Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jacob Bøgen Clausen

3 dage til BL: Hårdt arbejde i HSV

Hamburger SV har i den grad ryggen mod muren inden den nye sæson.
HSV har været Bundesliga-klub i 51 år og 352 dage, men i slutningen af både forrige og sidste sæson var det ved at gå galt.

I 2014 vandt nordtyskerne samlet over Greuther Fürth i playoff-kampen om at blive i Bundesligaen, da man spillede 0-0 på hjemmebane, mens man sikrede 1-1 i Fürth. HSV var dog på hælene det meste af returkampen, og kun overliggeren reddede klubben i overtiden fra at rykke ud af den bedste tyske række for første gang nogensinde.

I sidste sæson var HSV så endnu engang i playoff, da en sejr over Schalke 04 i sidste spillerunde samt et nederlag til Freiburg sikrede ”Dinoen” en tredjesidste plads. Denne gang var modstanderen Karlsruhe, og efter 1-1 hjemme på Imtech Arena havde Bruno Labbadias mandskab ryggen mod muren. Tolv minutter før slutfløjtet i returkampen kom Karlsruhe da også på 1-0, og det lignede derfor en nedrykning for HSV. Marcelo Diaz ville det dog anderledes med sit frispark i overtiden, og chileneren scorede det forløsende 1-1-mål. I den forlængede spilletid afgjorde flop-købet, Nicolai Müller, tingene, og sikrede HSV endnu en sæson i Bundesligaen.

Labbadia blev redningsmaden
Man kan dog umuligt tro, at den kan blive ved med at gå for Bundesligaens mest rutinerede klub, og der skal i den grad ske noget specielt på holdet, hvis ikke de igen skal rode rundt i bunden af ligaen. Der er ingen tvivl om, at den egentlige redningsmand ikke var Marcelo Diaz, men den tilbagevendte træner, Bruno Labbadia. Efter en besynderlig fyring af Mirko Slomka i starten af sidste sæson, som ligeså vel kunne været sket inden sæsonen, slingrede HSV videre med Josef Zinnbauer ved roret. I Zinnbauers første kamp blev det da også til et flot point mod selveste Bayern München, men den nyudnævnte træner fik dog kun 23 kampe i spidsen for klubben, hvor det blev til seks sejre.

Labbadia overtog HSV i en frygtelig forfatning den 15. april, men med tre sejre og en enkelt uafgjort i de seks sidste kampe fik den tidligere top-angriber rettet gevaldig op på tingene, og i sidste ende fik han reddet klubben fra katastrofen.

Stor udskiftning i truppen
Spørgsmålet er så, hvad der fremover kommer til at ske i Hamburg. Holdet har ikke hentet nogle store profiler ud over, at man har gjort lejeaftalen med Lewis Holtby permanent, men den tyske midtbanespiller skal i den grad vise større kvalitet, hvis han skal hjælpe klubben tilbage i toppen af ligaen. Albin Ekdal er hentet i Cagliari, og han må ses som en erstatning for Valon Behrami, der har taget turen til Premier League. Styrmanden i forsvaret, Heiko Westermann, har ligeledes forladt klubben sammen med stortalentet, Jonathan Tah. Venstrebacken, Marcell Jansen, er heller ikke at finde i klubben mere, da tyskeren har indstillet karrieren i en alder af blot 29 år. Den tidligere profil, Rafael van der Vaart, har også forladt klubben, men det skal ikke ses som et svækkelse. Hollænderen leverede på et skræmmende lavt i niveau i det meste af sidste sæson, og det var tydeligt, at han ikke havde lyst til at være i klubben til sidst.

HSV skal i stedet forsøge at få gang i Pierre-Michel Lasogga, som heller ikke præsterede i sidste sæson. Fejler han igen, er unge Michael Gregoritsch hentet ind fra Bochum, mens Hoffenheim-reserven, Sven Schipplock, ligeledes er hentet ind til konkurrencen i angrebet. I forsvaret er Emir Spahic kommet ind på en fri transfer efter han blev fyret i Leverkusen grundet et overfald mod en vagt.

HSV får det bestemt ikke nemmere i denne sæson end i sidste sæson, da de to oprykkere, Ingolstadt og Darmstadt, ikke er uden kvalitet, og det bliver derfor lidt svært at se, hvem der egentlig er dårligere stillet end Hamburg-holdet.

To vigtige opgør - efter åbningskampen i München
Senest søndag eftermiddag viste HSV skræmmende tegn på svaghed, da upåagtede Carl Zeiss Jena fra den fjerde bedste tyske række slog nordtyskerne med 3-2 efter forlænget spilletid. Det eneste positive man kan sige om det, er, at HSV nu kun har Bundesligaen at koncentrere sig om. I første spillerunde skal man en tur til München, hvor de tre seneste besøg har kastet en målscorer på 3-20 af sig. Derfor skal Bruno Labbadia nok ikke håbe på point i åbningskampen. De to næste runder bliver dog særdeles vigtige for HSV, da Stuttgart kommer på besøg på Volkspark Arena og dernæst har holdet en udekamp i Köln. Kan man komme ud af de to opgør med fire point eller mere, ville det være livsvigtigt for den pressede ”Dino”.

Èn ting er dog sikkert. Bruno Labbadia står foran en meget hård sæson, hvor hvert et point tæller.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER