Torsten Brix

6 dage til PL: Ranieri = satset valg

Claudio Ranieri er tilbage i England efter 11 års pause… mange kan ikke forstå valget.
- Claudio Ranieri… virkelig? Han er et spændende valg, men dette er et uklogt valg af Leicester. (Klublegenden Gary Lineker)

- Det så jeg ikke komme. Det er et mærkeligt valg. Kigger man på, hvad han har lavet de sidste ti år, er det en gigantisk risiko, som klubben løber. (Tidligere angriber Tony Cottee)

- Ranieri er en god fyr, men har han gjort det godt nok til at få dette job? (Tidligere Premier League-manager Harry Redknapp)


Det er blot nogle af de overraskende udmeldinger, der er kommet, efter det kom frem, at Claudio Ranieri skulle være den ny manager i Leicester og dermed afløser for Nigel Pearson. Dermed returnerer den italienske fodboldboss til Premier League, hvor han gjorde det meget blandet, men også foretog nogle kontroversielle valg – som da han indførte et rotationsprincip i Chelsea. I 2004 blev han fyret i Chelsea, og sidenhen er han blevet fyret i mange andre fodboldjobs – se blot her hele karrieren for Ranieri.

1988/91: Cagliari – stoppet
1991/93: Napoli – fyret
1993/97: Fiorentina – stoppet
1997/99: Valencia – stoppet
1999/00: Atlético Madrid – stoppet
2000/04: Chelsea – fyret
2004/05: Valencia – fyret
2006/07: Parma – stoppet
2007/09: Juventus – fyret
2009/11: Roma – stoppet
2011/12: Inter – fyret
2012/14: Monaco – fyret
2014/15: Grækenland – fyret

Så siden Ranieri blev fyret i Chelsea, har han haft syv trænerjobs, hvor han er blevet fyret i de fem. De engelske bookmakere er allerede gået i gang med at lave odds på, om Ranieri holder sæsonen ud hos Leicester – så presset er gigantisk fra første dag for Ranieri.

I sidste sæson overlevede Leicester meget overraskende, efter de – med Nigel Pearson – vandt syv af ni kampe, men den populære manager blev udsat for et enormt pres, efter offentligheden fik kendskab til en racistisk sex-video med blandt andet Pearsons søn.

Videoen var optaget i Thailand, og Ranieri kender også til et voldsomt pres, som da han var landstræner for Grækenland. Her oplevede han blandt andet konsekvenserne af et grinagtigt nederlag til Færøerne for de tidligere europamestre.

Leicester-ledelsen var ifølge de engelske medier også dialog med kendte manager-navne som Martin O'Neill, Guus Hiddink, Sam Allardyce og Neil Lennon, men valget faldt på den omrejste Ranieri.

Den første store opgave for Ranieri var at genforhandle en aftale med Esteban Cambiasso, som Ranieri også var træner for i Inter, men deres forhold skulle være problematisk. Derfor var det noget af et nederlag for Ranieri ikke at få papir på den 34-årige argentiner for yderligere 12 måneder. Cambiasso blev i sidste sæson kåret til den bedste Leicester-spiller… så presset er allerede vokset på Ranieri - det satsede valg.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER