Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Louis van Gaal - Here's a quick Fix

Mareridtet fortsætter for Manchester United… på trods af, at der er brugt historisk mange penge.
”Here's a quick Fix - Louis” er overskriften i tirsdagens udgave af Daily Mail, hvor Martin Keown forsøger at give den hårdt pressede Manchester United-manager Louis van Gaal en hjælpende hånd.

For selvom klubben i sommerpausen har brugt over 1.400 millioner kroner på nye spillere, så fungerer holdet ikke – især i defensiven – og de første fem Premier League-kampe har kun givet to sejre, selvom kampprogrammet på papiret har været historisk let. Derfor er de engelske aviser nådesløse i kritikken af van Gaal og sammenligner hollænderens første fem kampe i Manchester United med de første fem med David Moyes, der blev fyret i sidste sæson.

Moyes brugte kun 250 millioner kroner på nye spillere, og skotten havde endda syv point efter sine første fem kampe i klubben – og det endda imod hold som Chelsea, Liverpool og Manchester City, mens van Gaal blot har hentet fem point imod Swansea, Sunderland, Burnley, QPR og Leicester.

Tidligere har Premier League-eksperten Jamie Redknapp, der skriver for Daily Mail hævdet, at end ikke Jose Mourinho og Bob Paisley – til sammen – ville kunne få Manchester United tilbage i Premier Leagues top 4, og i denne uge kom der igen en skarp udtalelse fra Redknapp om situationen i Manchester United.

- Det kræver ikke stor taktisk kunnen at købe Radamel Falcao og Angel di Maria… det kunne enhver Manchester United-fan have gjort. Det er ikke raketvidenskab, men at få styr på United-forsvaret er en anden sag, og nu finder vi ud af om Louis van Gaal er et taktisk geni. De spiller ikke Champions League, så de har masser af tid på træningsbanen, for der er ingen undskyldning for at lukke fem mål ind imod et oprykkerhold. I starten af sæsonen prøvede van Gaal med et tremandsforsvar, hvad var der ikke sket, hvis han havde gjort det imod Leicester? Kampen viste, hvor store Manchester Uniteds problemer er, og de er større problemer end systemet.

Efter den sidste Manchester United-manager med succes – Sir Alex Ferguson – forlod klubben, har forsvaret sejlet, hvilket næsten har gjort skottens legendariske citat endnu mere berettiget:

- Mål gør, at du vinder kampe, men forsvaret gør, at du vinder trofæer.

Ferguson skabte centrale forsvar i Manchester United som Bruce/Pallister og Ferdinand/Vidic, men det kan være svært at spotte, hvem der i fremtiden skal udfylde disse vigtige pladser på Old Trafford. For efter sommerens exit af Ferdinand, Vidic og Patrice Evra kan det være svært at se styrmanden i United-defensiven samtidig med, at holdet har mistet spillere, der tilsammen havde spillet 1.134 førsteholdskampe. Chris Smalling, Phil Jones og Jonny Evans var muligheder, men de sidste to er skadede, og talentet Tyler Blackett har karantæne efter det røde kort imod Leicester. En kamp der også viste, at Blackett har fået for meget ansvar – for tidligt.

Derudover skriver flere engelske aviser, at van Gaal ikke skulle være særlig begejstret for rekordindkøbet Luke Shaw, der end ikke har fået debut endnu, og Marcos Rojo er i bedste fald ikke faldet på plads i Manchester. Det kan forekomme underligt, at United helt er fejlet med store indkøb i sommerpausen, hvor Manchester City købte Eliaquim Mangala og Bayern München hentede den eftertragtede Mehdi Benatia i Roma. Meget kunne tyde på, at United satte alt ind på Mats Hummels og Arsenal-reseren Thomas Vermaelen – som så mislykkedes.

Dette gør, at firebackkæden til weekendens ultravigtige kamp imod West Ham kunne blive: Rafael, Smalling, Rojo og Shaw. Årsagen til, at kampen er så vigtig, skyldes, at i slutningen af oktober og starten af november venter Chelsea, Manchester City og Arsenal – så United har brug for nogle sejre NU, inden der venter meget større opgaver for United, der indtil nu har brugt tredje flest forsvarsspillere i denne PL-sæson (kun overgået af QPR og West Brom).

Skal United vinde nogle kampe, kræver det, at van Gaal finder nogle af de kapitler i hans manual, der handler om defensivt arbejde og holder fast i en fireback-kæde - for han tør vel ikke starte med tre forsvarsspillere imod West Ham? Den hollandske manager – med det imponerede CV – har en offensiv tankegang, men en løsning på Uniteds defensive problemer kunne være at holde Ander Herrera længere tilbage på banen for at hjælpe Daley Blind, der næsten er sat på en håbløs opgave på den defensive midtbane. At Herrera skulle være mere “6'er”, ville ikke betyde så meget for United-offensiven, der har så mange kvaliteter.

Herrera kunne også skiftes med en mere defensivt orienteret midtbane-spiller, ligesom Manchester City gjorde i søndagens kamp imod Chelsea, hvor James Milner startede i stedet for Samir Nasri. Milner har ikke Nasris offensive kvaliteter, men hans løbearbejde og hjælp til forsvaret blev foretrukket. Førerholdet Chelsea og Jose Mourinho havde i øvrigt en meget defensiv tankegang til den kamp – som i så mange topkampene før. Måske skulle van Gaal også tænke lidt i de baner?

Tidligere har der været en aura omkring Manchester United, men den er forsvundet, og derfor vil der gå lang tid inden Leicester-nederlaget, den dårlige sæsonstart og sidste sæson er glemt. United – under Ferguson – tabte også kampe, men det var hurtigt glemt, da der var en mystik, ære, vildskab og vindermentalitet omkring truppen. Alt det modsatte kan man vel sige om situationen og tilstanden lige nu…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER