Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

England – ”The Unstoppable”

Er Roy Hodgson ved at lave et unikt hold, eller har modstanden bare været ringe?
I disse dage er de engelske aviser helt oppe ”at ringe”, efter det engelske landshold har haft en rigtig god sæson, hvor ti kampe ikke har givet et eneste nederlag – men lyder det bedre, end det faktisk er?

De sidste ti kampe gav otte sejre og to uafgjorte, men modstanderne har altså været; Costa Rica, Norge, Schweiz, San Marino, Estland, Slovenien, Skotland, Lithauen, Italien og Irland.

Dette giver vel et lidt andet billede af ”The Unstoppable” – omvendt skyldes den spirende optimisme omkring det engelske landshold også, at flere unge spillere danner en lovende fremtid.

Luke Shaw, Calum Chambers, Alex Oxlade-Chamberlain, Harry Kane, Saido Berahino, Raheem Sterling, Ross Barkley, Jack Wilshere, Andros Townsend, Phil Jones og Nathaniel Clyne er alle i starten af 20'erne mens Kieron Gibbs, Danny Rose, Jordan Henderson, Danny Welbeck, Daniel Sturridge, Theo Walcott og Adam Lallana ikke er blevet 27 år endnu.

Så når 29-årige Wayne Rooney, Joe Hart og Gary Cahill skal erstattes, vil der stadigvæk være en solid stamme på holdet. MEN men men… hvor mange gange tidligere har det engelske landshold ikke set stærkt ud på papiret – og hvor det alligevel er endt med skuffende slutrunder for den fodboldtossede nation?


Banks, Moore, Charlton og Hurst vs. Adams, Gascoigne og Shearer
Ikke siden 1966 har England vundet en slutrunde og dengang med store fodboldnavne som Banks, Moore, Charlton og Hurst – men tankevækkende nok har ”The Three Lions” heller ikke været i en VM-semifinale siden. Flere gange er kvartfinalerne blevet endestationen, ligesom det har været til EM-slutrunderne siden 1996.

Dengang var det med store profiler som anføreren Tony Adams, uforudsigelige Paul Gascoigne og målmaskinen Alan Shearer, så til mange af deres slutrunder har England altså haft nogle store profiler med.

VM2014 blev jo også en gigantisk skuffelse for England, der blev sendt hjem, efter de tre gruppekampe havde givet ét sølle point. To nederlag på 1-2 til Italien og Uruguay blev kostbart inden det målløse opgør imod Costa Rica. Dette skete, selvom spillere som Steven Gerrard, Joe Hart, Frank Lampard og Wayne Rooney deltog i den skuffende slutrunde.

Kampen mod Costa Rica blev startskuddet til de ti kampe, som altså gør, at England ikke har tabt en kamp siden VM-opgøret den 19. juni imod Uruguay, men der kan stilles spørgsmålstegn ved niveauet af modstanden i f.eks. venskabskampene imod Skotland og Irland.

I denne gode periode har holdet lavet 23 mål og kun lukket 5 mål ind. Af de 23 mål har Rooney og Welbeck lavet de 14. Netop disse to spillere givet et godt billede på Englands optimisme, fordi – modsat tidligere – har storklubber som Arsenal, Liverpool og Manchester United de sidste år igen masser af spillere i den engelske landsholdstrup, hvilket højner niveauet massivt. Hele 17 af de føromtalte 23 mål er lavet af enten én spiller fra Manchester United eller Arsenal.

Ikke siden 1990/91 har det engelske landshold gået en hel sæson – uden at tabe. Af de sidste 34 kvalifikationskampe har England kun tabt én kamp, og under Roy Hodgson har 16 kvalifikationskampe ikke givet et eneste nederlag, så måske er de ved at opbygge noget ”Unstoppable”.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER