Torsten Brix

1 dag til PL: Liverpool – uden Sterling

Brendan Rodgers har solgt sit ”Sterling-sølv”, men igen købt meget ind.. presset er stort, og Britannia Stadium venter.
Adam Lallana, Lazar Markovic, Mario Balotelli, Divock Origi og Rickie Lambert… disse fem offensive spillere endte med sidste sommer at koste mere end, hvad Liverpool havde fået for Luís Suarez. Sydamerikaneren skulle til Barcelona, men malet henover de fem nyindkøbte spillere står der samlet set skriften ”Skuffelse”.

Et år senere har Liverpool-manager Brendan Rodgers igen solgt et dyrt offensivt kort - i Raheem Sterling – samt hentet en håndfuld offensive kort ind som erstatning. Til Merseyside er kommet Christian Benteke, Roberto Firmino, James Milner, Danny Ings og den tilbagekaldte Origi – men denne gang er bekymringerne ikke så mange i Liverpool.

For det frygtes ikke, at afsavnet af Sterling kommer til at minde om derouten efter salget af Suarez, og kigger man på statistikkerne fra sidste sæson, så spillede Liverpool faktisk bedre uden Sterling. De fem kampe uden Sterling endte med fem sejre og ti scorede mål, mens kampene med den unge angriber kun gav sejr i 40 % af kampene. De 52 kampe med Sterling endte blot med 21 sejre og 63 scorede mål.

Naturligvis skal man tage sådan en statistik med et gran salt… omvendt viste sidste sæson, at Sterling havde meget svært ved at leve op til 2013/14-sæsonen, hvor Liverpool sluttede på andenpladsen blandt andet efter 31 mål af Luís Suarez og 84 Premier League-point.

2014/15-sæsonen endte med 62 point, en 1-6 lussing i sidste spillerunde til Stoke samt en topscorer i den afrejsende Steven Gerrard med sølle 12 mål. Denne sæsons resultater og et hav af dårlige indkøb har sat manager Rodgers under et gigantisk pres i Liverpool.

Sidste sommer brugte Rodgers over en milliard kroner på nye spillere, og dette transfer-vindue nærmer sig disse tal. Rodgers er dybt afhængig af gode resultater, efter Champions League glippede i sidste sæson, og derudover er han næsten også afhængig af, at nogle af de nye dyrtindkøbte spillere præsterer fra de første spillerunder, og her hjælper kampprogrammet ikke den pressede manager.

Indenfor de første fem spillerunder skal Liverpool gæste både Arsenal og Manchester United. I sidste sæson havde Rodgers' tropper store problemer med de andre tophold, så det skal ændres i starten af denne sæson. Endvidere kan holdet heller ikke tåle en ydmygelse igen på udebane imod Stoke, som venter i første spillerunde.

For præcist et år siden slog Liverpools ejere - Fenway Sports Group – fast, at de var glade for at have forlænget kontrakten med Rodgers, der havde været meget tæt på at vinde Premier League med klubben. Den glæde er sikkert blevet lidt mindre efter nederlag siden til Basel, Aston Villa, Hull og Crystal Palace.

I disse kampe manglede Liverpool naturligvis Suarez, men også den alt for skadede Daniel Sturridge – samt en formstærk Sterling. I sidste sæson forsøgte han hele 233 driblinger i Premier League, hvilket kun var overgået af Eden Hazard, men blot 103 af disse lykkedes, og dermed blev Sterling overhalet på listen over de succesfulde driblinger af blandt andet holdkammeraten Phillippe Coutinho.

Nu skal driblingerne af de offensive kort hos Liverpool lykkes, ellers kommer sæsonen til at starte hårdt for Rodgers – uden Sterling og med mange nyindkøb – men også på Britannia Stadium, hvor sidste sæson sluttede så skidt…


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER