Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jacob Bøgen Clausen

Thomas Tuchel - Klopps arvtager

Thomas Tuchel skal endnu engang forsøge at løfte den tunge arv fra Jürgen Klopp. Denne gang i Dortmund.
Efter syv år, to Bundesliga-titler, én pokaltitel og en Champions League-finale takkede Jürgen Klopp efter sidste sæson af i Borussia Dortmund. Klopps sidste sæson hos de gul-sorte blev en svær en af slagsen.

Ved vinterpausen lå Dortmund under nedrykningsstregen, og snakken om en tur i 2. Bundesliga blev mere og mere seriøs. Klopp fik dog hevet holdet op ad sølet, og sluttede sæsonen på en acceptabel syvendeplads. Den populære træner havde endda mulighed for et sidste trofæ, men pokalfinalen i Berlin blev tabt med 1-3 til Wolfsburg.


Endnu en arv at løfte fra Klopp
Thomas Tuchel bliver manden, som skal løfte den tunge arv efter den succesfulde, Jürgen Klopp, og det er om noget, Tuchel har prøvet før. Da Klopp stoppede i Mainz i 2008 efter syv år i klubben, og drog videre til Dortmund, tog norske Jörn Andersen over. Han kunne dog ikke leve op til ansvaret, og så var det den unge Tuchels tur til at forsøge med at løfte Klopp-arven i Mainz. Det klarede den tidligere U19-træner fremragende, og i sine fem sæsoner i klubben formåede Tuchel at gøre Mainz til et etableret Bundesliga-hold, og femtepladsen i 2010/11-sæsonen står som det absolutte toppunkt i Tuchels karriere.

Det var derfor også et chok, da Tuchel efter 2013/14-sæsonen og en flot syvendeplads, valgte at stoppe hos ”Die Nullfünfer”. Tyskeren valgte at tage et fri år, og efter flere rygter om et job hos nedrykningstruede Hamburger SV valgte Tuchel den 19. april at skrive under med Dortmund.


En stærk trup - ingen store salg
Da Tuchel havde første arbejdsdag efter sommerferien, var der uden tvivl nok at tage fat på. Flere store profiler som Ilkay Gündogan, Mats Hummels, Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan blev rygtet væk fra klubben, og det virkede derfor til, at Tuchel i den grad ville få en amputeret trup at arbejde med.

Den nye Dortmund-træner gjorde dog alle rygter til skamme ved at forlænge samarbejdet med Gündogan med et år og samtidig fik han Mkhitaryan og Hummels til at koncentrere sig om holdet og glemme alt om et skifte. Godt nok er Ciro Immobile blevet udlejet til Sevilla, men med Pierre-Emerick Aubameyang på toppen ser italieneren ud til at være erstattet.

For første gang i to år har Bayern München ikke snuppet klubbens stjernespiller, og det efterlader Dortmund med en stærk trup. Derfor er der ikke blevet investeret i de store spillere. Målmanden, Roman Bürki, er kommet til fra Freiburg, og han ser umiddelbart ud til at være Tuchels førstevalg, hvilket absolut ikke ligner nogen dårlig ide, da Roman Weidenfeller synger på sidste vers. I Leverkusen har man i Gonzalo Castro hentet en meget alsidig spiller, som nærmest kan dække alle pladser på banen, og han bliver uden tvivl en gevinst for holdet. Det er ligeledes ikke umuligt, at Tuchel også vælger at bruge Jonas Hofmann, som i sidste sæson var udlejet til Mainz. Den unge tysker er et åbenlyst talent, som bare skal have tid til at blomstre.

I sine første betydende kampe har Tuchel undgået dumheder, og han har sikkert ført holdet videre i Europa League-kvalifikationen og pokalturneringen. På lørdag venter den første kamp i Bundesligaen så, hvor sidste sæsons tredjeplads, Borussia Mönchengladbach, lægger vejen forbi Signal Iduna Park. Dét opgør bliver den første rigtige test for Tuchel og hans Dortmund-hold, og hvis den første Bundesliga-kamp efter Klopp ender med en sejr, venter der måske en stor tid for Tuchel som BVB-træner.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER