Torsten Brix

Who needs a manager?

Indkast.dk var på Emirates, da Arsenal mødte ultra-defensive Crystal Palace. London-opgøret blev en ørkenvandring… hvor gæsterne fra Sydlondon ikke ville noget og hjemmeholdet ikke kunne ret meget.
- Who needs a manager? - Who needs a manager? - Who needs a manager? - Who needs a manager?

Sådan var den humoristiske hilsen fra Crystal Palace-fansene i weekenden på Emirates, da de gæstede Arsenal, og udeholdet – en smule overraskende – var kommet foran, da nyindkøbet Brede Hangeland scorede efter deres første hjørnespark med et dusin minutter tilbage af første halvleg.

De hårdtpressede Palace-fans gik næsten i jubel-ekstase efter deres brutale optakt til kampen, hvor manager Tony Pulis havde trukket sig, efter klubben stort set ikke har brugt nogle penge – 25 millioner kroner – på nye spillere i sommerpausen.

Det har Arsenal gjort, og flere af dem fik debut i Crystal Palace-kampen, hvilket har givet en voksende optimisme hos ”Gunners-fansene”. Fanen Sammy siger på vej til opgøret i ”tuben”, at han skal mindst en håndfuld år tilbage for at finde samme positive tilgang til den forestående sæson.

I Undergrunden er der også Crystal Palace-fans, og en af dem bliver hånet, da han starter en lille diskussion om, at Arsenal-fansene ikke er lokale, og at de burde ”tage hjem” og støtte deres lokale hold.

En af Arsenal-fansene ligner en af deres tidligere helte – Martin Keown – og med ét begynder store dele af togvognen at synge hyldestsange til den tidligere så kompromisløse forsvarsspiller med det letgenkendelig ansigt. Men til sidst giver Crystal Palace-fanen efter og får et anerkendende nik fra mange af Arsenal-fansene – på et meget passende tidspunkt – ved tørt at konstatere: ”Tony Pulis – Rest In Peace!”.

På Drayton Park – et par hundrede meter fra Emirates – starter eftermiddagen med flest Arsenal-fans, men som man kommer tættere og tættere på kampstart, bliver baren fyldt med flere og flere Crystal Palace-fans, der er i godt humør. Deres sange fylder mere og mere i de efterhånden trængte lokale.

Samme tendens gør sig gældende inde på stadion ved Palace-målet, og som kampen skrider mere og mere frem, bliver udeholdets fans mere og mere synlige, mens den føromtalte spirende optimisme er svær at finde blandt Arsenal-fansene, der bliver meget påvirket af Crystal Palaces forsøg på at trække tiden, som kampen skrider frem.

Der går meget tid med Palace-keeper Julian Speronis udspark samt holdets tre indskiftninger, og efter kampen siger Arsène Wenger på pressemødet, at den argentinske målmands manglende lyst til at få bolden i spil næsten var en kunstart. På trods af Speronis aktioner viser statistikken, at Arsenal havde bolden hele 77% af tiden, men det forvaltede de ikke særlig godt imod det ultra-defensive udehold. Alt for mange fejlaflevering gjorde, at Arsenals varemærke med flyvende angrebsfodbold i høj fart aldrig kom i spil imod Brede Hangeland & co.

Alle frustrationer fra Arsenal-fansene forsvandt dog ud i den efterhånden mørke aftenshimmel over Emirates, da Aaron Ramsey scorede til 2-1. Lydniveauet var grotesk højt, og da det havde lagt sig, startede Arsenal-fansene på Crock End deres svar til Crystal Palace-fansene. ”Who are you?”, gjaldede det ned over udebane-afsnittet på Emirates, hvor de stakkels Palace-fans bare måtte tage imod. De kunne dog tage hjem med oprejst pande, for hvem havde forventet mere af dem? – og i nogle minutter var de kongerne på Emirates, da de kunne synge ”Who needs a manager?”

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER