Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

4 dage til PL-start: Solgte en succes

Udsalget i Southampton fortsætter – og man kan passende spørge: Hvornår stopper det? - og fortsætter Liverpool med at købe af stakkels Ronald Koeman.
I den forgangne sæson sluttede Southampton på en flot ottendeplads i Premier League, men den gode præstation har også haft en bagside… for sydkyst-klubben har siden været udsat for et sandt ”overfald” af købstilbud på deres spillere. Man kan faktisk lave et hold af solide Southampton-spillere, der er blevet solgt i sommer – eller af spillere, som bliver jagtet.

Målmand:
Cody Cropper
Han er blevet fritstillet af klubben, da de satser på aldrende eller mere erfarne keepere – mange klubber har vist interesse.

Højreback:
Callum Chambers
19-årige Chambers er solgt til Arsenal for 140 millioner kroner, selvom London-klubben allerede har købt en spiller til den position.

Central forsvarsspiller:
Dejan Lovren
Han blev solgt til Liverpool for 180 millioner kroner.

Central forsvarsspiller:
Jose Fonte
Den 30-årige portugiser skulle Cardiff have afgivet et bud på – på omkring 35 millioner kroner.

Vestreback:
Luke Shaw
Den 19-årige forsvarsspiller skal være afløseren i Manchester United for Patrick Evra. Pris: 300 millioner kroner

Midtbane:
Adam Lallana
Den 26-årige landsholdsspiller er også solgt til Liverpool. Pris: 230 millioner kroner

Midtbane:
Morgan Schneiderlin
Både Tottenham og Arsenal har vist deres interesse for midtbanespilleren, der er vurderet til 200 millioner kroner, selvom Southampton tidligere end ikke har betalt 10 millioner kroner for franskmanden.

Midtbane:
Gaston Ramirez
Den 23-årige kantspiller er på ønskesedlen i Juventus, og det kan man godt forstå, da markedsprisen kun skulle være 80 millioner kroner.

Angreb:
Jay Rodriguez
Her skulle Tottenham også være interesseret, og London-klubben skulle allerede have sendt et bud på 110 millioner kroner.

Angreb:
Rickie Lambert
Han er blevet solgt til Liverpool for 35 millioner kroner.

Angreb:
Pablo Daniel Osvaldo
Den 28-årige angriber har Southampton byttet med den algeriske midtbanespiller Saphir Taïder fra Inter - begge spillere dog på låneaftaler med forkøbsret.


Så ”faxen” har ikke stået stille på Southamptons administrationskontor… og flere gange har der været tale om meget fristende tilbud, som klubben ikke har kunne afvise pga. frikøbsklausuler, men flere gange har spillernes kontrakt-periode også været et problem. Klubben har simpelthen ikke fået forlænget tids nok med de spillere, der har haft succes.

For Southampton kan tilbuddene naturligvis også blive for fristende, som da Tottenham – samme dag, som Southampton solgte Lovren – skulle have sendt et tilbud på hele 300 millioner kroner for Morgan Schneiderlin og Jay Rodriguez.

Begge spillere har kostet Southampton 65 millioner kroner – tilsammen, så naturligvis kan ledelsen blive fristet, men det er langt fra første gang, at Premier League-klubben sælger godt, efter de har lavet unikt talent-arbejde eller deres scouts har fundet spændende spillere, der har udviklet sig helt unikt.

Mest kendte er naturligvis Gareth Bale, Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain, men glem ikke spillere som Dean Richards, Kevin Davies, Wayne Bridge, Peter Crough, James Beattie og Alan Shearer, hvor flere er blevet solgt af Southampton med stor fortjeneste.

Denne sæson har dog været noget helt unikt, da trioen – Shaw, Lallana og Lovren – alle er solgt for over 200 millioner kroner. Nogle af disse penge er blevet brugt – blandt andet på Dusan Tadic og Graziano Pelle – der er fundet på den anden side af den engelske kanal – nemlig i Holland. Men utilfredsheden ulmer i klubben. Saints-legenden Mick Channon har været ude med riven efter de spillere, som forlader Southampton, og blandt andet sagt:

- Hver dag man vågner, kan man slå op og læse i avisen, at en ny spiller er klar til forlade klubben, og man spørger sig selv: ”Hvornår stopper dette – og kan Liverpool ikke finde nogle andre spillere at købe?”. Klubben kan jo ikke gøre noget, hvis spillerne vil væk, og de har en frikøbsklausul eller kort tid tilbage af deres kontrakt. Det var anderledes, da jeg spillede. Der ville man bare spille så mange kampe som muligt og flyttede ikke til en anden klub for at sidde på bænken.

Det er nok tvivlsomt, om Shaw, Lallana eller Lovren kommer til at sidde meget på bænken, men sikkert er det, at de store klubbers indkøb hos ”det bedste af det næstbedste” er med til at aflive tanken om, at en klub som Southampton - eller lignende - kan komme til at spille i Champions League…

Midt i dette står den stakkels manager Ronald Koeman, som – ifølge de engelske aviser – skal starte fra ”Ground Zero”, men hollænderen valgte på Twitter at se på det fra den humoristiske vinkel. Den blonde manager tog et billede fra sit kontor ud over en tom træningsbane med skriften ”Så starter arbejdet”.

Det er dog ikke en uvant situation for Koeman. I 2011 overtog han ansvaret i Feyenoord, hvor der ingen penge var, men masser af talent. Der er stadigvæk masser af talent i Southampton, og til forskel fra tidligere… så har klubben masser af penge for tiden – efter de har solgt en succes.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER