Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Tottenham i frit fald

Hvornår rammer London-holdet formen – igen? Efter et hav af dårlige indkøb.
For fire år siden spillede Tottenham i Champions League-kvartfinalerne – nu må de kigge langt efter en plads i top 4 i Premier League, og Tottenhams bedste spillere har i denne sæson været ”hjemmeproducerede” spillere som Harry Kane, Nabil Benteleb, Ryan Mason, Danny Rose og naturligvis Christian Eriksen.

Dette giver et billede af Tottenhams nuværende tilstandsrapport – altså at holdets styrke langt fra ligger hos nyindkøbene. Eriksen ville nok have svært ved at komme på Champions League-holdet for fire år siden, hvor midtbanen blev styret af offensive typer som Gareth Bale, Luka Modrić og Rafael van der Vaart.

Så det oplagte svar på, hvordan Tottenham skal komme ud af deres sportslige nedtur, består i den svære disciplin i at købe nogle bedre spillere. Tottenham har næsten været eksperter i at bruge deres penge forkert på det seneste, og der er lavet masser af lister over, hvor skidt de mange penge for Bale-salget er blevet brugt. Med til historien hører også, at bossen Levy har lavet nogle gode handler som:

Gareth Bale
Købt af Southampton for 70 millioner kroner
Solgt til Real Madrid for 750 millioner kroner
Fortjeneste: 680 millioner kroner
Fortjeneste i procenter: 971 %

Michael Carrick
Købt af West Ham for 30 millioner kroner
Solgt til Manchester United for 180 millioner kroner
Fortjeneste: 150 millioner kroner
Fortjeneste i procenter: 500 %

Dimitar Berbatov
Købt af Bayer Leverkusen for 100 millioner kroner
Solgt til Manchester United for 300 millioner kroner
Fortjeneste: 200 millioner kroner
Fortjeneste i procenter: 200 %

Robbie Keane
Købt af Leeds for 70 millioner kroner
Solgt til Liverpool for 200 millioner kroner
Fortjeneste: 130 millioner kroner
Fortjeneste i procenter: 185 %

Luka Modrić
Købt af DInamo Zagreb for 160 millioner kroner
Solgt til 320 for millioner kroner
Fortjeneste: 160 millioner kroner
Fortjeneste i procenter: 100 %


Men men men… modsat har rekord-indkøbet Roberto Soldado gjort det utrolig skidt i Tottenham, og han skrives på listen over skuffende Tottenham-nyindkøb sammen med spillere som Paulinho, Capoue, Chiriches, Dembele og Sandro. Derudover kan spillere som Lamela og Chadli stadigvæk nå at spille sig væk fra betegnelsen ”Skuffelse”.

Siden årtusindeskiftet har Tottenham-fansene måtte lægge øre til meget hån i forhold til deres indkøb. Dengang købte klubben jo ukraineske Sergiy Rebrov, som kostede tæt på 200 millioner kroner, hvilket var et gigantisk beløb på det tidspunkt, men ligeså gigantisk et beløb det var - ligeså en gigantisk skuffelse blev angriberen.

I de to efterfølgende sommertransfer-vinduer købte Tottenham angribere som Robbie Keane, Jermain Defoe, Helder Postiga, Frederic Kanoute og Bobby Zamora. Indkøbet af de fem angribere lige efter indkøbet af Rebrov giver jo bare et klart billede af, hvor lidt skidt Rebrov-købet var.


Hvor skidt står det til?
Nu vil de næste år vise, hvor god den nuværende Tottenham-trup egentlig er? Kigger man på statistikken for de sidste år, peger pilen den forkerte vej.

Position
2011/12: 4
2012/13: 5
2013/14: 6

Antal point
2011/12: 69
2012/13: 72
2013/14: 69

Point fra top 4
2011/12: -
2012/13: 1
2013/14: 10

Tottenham indtager sjettepladsen i Premier League, og har Southampton og Swansea lige i hælene. Nederlaget i weekenden på 0-3 til Stoke efterlader ”Spurs” noget presset inden de sidste to kampe. Tottenham har kun vundet to af deres sidste otte kampe, så Tottenham er i frit fald, og udviklingen skal ændres, hvis Tottenham skal tilbage til Champions League.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER