Torsten Brix

Southampton rejste sig fra “Ground Zero”

Succeshistorien der bare ikke vil slutte… fra den engelske sydkyst.
I den forgangne sæson sluttede Southampton på en flot ottendeplads i Premier League, men den gode præstation har også haft en bagside… for sydkystklubben har siden været udsat for et sandt ”overfald” af købstilbud på deres spillere. Man kan faktisk lave et hold af solide Southampton-spillere, der er blevet solgt i sommer – eller af spillere, som bliver jagtet.

Sådan startede Indkast.dk i vores sæsonoptakt Solgte en succes til Premier League om sidste sæsons overraskelse Southampton, og implicit i dette lå der også, at sydkystklubben ville få problemer i den indeværende sæson – sådan er det ikke startet!!

Ikke siden åbningskampen på Anfield har Southampton tabt, og det er blandt andet blevet til sejre over West Ham, Swansea og Newcastle – som man efter sommersalget ikke havde forventet ville give ni point. Derudover er Southampton gået videre i Capital One Cuppen, hvor Arsenal venter i aften, og her kan det meget vel ende med at give et yderligere billede af holdets niveau.

Tidligere i disse linjer har jeres skrivekarl ytret, at Arsenal-sejrene i “den lille pokalturnering” - næsten kun med reserve-spillere - over etablerede Premier League-hold har været noget af det mest overraskende i fodboldens nyere tid. Flere gange har Arsène Wenger sendt børn op imod spillere med masser af Premier League-erfaring, hvilket har givet underlige resultater. Bliver det også tilfældet i aften? Hvordan vil Southampton angribe denne kamp?

Til den første Capital One-kamp imod Millwall var der masser af spillere fra Southampton-idealopstillingen, så mon ikke også det bliver det samme imod Arsenal, der helt sikkert vil gøre det modsatte. Så spændende at se, hvem Arsenals kommende talenter er, og hvor stærke Southampton er i forhold til dem?

Sydkystholdet er nemlig igang med noget unikt… ikke blot Gareth Bale har fået store dele af sin fodboldopdragelse her, men også Arsenal-spillerne Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain og Calum Chambers. Sidstnævnte var blot én af flere Southampton-spillere, der blev solgt i sommerpausen. Af andre kan nævnes: Luke Shaw, Adam Lallana, Rickie Lambert og Dejan Lovren. Disse salg gjorde, at Southampton lige pludselig var den bedste europæiske klub til at sælge spillere. Se blot Top 10 her over salg i sommer.

1. Southampton – salg for 900 millioner kroner
2. Real Madrid - salg for 850 millioner kroner
3. Chelsea - salg for 780 millioner kroner
4. Liverpool - salg for 750 millioner kroner
5. Monaco - salg for 720 millioner kroner
6. Barcelona - salg for 650 millioner kroner
7. Porto - salg for 620 millioner kroner
8. Atletico Madrid - salg for 550 millioner kroner
9. Sevilla - salg for 420 millioner kroner
10. Bayern München - salg for 350 millioner kroner
(Kilde: European Football Observatory)

Weekendens sejr i Wales over Swansea var tredje Premier League-sejr i træk, hvilket fik den store engelske avis “Daily Mirrow” til kækt at lave overskriften “Wind in our SALES”. Southampton er placeret på andenpladsen i Premier League, hvilket har givet dem den bedste Premier League-start nogensinde… det lå ikke i kortene efter sommerudsalget. I den føromtalte optakt kunne man også læse Saints-legenden Mick Channon sige om situationen i klubben:

- Hver dag man vågner, kan man slå op og læse i avisen, at en ny spiller er klar til forlade klubben, og man spørger sig selv: ”Hvornår stopper dette – og kan Liverpool ikke finde nogle andre spillere at købe?”. Klubben kan jo ikke gøre noget, hvis spillerne vil væk, og de har en frikøbsklausul eller kort tid tilbage af deres kontrakt. Det var anderledes, da jeg spillede. Der ville man bare spille så mange kampe som muligt og flyttede ikke til en anden klub for at sidde på bænken.

Gad vide om de tidligere Southampton-spillere – f.eks. dem som tog til Liverpool og Manchester United – vil ønske sig tilbage i Ronald Koemans trup, for her har de bare fortsat successen, selvom de næsten startede på “Ground Zero”…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER