Torsten Brix

Er det for tidligt – Gerrard ?

Lavede Brendan Rodgers en fejl, da han sagde, at Steven Gerrard – efter 26 år - ikke var sikker på en plads i startopstillingen hos Liverpool længere?
Den store Wimbledon-angriber Adebayo Akinfenwa sagde kort tid efter, at han havde mødt Liverpool i FA-Cuppen, at det var for tidligt, at Steven Gerrard forlod Premier League og Liverpool.

Det forventes, at den 34-årige Gerrard indenfor kort tid bliver præsenteret som ny spiller i den amerikanske MSL-liga hos LA Galaxy, men kigger man på statistikkerne for denne sæson, er det helt uforståeligt, at Liverpool-legenden forlader verdens bedste liga, når han kan præstere så godt, som han gør i øjeblikket.

Flest skabte chancer i Premier League
1. Cesc Fàbregas – 54
Stewart Downing – 54
3. Dusan Tadic – 53
4. Diego Costa – 52
Eden Hazard – 52
6. Raheem Sterling – 49
7. Gylfi Sigurdson – 48
8. Christian Eriksen – 46
9. Jesus Navas – 45
10. Santi Cazorla – 44
11. Leighton Baines – 42
12. Steven Gerrard – 41

Flest succesfulde afleveringer
1. Yaya Touré – 1.430
2. Cesc Fàbregas – 1.424
3. Nemanja Matic – 1.109
4. Gareth Barry – 1.079
5. Ki Sung-yeung – 1.021
6. Phil Jagielka – 1.001
7. Steven N'Zonzi – 952
8. Eden Hazard – 944
9. Ashley Williams – 936
10. Santi Cazorla – 927
11. Jose Fonte – 920
12. Steven Gerrard – 916

Derudover er Gerrard kommet til 21 afslutninger i denne sæson, hvilket er fjerdebedste i Liverpool, og han har lavet 37 taklinger, hvilket er tredjeflest i klubben – kun overgået af Jorden Henderson og Alberto Moreno. Så da Gerrard i denne uge scorede to mål imod Wimbledon, blev der gnedet mere salt i Liverpool-fansenes sår, som er kommet, efter deres helt store talisman bestemte sig for at forlade klubben.

Når en spiller forlader en Premier League-klub, peger alle pilene på manageren, også i dette tilfælde, for Brendan Rodgers havde forinden sagt til Gerrard, at han ikke længere var sikker på en plads i startopstillingen. Den udmelding fik flere Liverpool-fans op af stolene, da de mente, at han stadigvæk var holdets bedste spiller, og at han skulle have en ny kontakt. Gerrards kontakt udløber til sommer og nu forventes det, at han underskriver en aftale med LA Galaxy, selvom han formentlig kun få halvdelen i løn i fremtiden.

Liverpools fantomsæson sidste år er ikke blevet fuldt op i år og fansene frygter for den næste sæson, som vil blive den første i mange år uden deres helt store helt, men også uden deres topscorer. Gerrard har lavet ni mål i denne sæson, hvilket er tre mere end Raheem Sterling. Fire af disse har været på straffespark, men her har holdets andetvalg – Daniel Sturridge – tilligere haft problemer, så denne færdighed vil også blive savnet.

Til maj fylder Gerrard 35 år og det er klart, at det er en fremskreden alder for en midtbanespiller, men kunne Liverpool minimere hans arbejdsområde og i stedet bruge hans gode afleveringsfærdighed, taktiske overskud, lederindskaber samt stadigvæk have en helt unik kultfigur i klubben? Liverpool-fanen og modstanderen Adebayo Akinfenwa er i hvert fald ikke i tvivl:

- Jeg kan slet ikke se fremtiden for klubben uden Gerrard. Han er en legende og Liverpool skulle gøre alt for at beholde ham i klubben. Det eneste man kan håbe på er, at han kommer tilbage som manager en dag…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER