selvom den vanvittige skadesliste til Manchester-derbyet blandt andet var med David Silva, Sergio Agüero, Gaël Clichy, Samir Nasri og Fabian Delph. På trods af den profil-stærke skadesliste havde City blandt andet Pablo Zabaleta, Eliaquim Mangala, Martin Demichellis og Jesus Navas – på bænken… det er ikke bare et højt niveau – det er mesterskabsniveau.

Omvendt er mange af disse spillere oppe i alderen, og det er ikke så overraskende, at deres gennemsnitsalder for weekendens startopstillinger er klart ældre end Arsenals og Uniteds. Når det er sagt skal man ikke glemme, at City indtager førstepladsen, selvom holdet i denne sæson har været uden en meget vigtig brik i deres tre ”rækker”.

Vincent Kompany har blot spillet fem kampe – ligesom David Silva, mens at Agüero kun har startet de syv kampe. Når denne trio igen er klar bliver City uhyggelig stærke, men meget kan naturligvis ske, når der er 28 kampe igen.

Inden den meget afgørende kamp den 21/12, når City gæster Arsenal, skal City f.eks. op imod Liverpool og Jürgen Klopp. City-truppen har dog vist stor dybde, som i weekendens Manchester-derby, hvor tre nyindkøb - Wilfried Bony, Raheem Sterling og Kevin De Bruyne - alle startede, og virkede indspillede. Trioens samlede indkøbspris er på 1.368 millioner kroner, hvilket næsten svarer til hvad Arsenal har brugt i deres sidste fem transfer-vinduer – altså både sommer og vinter.

Der er seks kampe til det ofte afgørende juleprogram, men skulle City i denne periode, når få den offensiv kvartet - med Sterling, Silva, De Bruyne og Agüero – klar, ser det meget stærkt ud.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER