Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Mansour vs. Abramovich

Søndag krydsede Chelsea og Manchester klinger i Premier League, men samtidigt var det også et møde imellem to storinvestorere i Premier League-klubber.
Med Frank Lampards udligning imellem Manchester City og Chelsea sluttede Premier League-opgøret uden en vinder, men der er faktisk ikke status quo mellem de to klubbers indkøbsfest. For de stenrige Sheikh Mansour og Roman Abramovich har faktisk ikke brugt lige mange penge for at styrke deres Premier League-mandskab. Indkast.dk har kigget nærmere på de to klubejers gøren og laden hos Chelsea og Manchester City.

Da Samir Nasri skiftede fra Arsenal til Manchester City i august 2011, rundede Sheikh Mansours investeringer i klubben de magiske 1.000.000.000 pund – altså små 9.500.000.000 kroner, men sidenhen er det samlede tal steget til 11.500.000.000 kroner, og det er faktisk noget mindre end Abramovich indkøb i Chelsea, siden han kom til i 2003. Hele 19.000.000.000 kroner har Roman investereret i Chelsea.

Største indkøb i klubberne har været Sergio Agüero (350 millioner kroner) og Fernando Torres (470 millioner kroner). De to tidligere Atlético Madrid-angribere har dog haft vidt forskellige succeser hos klubberne, da Torres blot har scoret 20 Chelsea-mål i over tre år, inden han i sommerpausen blev udlejet til AC Milan.

Begge klubber har lavet fejlindkøb, men også “røverkøb”. Selvom David Silva kostede over 200 millioner kroner betragtes han stadigvæk som et af de bedste indkøb i Premier League-historien, mens Chelsea i 2004 kun betalte 65 millioner kroner for Petr Čech, som indtil denne sæson har været en utrolig stærk målmand for London-holdet.

Men men men… man investerer ikke over 30.000.000.000 kroner uden at lave nogle fejlvalg, og det har også været tilfældet for Mansour og Abramovich. Manchester City betalte f.eks. 230 millioner kroner for Emmanuel Adebayor og lidt mere for Robinho – uden at disse spillere fik den store påvirkning på klubben, men i forhold til “tabte” penge må Abramovich også være meget irriteret over de 500 millioner kroner, som han har betalt til de syv fyrede managere, som han har fyret i London-klubben.

Kigger man på investeringer i forhold til antallet af vundne trofæer, så har Chelsea fået deres pokaler billigere end Manchester City. Tager man Community Shield med har Chelsea vundet 13 trofæer og Manchester City 5 – hvilket giver en pris pr. trofæ for Manchester City på 450 millioner kroner, mens Chelsea kun har betalt omkring 110 millioner kroner.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER