Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Christian Ewald

COSTA RICA - Underdogs fra Mellemamerika

Costa Rica er ikke et hold fyldt med store stjerner, og de levnes bestemt heller ikke mange chancer, når VM i Brasilien bliver fløjtet i gang til sommer. Alligevel er det mellemamerikanske hold et spændende bekendtskab, og specielt med danske øjne.
Costa Rica er med til VM for fjerde gang i historien. De har tidligere deltaget i 1990, 2002 og 2006. I 2006 formåede de, at drille Tyskland på hjemmebane i åbningskampen, blandt andet på to mål af Costa Rica-legenden Paulo Wanchope. De måtte dog se sig slået 4-2 i den kamp, og røg ud efter gruppespillet i en gruppe, der også talte Polen og Ecuador.

Costa Rica indledte deres kvalifikationskampagne i tredje runde af kvalifikationen. I den mellemamerikanske (CONCACAF) kvalifikationsturnering starter de små lande med at mødes i et gruppespil i første runde, herefter går de to bedste fra hver gruppe videre til anden runde, og de hold der kvalificerer sig herfra går så videre til tredje runde, hvor store lande som USA, Mexico, Costa Rica og Honduras træder ind i turneringen.

I tredje runde deltager 12 lande, som bliver delt op i tre grupper á fire hold i hver. De to bedste fra hver gruppe kvalificerer sig til fjerde runde, hvor de seks bedste hold kæmper om tre direkte pladser til VM, samt en play-off-plads, hvor man møder vinderen af den Oceanske kvalifikationsturneringen.

Costa Rica havnede i tredje runde i gruppe med Mexico, El Salvador og Guyana, og her gik Costa Rica videre som to'er. I fjerde runde havnede Costa Rica på andenpladsen, lige under USA, og gik derfor direkte videre til VM.

Set med danske øjne er Costa Rica et interessant hold at følge til VM. Holdet har nemlig tre spillere der enten spiller, eller har spillet i den danske Superliga – Christian Bolaños, Christian Gamboa og Bryan Oviedo. Alle tre har repræsenteret FCK, og Christian Bolaños gør det skam stadig, mens Bryan Oviedo også har været forbi FC Nordsjælland.

Træneren
Jorge Luís Pinto er navnet på Costa Ricas landstræner, og han er helt bestemt en erfaren herre. Den 61-årige træner har siden 1984 være træner på højeste niveau i Mellem- og Sydamerika, og han er i gang med sin anden periode som træner for Costa Rica, hvor han har været ansat siden 2011. Tidligere har han været forbi forskellige topklubber i Sydamerika, og han har også været landstræner for hans hjemland Colombia.

Profilen
Joel Campbell var på manges læber, da han diskede op med en fremragende præstation i en Champions League-kamp mod Manchester United, og Olympiakos-spilleren, der er udlejet fra Arsenal, er fremtidens store stjerne på Costa Ricas landshold.

Man må dog heller ikke glemme Everton-spilleren Bryan Oviedo, som jo tidligere har været en profil i Superligaen for FCK. Oviedo brækkede benet i en FA Cup-kamp for Everton tidligere på året, men umiddelbart ser det ud til, at han bliver klar til VM, og det må siges at være en stor fordel for Costa Rica, da venstrebacken havde en fremragende sæson inden sin skade, blandt andet med et mål på Old Trafford mod Manchester United.

Man skal bestemt heller ikke afskrive PSV-spilleren Bryan Ruiz.

Ideal-opstilling (4-2-3-1)

Keilor Navas (Levante)

Christian Gamboa (Rosenborg) – Michael Umana (Deportivo Saprissa) – Giancarlo Gonzales (Columbus Crew) – Johnny Acosta (Alajuelense)

Celso Borges (AIK Stockholm) – Michael Barrantes (Aalesund)

Christian Bolaños (FC Købenavn) – Bryan Ruiz (PSV Eindhoven) – Joel Campbell (Olympiakos – udlejet fra Arsenal)

Marco Urena (FC Kuban Krasnodar)

Costa Rica spiller sin første kamp d. 14 juni mod Uruguay på Castelão, der har plads til 67.000 tilskuere.

Costa Ricas VM-trup

Keilor Navas (Levante)
Patrick Pemberton (Alajuelense)
Daniel Cambronero (Herediano)

Johnny Acosta (Alajuelense)
Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew)
Michael Umana (Saprissa)
Oscar Duarte (Brujas)
Waylon Francis (Columbus Crew)
Heiner Mora (Saprissa)
Junior Diaz (Mainz 05)
Christian Gamboa (Rosenborg)
Roy Miller (New York Red Bulls)

Celso Borges (AIK Stokholm)
Christian Bolaños (FC København)
Oscar Esteban Granados (Herediano)
Michael Barrantes (Aalesund)
Yeltsin Tejeda (Saprissa)
Diego Calvo (Vålerenga)
Jose Miguel Cubero (Herediano)

Bryan Ruiz (PSV Eindhoven)
Joel Campbell (Olympiakos)
Randall Brenes (Cartagines)
Marco Urena (FC Kuban Krasnodar)

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER