Torsten Brix

Tre vanvittige PL-overlevelser

Indkast.dk kigger tilbage til 1996/97, 2004/05 og 2011/12 - på tre historiske afslutninger.
I starten af det nye år kigger englænderne altid på Premier League-bundholdene efter det hårde juleprogram. Hvem vil ikke rykke ud af den eftertragtede turnering? – Indkast.dk kigger tilbage på tre vanvittige “Overlevelser” – efter holdene var dårlig placeret til jul.


Southampton (1996-97)
Der har igennem tiderne været lavet mange udregninger på bundholdenes placeringer på f.eks. nytårsaften, men alt dette ændrede sydkystholdet Southampton i den formstærke sæsonafslutning. Med kun syv spillerunder igen lå Southampton på sidstepladsen, men i slutprogrammet blev det til fire sejre og to uafgjorte kampe, hvilket ikke mindst skyldtes den meget målfarlige midtbanespiller – Matt Le Tissier. Southampton hentede hele 75 % af deres point 1996/97-sæsonen i 1997.


West Brom (2004/05)
Der var flere nedrykningspladser i spil på sæsonens sidste kampdag i 2005, hvilket fik de engelske aviser til at omdøbe søndagen til “Survival Sunday”, hvor Geoff Horsfield scorede det afgørende mål for WBA. Fra 2003 til 2006 spillede Horsfield 67 kampe for WBA, og angriberen lavede 14 mål – ofte efter at tilskuerne igennem hele kampen havde råbt, at holdet skulle sende lange bolde op til Horsfield. “Feed the Horse” – “Feed the Horse” - “Feed the Horse”… gjaldede det ofte udover “The Hawthorns”. De lange bolden kom i sæsonafslutningen… I starten af 2005 havde WBA kun 11 point, men de endte på 34 point, hvilket lige var nok til at overleve i Premier League. Hele 67 % af deres point kom efter december i den vanvittige afslutning.


Wigan (2011-12)
Igennem flere sæsoner var Wigan i denne periode involveret i Premier Leagues nedrykningskampe, og holdet blev nærmest kendt for vanvittige overlevelser i Premier League. Den nuværende Everton-manager Roberto Martinez fik nærmest heltestatus i Manchester-klubben – især efter den vanvittige afslutning på sæsonen 2011/12. Wigan vandt syv af deres sidste ni kampe den sæson og undgik nærmest mirakuløst nedrykning, efter de havde hentet 65 % af deres point i 2012. Som mange gange før reddede Wigan sig – som nævnt – i denne periode, og præstationen blev endnu mere unik, da det nærmest blev kutyme, at de i de efterfølgende sommerpauser altid solgte flere af deres profiler – en helt igennem fantastisk historie om en unik klub, der overlevede flere sæsoner i Premier Leagues bundkamp.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER