Torsten Brix

4 dage til PL: Fodboldeventyret Norwich

Manager Alex Neil gennemlever et fodboldeventyr for tiden – kan dette fortsætte sammen med Norwich i Premier League?
85.656 så den 25. maj, at Norwich besejrede Middlesbrough med 2-0 på Wembley, og derfor er ”kanariefuglene” tilbage i Premier League. Målene blev lavet indenfor et par minutter i første halvleg og kom ikke overraskende fra den farlige angrebsduo – Cameron Jerome og Nathan Redmond.

Efterfølgende gav midtbanespilleren Alex Tettey alt for at stoppe ”Boro”, og det lykkedes sammen med godt arbejde af den utrættelige Bradley Johnson, der efter kampen sank i græsset – totalt udmattet!

Johnson har givet alt og opnået alt… for Norwich i Premier League er noget af en bedrift, som blandt andet sikrer klubben over 1 milliard kroner, men han var ikke mere træt, end han forsøgte at løfte manager Alex Neil op på skuldrene. Det lykkedes ikke helt, men den skotske manager har virkelig fortjent en lufttur, og han er voldsom populær blandt spillerne og har også oplevet et unikt eventyr.

Neil startede sidste sæson på New Douglas Park sammen med Hamilton Academical og 730 skotske tilskuere, og sluttede sæsonen på Wembley sammen med de føromtalte 85.656 tilskuere. Neil havde kun været i Norwich i 25 kampe – så ikke så tosset en bedrift for den blot 34-årige manager.

Det har sikkert ikke været en let opgave af den uprøvede manager at komme til Norwich. Af det hold der vandt Playoff-finalen, havde næsten alle i startopstillingen tidligere spillet i Premier League – og hele otte af dem havde PL-erfaring fra Norwich.

Efter kampen gik der ikke mange minutter, før manager Neil slog fast, at selvom de har gode spillere med den føromtalte erfaring, så skulle truppen forstærkes, og det er den blandet andet blevet med Robbie Brady (100 millioner kroner fra Hull), Andre Wisdom (lånt i Liverpool), Jake Kean (free-transfer fra Blackburn) og Youssuf Mulumbu (free-transfer fra West Brom)

Disse spillere skal blandt andet fungere sammen med den tidligere Newcastle og Tottenham-spiller Sebastien Bassong, som den tidligere manager Neil Adams ikke havde meget tillid til, men som den nuværende manager hentede tilbage i januar – med stor succes. Efter oprykningen fortalte den 28-årige Bassong om tilbagekomsten til holdet.

- Inden vi gik på træningsbanen den første dag, trak han mig ind på kontoret og sagde hurtigt: Jeg ved ikke, hvad der sket tidligere, og jeg vil hellere ikke høre det, men jeg har brug for de bedste spillere på mit hold, og jeg vil gerne arbejde med dig. Så hvis du er klar til at arbejde sammen, så kan vi gøre det nu. Vi gav hinanden hånden, og det var det…

Om Bassong og nogle få indkøb er nok for Norwich, er tvivlsomt, men klubben er lavet af noget specielt. Af de 88 hold, der er rykket ud af Premier League, er det kun lykkes 22 hold at vende tilbage i sæsonen efter, der er lykkedes for Norwich…

Sidste sommer rykkede Neil op i den bedste skotske række med Hamilton, og i sommer var det så med Norwich, efter den totalt ukendte skotte var kommet til klubben, da de var på syvendepladsen i The Championship. Nu kender alle Neil og gad vide, hvad der vil ske, hvis Norwich overlever denne sæson i Premier League?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER