Torsten Brix

Måske fuldstændig van G(a)al

Louis van Gaal bad om tre måneder i Manchester United, før man skulle vurdere ham – de er nu gået, og det er ikke gået godt…
Da Louis van Gaal den 16. juli blev ansat i Manchester United, bad han om tre måneder, før man skulle fælde nogen dom over hollænderens arbejde. De er nu gået, og Indkast.dk kigger på van Gaals tid på Old Trafford.

Opstarten blev hektisk med Louis van Gaals mislykkede forsøg på at overføre successen fra Hollands VM-slutrunde med et tremandsforsvar. Da forsvaret blev ændret til en fireback-kæde, og Daley Blind blev placeret som ”beskytteren” foran de fire, blev defensiven bedre – med det er stadigvæk holdets helt store problem. I de første otte kampe er der lukket tolv mål ind.

Efter en håndfuld kampe sammenlignede mange af de engelske aviser Louis van Gaals åbning med den fyrede David Moyes' start. Ikke mindst fordi van Gaal havde gjort det dårligere, men også fordi van Gaal havde brugt mange flere penge end Moyes – der åbenbart ikke fik opfyldt sine transfer-ønsker.

Det har van Gaal fået, efter United i sommerpausen brugte over 1,4 milliarder kroner på nye spillere. Modsat brugte Moyes kun 250 millioner kroner, og skotten havde endda syv point efter sine første fem kampe i klubben – og det endda imod hold som Chelsea, Liverpool og Manchester City, mens van Gaal blot hentede fem point imod Swansea, Sunderland, Burnley, QPR og Leicester.

Så den engelske presse har været hård ved det dyrtindkøbte United-hold og deres nye manager. Tidligere har Premier League-eksperten Jamie Redknapp, der skriver for Daily Mail, hævdet, at end ikke Jose Mourinho og Bob Paisley – til sammen – ville kunne få Manchester United tilbage i Premier Leagues top 4, og senere hævdede Redknapp:

- Enhver Manchester United-fan ville kunne finde ud af at købe de offensive spillere, som van Gaal nu har købt, men nu skal han vise, om han også har de taktiske kvaliteter, der kræves i Manchester United. Skal United vinde nogle kampe, kræver det, at van Gaal finder nogle af de kapitler i sin manual, der handler om defensivt arbejde og holder fast i en fireback-kæde - for han tør vel ikke starte med tre forsvarsspillere imod West Ham?

Mod West Ham fik United en tiltrængt sejr, selvom Wayne Rooneys dumme røde kort var ved at koste sejren. I fraværet af Rooney gav de nye United-angribere – Angel Di Maria og Radamel Falcao – en tiltrængt sejr over Everton, men det uafgjorte resultat i mandagens opgør imod WBA gjorde ondt for United, da der venter et hårdt program. Den 24. september påstod jeg følgende:

- Den 1. december har Manchester United spillet 13 Premier League-kamp i denne sæson. Påstand: På det tidspunkt har de ikke vundet mere end fire af disse kampe - måske med 16 point…. Med stor sandsynlighed vil de være tættere på nedrykningsstregen end på en Champions League-plads…. efter 13 kampe i sidste sæson ville 16 point have givet en plads som nr. 12…

United har nu spillet 8 kampe og har hentet 12 point, og skal jeg have ret i mine profetier, skal Manchester United ikke hente mere end fire point i de næste fire kampe imod Chelsea, Manchester City, Crystal Palace og Arsenal. Så status efter tre måneder i Manchester United – det kan ende med at gå helt fuldstændig van G(a)al…

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER