Torsten Brix

Hvad har City brugt 1.782.570.000 på ?

Manuel Pellegrini ønsker sig ”Crack-players”, men har de ikke købt mange specielle spillere?
Op til Champions League ottendedelsfinalen imod Barcelona sagde Manchester City-manager Manuel Pellegrini, at hans trup manglende ”Crack-players” – altså nogle spillere, der kunne noget unikt, og den pressede manager nævnte eksempler som Sergio Agüero og Luís Suarez.

Nu spiller Agüero vist allerede i City, og derudover kan man næsten kun grine af Pellegrinis utilfredshed med City-truppen. Den aldrende manager kom til City inden 2013/14-sæsonen, men i oktober 2012 var Txiki Begiristain allerede kommet til, og siden da har de købt spillere for 1.782.570.000 kroner.

Inden ankomsten i oktober var Begiristain blevet forhørt om nye spillere i det forgangne transfervindue, og dermed har han været ansvarlig for indkøb af skuffelser som Javi Garcia, Matija Nastasic, Jack Rodwell og Scott Sinclair, inden Pellegrini og ham i fællesskab tog beslutningen om at indkøbe dyre spillere som Steven Jovetic, Alvaro Negredo, Jesus Navas, Martin Demichelis og Eliaquim Mangala.

Netop disse skuffende indkøb kan være årsagen til, at Pellegrini føler sig fyringstruet for klubbens ejer Sheik Mansour må føle, at mange penge er blevet sendt i et stort hul – selvom han har nok af dem. Men 1.782.570.000 kroner – som City har brugt siden sommeren 2013 - er vel også en slags penge, selvom man er sheik. Derudover kunne Pellegrini jo have fået flere ”Crack-players” for disse penge såsom Suarez, Gareth Bale, Diego Costa, Cesc Fàbregas og Nemanja Matic.

Før Pellegrinis ankomst købte Manchester City også mange dyre spillere. Fra august 2008 og tre år frem kom blandt andet Kompany, Zabaleta, Silva, Touré, Agüero, Milner og Nasri til klubben, men Pellegrinis problem bliver… at de ovennævnte spillere også er dem, som spiller i dag. Altså at på trods af sine mange indkøb er det ikke spillere, som han har hentet til klubben, der er på holdkortet.

Hele ni spillere fra Champions League-holdet i 2011 er fortsat i klubben, og de spiller en betydelig rolle. Siden da har City indkøbt spillere for over tre milliarder kroner, og mange af disse penge har ikke været fremtidsløsninger. Således har City-truppen en gennemsnitsalder på over 29 år, så de dårlige indkøb har også gjort, at klubben snart står overfor et generationsskifte, som kan blive hårdt og ekstremt dyrt – spørg bare i Manchester United.

Det har det også været for Champions League-modstanderen fra Barcelona, som siden 2011/12 har udskiftet klublegender som Victor Valdes, Carles Puyol, Eric Abidal og David Villa med Luís Suarez, Neymar og Jordi Alba – men disse indkøb har gjort en stor forskel på holdet, hvilket man generelt ikke kan sige, at de seneste City-spillere har gjort.

Fra 1988 og syv år frem spillede City-bossen Txiki Begiristain for netop Barcelona… måske skal han tage en snak med sin tidligere arbejdsgiver om, hvad de har gjort for at lykkes så godt med deres indkøb – for dette skal blive bedre i City.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER