Jacob Bøgen Clausen

0 dage til BL: Den nye dreng i klassen

Selvom oprykkerne, FC Ingolstadt, aldrig har været i Bundesligaen, så står klubben ikke uden chancer for at overleve.
Selvom FC Ingolstadt blot er elleve år gammel, så er klubben at finde i den bedste tyske række i den kommende sæson.

Det er blot seks år siden, at Ingolstadt rykkede ud af 2. Bundesliga, og dermed ned i den tredje bedste tyske række. Året efter sikrede den sydtyske klub sig dog oprykning igen, da man slog Hansa Rostock i playoff-kampene. Efter det etablerede klubben sig som et stabilt 2. Bundesliga-hold, hvor det primært blev til en masse placeringer midt i tabellen.

Et stærkt kollektiv
Sidste sæson bar alt det hårde arbejde i klubben så frugt, da man i ganske suveræn stil rykkede op i Bundesligaen på en sikker førsteplads. Selvom holdet blev det mest scorende hold i ligaen sammen med Bochum, så var der ikke en bestemt spiller som scorede målene. Faktisk så var der ingen, som scorede et tocifret antal mål for topholdet, men Lukas Hinterseer og Stefan Lex delte den interne topscorer titel med ni mål hver. Efter dem fulgte Pascal Gross og Matthew Leckie med hver syv kasser. Målene var altså delt godt ud på holdet, og det vidner i den grad om et stærkt kollektiv. Den store profil var dog alligevel Pascal Gross, der foruden sine syv mål, også lagde op til hele 19 scoringer.

En succesfuld træner
Træner, Ralph Hasenhüttl, har været i klubben siden 2013, og østrigeren er bestemt ikke en, der er uvant med succes. Som spiller vandt han det østrigske mesterskab fire gange, og i år 2000 var han med til at rykke op i Bundesligaen med 1. FC Köln. Som træner rykkede Hasenhüttl også op, men denne gang var det fra 3. Bundesliga med VfR Aalen i 2012. Ingolstadt så uden tvivl potentiale i træneren, og i 2013 valgte klubben så at skrive kontrakt med den 46-årige østriger. I hans første sæson blev det til en vanlig placering midt i tabellen, inden det altså kulminerede sidste sæson med en oprykning.

Mange penge i ryggen
På transferfronten har oprykkerne ikke mistet nogle nævneværdige spillere, mens de modsat har købt Paderborn-angriberen Elias Kachunga for ca. 10 millioner kroner. Den tysk-congolesiske angriber scorede seks mål for Paderborn sidste sæson, da de rykkede ud af Bundesligaen, så Kachunga må siges at have erfaring med at spille for underdogs. Ind er også kommet den norske keeper, Ørjan Nyland, fra Molde.

Ingolstadt er ikke kun en fodboldby, men også hovedsæde for det tyske bilmærke, Audi, der ligeledes er hovedsponsor for klubben. Derfor er situationen lidt den samme som i Wolfsburg, der har Volkswagen i ryggen. Audi investerer mange penge i Ingolstadt, og det gør uden tvivl, at klubben er bedre økonomisk rustet end den anden nyoprykker, Darmstadt. Det kan sammenlignes ved, at Ingolstadts dyreste spiller i denne sæson, Elias Kachunga, er købt for små ti millioner kroner, mens Darmstadts dyreste indkøb er midtbanespilleren, Mario Vrancic, der er købt for 2,5 millioner kroner, ligeledes i Paderborn.

Derfor skal man ikke tage det for givet, at Ingolstadt rykker direkte ned fra Bundesligaen, fordi det er uden tvivl en klub, som er rustet til livet i den bedste tyske række.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER