Torsten Brix

Helt van Ga(a)l

Næsten alt er galt – på Old Trafford – og sæsonen er lige startet. Louis van Gaal er efter ydmygelsen til MK Dons nødt til at vinde fodboldkampe – NU!
Da den udlejede Arsenal-angriber Benik Afobe - tirsdag aften - dansede igennem hele Manchester United-defensiven og scorede til 4-0 for MK Dons, blev det kulminationen på en gigantisk ydmygelse af hele klubben – Manchester United.

Den nye manager Louis van Gaal gav godt nok spilletid til flere unge spillere, men med i truppen var også David De Gea, Nick Powell, Shinji Kagawa, Anderson, Wilfried Zaha og Javier Hernández – der tilsammen har kostet 780.000.000 kroner – samt Danny Welbeck, Adrian Januzaj og Jonathan Evans – der har fået meget af deres fodboldopdragelse i Manchester United.

Så nederlaget, den elendige Premier League-form og den aktuelle trup gør, at der sættes store spørgsmålstegn ved Manchester Uniteds talentudvikling. For hvor gode er de United-producerede spillere; Welbeck, Evans, Chris Smaling, Tom Cleverly og Darren Fletcher?

Det korte svar må være, at de er gode nok til Manchester United-truppen, men ikke gode nok til startopstillingen – og det svar tager os direkte ned i det meget aktuelle problem: Hvorfor pokker skal Manchester United spille 3-5-2?

Ny manager – nyt system – nyt kaos
Den netop begyndte United-sæson åbnede med et overraskende hjemmebane-nederlag til Swansea. Pudsigt nok startede mareridtet for den fyrede David Moyes også med en kamp imod Swansea… som United vandt med 4-1, men nederlaget i åbningen til 2014/15 gav Louis van Gaal den værst tænkelige åbning, da alle de gode resultater fra træningskampene var glemt, og der blev sået tvivl om van Gaal – og især det nye spillesystem 3-5-2.

Swansea viste Uniteds åbenlyse problemer, da de – på Old Trafford – havde 29 afleveringer i træk, inden de scorede deres første mål. Spørgsmålene var mange og svarerne få… og usikkerheden er ikke blevet mindre sidenhen.

- Hvem pokker skulle spille i tre-mandsforsvaret?
- Hvor skulle den dyrtindkøbte venstre-back Luke Shaw placeres?
- Ashley Young skulle vel ikke i fremtiden spille wingback?
- Hvem skulle have “10-positionen”? for Wayne Rooney var vel bedst her, men hvor skulle Juan Mata så spille (for slet ikke at snakke om det nye rekordindkøb Angel di Maria?). Marouane Fellaini var jo bedst på den position i Everton, men i en anden formation.

Spørgsmålene var mange, men opgaven på Old Trafford var større, mente Premier League-eksperten Jamie Redknapp, der i Daily Mail skrev, at end ikke Jose Mourinho og Bob Paisley – til sammen – ville kunne få Manchester United tilbage i Premier Leagues top 4.

Nu afhænger meget af Uniteds fremtid og optimisme på stakkels Angel di Maria, og argentineren skal nok komme til at give et løft til holdets offensiv, men her har holdet jo masser af klasse.

På trods af indkøbet af Marcos Rojo er der stadigvæk store mangler i det centrale forsvar og på den defensive midtbane, da det ikke er lykkedes Manchester United at hente Mats Hummels til klubben. United-krisen har Dortmund utvivlsomt brugt til at hæve prisen på deres guldfugl, og måske skulle Manchester United have slået nogle transfer-rekorder på defensive indkøb i stedet for indkøbet af di Maria.

Det kan United-ledelsen jo nå inden søndag nat, hvor transfervinduet smækker i, men det brag kan blive noget hult på Old Trafford. For gør den aktuelle krise og manglende Champions League-deltagelse, at det ikke er så attraktivt at komme til storklubben.

Resultaterne på det seneste – bortset fra træningskampene i sommer – har været grotesk ringe, og det skal ændres nu. For United skal simpelthen have nogle sejre, da de jo er igang med en historisk let indledning på Premier League imod hold som Swansea, Sunderland, Burnley, QPR, Leicester, West Ham og WBA. I slutningen af oktober og starten af november venter Chelsea, Manchester City og Arsenal. Der skal United – altså formen, systemet, manageren og truppen – være i en helt anden forfatning – ellers kan det gå helt van Ga(a)l…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER