Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

5 dage til PL: Belgisk angriber-invasion

Marouane Fellaini, Christian Benteke, Eden Hazard, Romelu Lukaku og Divock Origi er i den kommende sæson at finde i Premier League.
Det belgiske landshold har skuffet i deres sidste to kampe, hvor der kun blev lavet et mål i de to landskampe imod Israel og Wales. Det kan ikke skyldes mangel på angribere, for til kampene brugte den belgiske landstræner – Marc Wilmots - offensive spillere som Marouane Fellaini, Christian Benteke, Eden Hazard, Romelu Lukaku og Divock Origi.

Fælles for denne håndfuld spillere er, at de alle i den kommende sæson er at finde i Premier League. For i sommerpausen er Divock Origi ankommet til Anfield efter at have tilbragt de sidste 12 måneder hos Lille, men den 20-årige er langt fra den eneste belgier, som skal spille i Premier League i den kommende sæson.

Udover Origi kan Liverpool jo også glæde sig over ankomsten af den ombejlede Benteke, der skifter fra Aston Villa – der blot gav 65 millioner kroner til Genk i 2012/13 for den store angriber.

Everton slog derimod alle klubrekorder, da de hentede Lukaku for hele 250 millioner kroner, og manager Roberto Martinez tror stadigvæk på, at angriberen kan blive en af verdens bedste angribere, selvom sidste sæson ikke helt efterlod det indtryk. Origi har umiddelbart heller ikke haft den bedste sæson, da det kun er blevet til ni mål i Lique1, som er noget dårligere end Premier League.

Efter Bentekes ankomst lavede han hele 23 mål for Villa i den første sæson, hvilket var stærkt medvirkende til, at den formstærke angriber blev sat i forbindelse med en masse klubber. I sommeren 2013 ønskede Benteke at forlade Villa Park, men efter en snak med manager Paul Lambert valgte han at underskrive en kontraktforlængelse, men den efterfølgende sæson blev noget skadesplaget og endte med blot 28 kampe og 11 mål.

Efter Tim Sherwood blev manager i Villa, fik den belgiske angriber igen gang i målscoringerne, og da han i maj lavede to mål imod Everton, betød det, at han havde lavet 11 mål i 9 kampe – og 14 i alt i løbet af sæsonen.

Mindre udsving har der været hos Lukaku, der, mens han var på udlån til WBA i 2012/13, lavede 17 mål. Året efter – på udlån til Everton – lavede han 16 mål, og i den forgangne sæson har han lavet 19 mål i alle turneringer for ”The Toffees”. Ganske imponerende af en angriber, der blot er 21 år…

Nu må fremtiden vise, om Benteke og Origi skal danne fremtidens angrebsduo i Liverpool. Sidstnævnte havde næsten en scoringspause på et halv år i sidste sæson, og på et fransk fodboldsite viste en afstemning blandt fansene, at Origi var den næstmest overvurderede spiller i Lique1.

I tre sæsoner hos Lille er det blevet til 86 kampe, men kun 16 mål – ikke ligefrem Premier League-statistik - men Mario Balotellis dårlige form, Daniel Sturridges mange skader og afgangen af Raheem Sterling gør, at manager Brendan Rodgers skal til at sammensætte en ny offensiv – måske med en belgisk offensiv… i Premier League.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER