Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

3 dage til PL-start: Waste Ham

Så er den gal – igen. West Ham har nok engang brugt mange penge på en angriber, som er meget skadet.
Den 31. januar 2011 vil altid blive hæftet på angriberen Andy Carroll. Her startede nedturen for den daværende Newcastle-angriber, der i transfer-vinduets sidste minutter blev solgt til Liverpool, som den dyreste spiller nogensinde, der blev handlet imellem to engelske klubber.

350 millioner kroner kostede Carroll, men han blev aldrig den afløser for Fernando Torres, som Liverpool-ledelsen havde håbet på. Skader ødelagde tiden i Liverpool, og derfor blev han udlånt til West Ham. I sommerpausen 2013 gjorde London-klubben handlen til en permanent aftale, da West Ham betalte hele 180 millioner kroner for Carroll …


Ned ad bakke – for høj angriber… 200.000 kroner pr. minut
MEN siden er det også gået skidt i West Ham… i den forgangne sæson er det kun blevet til to mål efter 15 kampe, hvor de 12 har været i startopstillingen. Det giver nogle vanvittige udregninger, da Carroll har en ugeløn på omkring en million kroner i West Ham.

Lægger man lønnen og indkøbssummen sammen, ender omkostningen for Carroll på små 250.000.000 kroner – indtil videre, og dermed har de to West Ham-mål kostet 125.000.000 kroner pr. stk.

I sommerpausen kom det så frem, at Carroll havde ankelproblemer, og skulle opereres, hvilket koster ham resten af 2014 på tribunen, hvor han har set mange kampe fra den seneste tid.

Fordeler man de 250.000.000 kroner over de 15 West Ham-kampe, ender klubben med at betale 16 millioner kroner for hver Carroll-kamp eller omkring 200.000 kroner pr. minut den høje angriber har spillet. Alle disse udregninger bliver aktuelle, da Carroll – igen igen – skal opereres, og West Ham-fansene frygter nu, at karrieren kan være slut for Carroll.

Det er nemlig ikke første gang, at “Waste Ham” bruger mange penge på en angriber, der ikke rigtig kommer igang. For kan Carroll ende ligesom Dean Ashton, der i 2009 måtte indstille karrieren efter en ankelskade, som han pådrog sig, da han var til samling med det engelske landshold.

Ashton var kun 26 år, og West Ham fik ingen erstatning af det engelske fodboldforbund. Dermed betalte London-klubben en høj pris, da Ashton var klubbens dyreste indkøb på det tidspunkt.


Raser imod Allardyce
Den anerkendte West Ham-blogger Sean Whetstone har i sommerpausen sendt en hård kritik imod West Ham-ledelsen, der betalte de mange penge for Carroll. Han kræver simpelthen, at Carroll bliver i klubben og “betaler” tilbage med mål og gode kampe.

Klublegenden Frank McAvennie, der scorede 26 liga-mål, da klubben vandt bronze i 1986, har beskyldt manager Sam Allardyce for at “putte alle klubbens æg i samme kurv”.

Mange af disse æg er gået i stykker samtidig med Carrolls skader, men omkring klubben er der også delte meninger. For midtbaneslideren Kevin Nolan sagde dagen inden, at Carroll blev skadet, at angriberen var ultra-vigtig for den kommende sæson.

Omvendt er det også opfattelsen, at Allardyces sommerindkøb af Enner Valencia og Mauro Zarate kan gøre afsavnet af Carroll mindre, men man kan slet ikke forestille sig, hvad der vil ske, hvis en - eller begge - disse angriber blev skadet…

I en træningskamp op til sæsonen blev nyindkøbet Cheikhou Kouyate skadet – og ironisk nok var der også tale om en ankelskade, men heldigvis var skaden ikke så alvorlig for “Waste Ham”…


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER