Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Kan Rodgers ikke købe angribere?

Lederen skriver: i sidste ende bør pilen dermed også pege på manager Rodgers, der har købt den kontroversielle angriber – eller rettere – ikke har formået at købe en angriber, der er bedre end Balotelli…
I weekenden var der stormøde på Anfield, da Chelsea gæstede det stemningsfyldte stadion, hvor manager Brendan Rodgers har været den sportslig ansvarlige siden sommeren 2012.

Siden den tid har Chelsea og Liverpool næsten de samme netto-tal for køb og salg af spillere, men som Indkast.dk har været inde på tidligere, har Rodgers langt fra brugt pengene særlig fornuftigt. Kigger man på de fem største indkøb fra de to klubber, giver det et tydeligt billede.

Liverpool
Adam Lallana: 210 millioner kroner
Lazar Markovic: 190 millioner kroner
Dejan Lovren: 190 millioner kroner
Mamadou Sakho: 170 millioner kroner
Mario Balotelli: 150 millioner kroner:

Liverpools nettoresultat af køb og salg - siden 2012: 1.010 millioner kroner


Chelsea
Diego Costa: 300 millioner kroner
Eden Hazard: 300 millioner kroner
Willian: 300 millioner kroner
Cesc Fàbregas: 280 millioner kroner
Oscar: 230 millioner kroner

Chelseas nettoresultat af køb og salg - siden 2012: 1.190 millioner kroner



Modsat Chelseas fem største indkøb har Liverpools slet ikke haft samme indflydelse i denne sæson, og især erstatningen for Luís Suarez er svær at få øje på. Kan noget af forklaringen på dette skyldes den geografiske placering? Sikkert er det i hvert fald, at Cesc Fàbregas' ønske om at forlade Barcelona handlende mere om at komme til London – end at komme til Chelsea.

At Suarez-erstatningen ikke er kommet til Liverpool kan skyldes, at klubben ikke har ønsket at betale de allerstørste summer – måske efter deres dårlige oplevelse med Fernando Torres-erstatningen Andy Carroll. Masser af angribere har i hvert fald været sat i forbindelse med Liverpool, men det lykkedes ikke. Derfor er de ”kun” endt med Balotelli, som langt fra var deres førstevalg, og sådan kunne man måske også betragte klubbens nuværende situation.

For det virker til, at Liverpool, selvom de har brugt vanvittig mange penge, kun har hentet fra den næstøverste hylde, hvilket i denne sæson har vist sig at være noget af en fejldisposition. Efter den succesfulde sidste sæson havde det måske været bedre at hente nogle forstærkninger, som kunne løfte truppen i stedet for at gøre den bredere. Brendan Rodgers har sikkert tænkt på det hårde Premier League-program sat sammen med Champions League-deltagelsen ved flere af indkøbene – men hvem skulle lave målene i alle disse kampe?

Imens alle taler om afsavnet af Suarez i Liverpool, må man ikke glemme Daniel Sturridges mange skader i denne sæson. Ligesom Suarez har Sturridge været voldsomt savnet. Som Indkast.dk tidligere har været inde på, var Liverpools målgennemsnit pr. kamp kun det halve af sidste sæson – og det skyldes ikke kun Suarez, som jo alligevel ville have haft en lang karantænedom i starten af denne sæson, hvis han spillede for Liverpool. Kigger man på statistikkerne, var der en verden til forskel på Liverpool i sidste sæson om, hvorvidt Sturridge og Suarez deltog eller ej. Se blot her:

Kampe
Med Sturridge og Suarez: 24
Uden Sturridge og Suarez: 14

Vundne kampe
Med Sturridge og Suarez: 17
Uden Sturridge og Suarez: 9

Tabte kampe
Med Sturridge og Suarez: 2
Uden Sturridge og Suarez: 4

Scorede mål
Med Sturridge og Suarez: 71
Uden Sturridge og Suarez: 30

Vundne kampe i procent
Med Sturridge og Suarez: 70,8 %
Uden Sturridge og Suarez: 64,3 %

Hentede point pr. kamp
Med Sturridge og Suarez: 2,3
Uden Sturridge og Suarez: 2,0

Det er dog ikke kun ”tallene” fra sidste sæson, som fortæller om afsavnet af Sturridge. Nærlæser man statistikker fra Liverpools kampe siden den 13 januar 2013 giver det følgende billede af deres kampe med og uden Sturridge.

Kampe
Med Sturridge: 46
Uden Sturridge: 20

Vundne kampe
Med Sturridge: 28
Uden Sturridge: 10

Tabte kampe
Med Sturridge: 6
Uden Sturridge: 8

Gennemsnitlige mål pr. kamp
Med Sturridge: 2,5
Uden Sturridge: 1,9

Vundne kampe i procent
Med Sturridge: 60,9
Uden Sturridge: 50,0

Point pr. kamp
Med Sturridge: 2,1
Uden Sturridge: 1,6


I denne sæson har Liverpool – efter 11 kampe - hentet 1,27 point i gennemsnit pr. kamp. Altså 14 point efter 14 mål og dermed også 1,27 mål pr. kamp, hvilket er historisk lavt for den traditionsrige klub. Af de 11 kampe har kun Raheem Sterling og Steven Gerrard med henholdsvis 3 og 2 mål scoret mere end et mål, hvilket igen peger på skuffelsen Mario Balotelli. Han har været den største skuffelse, og en pudsig statistik viser, at Balotelli har været den spiller fra de fem største europæiske ligaer, der har haft flest afslutninger uden at score:

Mario Balotelli – Liverpool: 25 afslutninger uden mål
Lukas Jutkiewisz – Burnley: 23 afslutninger uden mål
Benjamin Corgnet – St. Etienne: 15 afslutninger uden mål
Rodrigo Palacio – Inter: 14 afslutninger uden mål
Simone Verdi – Empoli: 14 afslutninger uden mål

Så Balotelli har været en gigantisk skuffelse i Liverpool, men i sidste ende bør pilen dermed også pege på manager Brendan Rodgers, der har købt den kontroversielle angriber – eller rettere – ikke har formået at købe en angriber, der er bedre end Balotelli… selvom indkøbslisten er lang:

Fabio Borini: 95 millioner kroner
Joe Allan: 135 millioner kroner
Oussama Assaidi: 20 millioner kroner
Samed Yesil: 10 millioner kroner
Nuri Sahin: låneaftale
Daniel Sturridge: 110 millioner kroner
Philippe Coutinho: 80 millioner kroner
Luis Alberto: 60 millioner kroner
Iago Aspar: 65 millioner kroner
Simon Mignolet: 83 millioner kroner
Aly Cissokho: låneaftale
Mamadou Sakho: 175 millioner kroner
Kole Touré: Fri transfer
Tiago Ilori: 65 millioner kroner
Victor Moses: låneaftale
Rickie Lambert: 40 millioner kroner
Adam Lallana: 230 millioner kroner
Emre Can: 90 millioner kroner
Dejan Lovren: 180 millioner kroner
Javier Manquillo: låneaftale
Alberto Moreno: 110 millioner kroner
Divock Origi: 90 millioner kroner
Lazar Markovic: 190 millioner kroner
Mario Balotelli: 150 millioner kroner
Rodgers samlede indkøb: 1.978.000.000 kroner

Den 27. april 2014 kl. 14.52 gled klublegende Steven Gerrard i græsset på Anfield imod Chelsea – og siden er det gået ned af bakken for Liverpool… disse sekunder vil komme til at indgå som en stor del af Premier Leagues historie. For dengang var Liverpool tæt på at vinde det engelske mesterskab – det er de ikke længere, hvilket ikke mindst skyldes, at Brendan Rodgers ikke har formået at hente en målfarlig angriber til klubben…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER