Torsten Brix

3 dage til PL: Bournemouth Dream-maker

Premier League har fået en ”Hobro” i Bournemouth, og den unge manager Eddie Howe kan også minde om Jonas Dal.
- The biggest room in the World is the room for improvement (Bobby Robson)

- The are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work and learning from failure (Colin Powell)

- Every experience makes you a man (Eric Cantona)


Dette er blot nogle af de citater, som man kan finde på væggene på træningsanlægget hos Premier League-oprykkerne fra Bournemouth, og det virker i den grad til, at den purunge manager Eddie Howe har brugt disse linjer til at inspirere den unge og uprøvede trup til næsten at gøre det umulige – nemlig at rykke op i verdens bedste fodboldrække.

For syv år siden havde Bournemouth minus 17 point i bunden af League Two, så en næsten umulig succes er sket, og det er endda kommet bag på hovedmanden. Manager Howe har tidligere udtalt, at han ikke selv troede, at denne bedrift var mulig.

Oprykningen for Bournemouth sikrede dem over en milliard kroner, hvilket er helt surrealistisk for en klub, der end ikke er dette beløb værd, og som i 2012/13 havde en omsætning på blot 50 millioner kroner samt tidligere har spillet på et stadion med plads til blot 11.700 tilskuere.

Med oprykningen og den russiske rigmand – Maxim Demin – vil der naturligvis komme til at ske meget i truppen i den kommende tid, men kigger man på det hold, der spillede sidste sæson, har det næsten ikke kostet noget. Truppen, der rykkede op, har blot kostet 80 millioner kroner, hvilket ikke er så underligt, når man ser på ideal-startopstillingen fra sidste sæson.


Målmand:
Artur Boruc – fri transfer fra Southampton

Forsvar:
Adam Smith - Købt for ukendt beløb i Tottenham
Tommy Elphick – Købt for ukendt beløb i Brighton
Steve Cook – Købt for 1,4 million kroner i Brighton
Charlie Daniels – Købt for 1,8 millioner kroner i Leyton Orient

Midtbane:
Marc Pugh – Købt for 1 million kroner i Hereford
Andrew Surman – Købt for 4 millioner kroner i Norwich
Harry Arter – Købt for 35.000 kroner i Woking
Matt Ritchie – Købt for 4 millioner kroner i Swindon

Angreb:
Yann Kermorgant – Købt for ukendt beløb i Charlton
Callum Wilson – Købt for 25 millioner kroner i Coventry


Ud over dette fodboldeventyr står naturligvis skrevet Eddie Howe. En ung og meget ambitiøs manager, der i forbindelse med kampen imod Bolton i oktober sagde til personalet på hotellet i Wrightington, at de ikke skulle sælge chokolade til hans spillere.

I de engelske medier har der ikke været tvivl om, at unge Howe en dag skulle blive manager i Premier League, men ikke mange havde regnet med, at det ville blive for ”The Cherries”, og den engelske fodboldlegende Gary Lineker har tidligere givet den 37-årige Bournemouth-manager det fodboldkyndige navn “English Special One”.

Howe har tidligere spillet på det engelske U21-landhold som forsvarsspiller, men som manager har han virkelig haft fokus på offensiven. I sidste sæson lavede holdet hele 98 mål i 46 kampe, hvoraf de 50 faktisk blev lavet på udebane. Indtil oprykningen blev sikret, havde Bournemouth faktisk det højeste scoringsgennemsnit i de bedste engelske fodboldrækker.


Dream Maker
Dagen efter oprykningen var blevet sikret, blev avisen “Bournemouth Echo” udsolgt – og på forsiden af denne var der et billede af Howe med overskriften “Dream Maker”.

Nu må fremtiden vise, om den kommende sæson i Premier League bliver en drøm eller et mareridt, og de første kampe vil også belyse, hvordan Howe vil angribe kampene. Trods den store modstand, som det uprøvede hold står overfor, har manageren slået fast, at hvis man skal vinde en kamp i Premier League, skal man have meget boldbesiddelse og være offensivt tænkende.

Så Bournemouth blæser til angreb, når den 116 år gamle klub for første gang skal spille i den bedste engelske fodboldrække – og måske skal de finde mere inspiration fra citaterne på væggene. Udover de nævnte citater i starten af artiklen, så bliver Michael Phelps, Abraham Lincoln, Michael Jordan og Vince Lombardi også citeret på Goldsands, men det mest rammende citat for Bournemouths succeshistorie - må være dette fra Muhammed Ali:

- What you are thinking is what you are becoming....

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER