Torsten Brix

3 dage til La Liga: Benzema bliver

Det virker næsten utænkeligt at den nye Real Madrid-træner skulle sælge et vigtigt offensivt kort – lige op til sæsonstart.
Op til sæsonstart er Real Madrid og deres nye træner Rafa Benitez blevet kritiseret i de spanske aviser for ikke at lave nok mål i deres træningskampe - efter at den ombejlede Karim Benzema er blevet skadet.

Alene denne kritik kan komme til at sætte en stopper for Arsenals mulighed for at købe kongeklubbens angriber, som de selvsamme medier ellers har skrevet så meget om.

Benzema har ellers kun lavet 43 liga-mål og 30 i Champions League siden ankomsten i 2009, men dette giver ikke et helt retfærdigt billede af franskmandens præstation i den spanske hovedstad. Cristiano Ronaldo, der laver vanvittig mange mål i Real Madrid, skylder Benzema meget for hans indsats.


BBC - eller Ronaldo som 9'er ?
I Madrid ønsker mange at Ronaldo skal spille på ”9'er-positionen”, men superstjernen ønsker selv at spille til venstre, og udnytte de tomme områder som Benzema skaber - og mon ikke at det bliver på denne måde.

Derudover er spillere som Ronaldo, Gareth Bale og James Rodriquez alle spillere, der er bedst når de har fronten rettet mod modstanderens mål, mens Benzema er god som spil-station og er stærk, når han er rettet imod sine holdkammerater.

Før Benitez så Carlo Ancelotti også store evner hos Benzema, som da han var stærkt medvirkende til at klubben vandt Champions League, og når Real Madrid møder defensive hold spiller Benzema er meget vigtig rolle i BBC – Bale, Benzema – Cristiano.

Ind med Alonso, Bale og Modrić - ude med Robinho, Di Maria og Özil
Real Madrid har tidligere hentet store spillere i Premier League som Ronaldo, men også David Beckham, Nicolas Anelka, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Xabi Alonso, Gareth Bale og Luka Modrić – men også solgt spillere som Robinho, Angel Di Maria og Mesut Özil.

MEN det samlede billede for disse handler, er at Real Madrid har købt spiller der var på deres højeste mens salgene har været blandende… OG helt afgørende for dette, er at Real Madrid er en klub der køber spillere – de sælger ikke deres vigtige spiller, og Benzema er vigtig.

Real Madrid-truppen råder kun over en afløser som central angriber for Benzema, og det er den blot 22-årige Jese, som er blevet testet meget henover sommeren. Efter knæskaden imod Schalke04 har han arbejdet stenhårdt og i sommerferien blandt andet trænet tre/fire timer om dagen. Herefter har han spillet meget i træningskampene imod Bayern München, Tottenham, Milan, Inter, Manchester City og Roma.

Træningsiveren er blevet belønnet af Benitez, men det lyder næsten utænkeligt, at Real Madrid skulle sælge Benzema til en af de mange interesserede Premier League-klubber, og dermed satse på denne unge og uprøvede Jese – med en lidt skrøbelig krop. I 2013/14 spillede Jese 1.387 minutter for Real Madrid og lavede 10 mål i de 35 kampe, mens det blot blev til 664 minutter og fire mål i den forgangne sæson, hvor Ancelotti og skader satte en stopper for mere.

Til den kommende sæson ser det ud til at Benitez vil vælge imellem disse seks spillere – Isco, Jese, Ronaldo, James, Bale og Benzema til de forreste fire pladser. At klubben skulle være at sælge af disse spillere er næsten utænkelig – og det vil kræve en stjerne-angriber, der kunne gå direkte ind på holdet, og dem er der ikke mange af til salg. Desuden og ikke mindst – at salg af Benzema vil sætte Benitez under et voldsomt pres inden sæsonen, og det er det sidste man ønsker, når man lige er startet på Estadio Santiago Bernabéu.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER