Torsten Brix

Hvad sker der med PL-målkongerne ?

Hvornår starter mål-sæsonen for Wayne Rooney, Harry Kane, Diego Costa og Sergio Agüero?
Wayne Rooney: 0 PL-mål
Harry Kane: 0 PL-mål
Diego Costa: 1 PL-mål
Sergio Agüero: 1 PL-mål

Denne kvartet af angribere lavede i sidste sæson tilsammen 72 Premier League-mål, og topscorerlisten fra sidste sæson havde en Top 3 bestående af Agüero, Kane og Costa fra henholdsvis Manchester City, Tottenham og Chelsea. Kigger man på den aktuelle liste, har to spillere scoret fem mål, og de er fra Leicester og Bournemouth, mens firemålskytterne blandt andet kommer fra Watford, Swansea og Southampton. Så det hele er vendt lidt på hovedet i denne sæson, og de fire føromtalte og måltamme angribere har også en klar statistik imod sig fra de første seks Premier League-kampe i denne sæson.


Wayne Rooney
Rooney har ikke fået scoret i denne sæson, men har også i flere af kampene spillet på den offensive midtbane, og altså ikke spillet som central angriber, men efter de første seks kampe i sidste sæson havde han lavet tre mål på tolv afslutninger – i denne sæson har han ikke scoret, selvom han har haft syv afslutninger.

Harry Kane
Da Kane i midtugekampen i Capital One fik headet sin glimerende flugter væk på stregen af landsholdskollegaen Kieron Gibbs fra Arsenal, stod hans manglende mål malet i ansigtet. Efter kampen er det nu 607 minutter siden sidste Tottenham-mål fra Kane, der i sidste sæson lavede et mål pr. 95 Premier League-minut.

Diego Costa
Chelsea-angriberen har den seneste tid været i overskrifterne af alle de forkerte grunde, og karantænedommen på tre dage efter hans besynderlige adfærd imod Arsenal gør, at han efter ni runder af Premier League blot vil have lavet ét mål. I sidste sæson havde han lavet otte mål efter de første seks kampe. Så Costa er slet ikke til at genkende, og han var tydeligvis også meget utilfreds med at blive udskiftet imod undertals Arsenal.

Sergio Agüero
Den lille argentiner er den angriber fra kvarteten, som har spillet bedst – blandt andet imod Chelsea, men statistikken viser, at han kun har lavet ét mål på 16 afslutninger. På det samme antal afslutninger i sidste sæson havde han lavet fire mål, og dermed er afslutningspræcisionen faldet fra 25 % til 6,2 % i år.



Men det er ikke kun de centrale angribere, som er faldet i niveau i denne sæson. Arsenals Alexis Sanchez har efter de første seks kampe haft over dobbelt så mange afslutninger som på dette tidspunkt i sidste sæson. Men han har ikke fået scoret endnu og Chelseas Eden Hazard har kun ramt målet på 20 % af sine afslutninger i denne sæson, hvorimod tallet fra de første seks kampe i sidste sæson var på 50 %.

Midt i denne tilbagegang blev Wayne Rooney tidligere på måneden den mest scorende engelske landsholdsangriber, men de manglende mål i Premier League fra Kane og Rooney må bekymre den engelske landstræner. For angribere lever på selvtillid og medgang, og de manglende mål er en forkert udvikling for det engelske landshold, som der til tider bliver sat alt for høje forventninger til.

Netop landsholdene kan være en årsag til de manglende mål – da Kane, Agüero og Sanchez alle brugte sommerens liga-pause på deres landshold. Kane deltog i sommerens U-21 og spillede den sidste kamp den 24. juni, mens Argentina og Chile endte i Copa America-finalen, der blev spillet den 4. juli.

Derudover kan en medvirkende grund til de manglende mål fra spillerne i helt store klubber være den voldsomme rejseaktivitet, der har været for de største hold henover sommeren. Chelsea-manager Jose Mourinho brugte mange af de samme spillere i sidste sæson, og derudover har de været på træningstur til både Thailand og Australien, inden de rejste til USA.

Den hektiske sommer med mange kampe og lang rejsetid kan være medvirkende til, at den fysiske formåen har svigtet for de omtalte offensive spillere. Pudsigt nok har mange af de spillere, som topper topscorer-listen, deres fysiske evner som spidskompetencer – enten som unik i hovedspilsduellerne eller hurtige kontra-spillere, mens dem, der mangler mål, er mere mobile angribere med mindre fokus på den fysiske del. Men målene kan komme hurtigt fra en angriber – spørg bare den indskiftede femmålskytten Robert Lewandowski…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER