Magnus Pilgaard

Dødens gruppe lever op til sit navn

Champions Leagues gruppe F blev hurtigt udnævnt som dødens gruppe, og efter tre runder lever den i allerhøjeste grad op til sit navn – tre store mandskaber ligger á point.
Som man kan se underneden, er gruppe F i Champions League-gruppespillet efter tre runder næsten dødt løb i toppen, og man kan virkelig cementere, hvor meget 90 minutter kan vende op og ned på tingene i fodbold. Indkast.dk har kigget lidt nærmere på dødens gruppe.
HoldPoint
Dortmund6
Arsenal6
Napoli6
Marseille0

Hvis man konstaterer, at Marseille simpelthen ikke har klassen til at lave et bemærkelsesværdigt comeback, og flytter fokus over på, at to af de tre hold, der indtager første-, anden- og tredjepladsen i gruppen går videre til ottendedelsfinalerne, bliver det hele en smule mere overskueligt.

Både Napoli, Dortmund og Arsenal er godt kørende i hver deres hjemlige liga, og alle tre hold har et drive og en friskhed over sig, så det kan være vanskeligt ikke at se dem alle som outsidere til at tage titlen. Normalt udnævner man de to store spanske klubber FC Barcelona og Real Madrid som favoritter, og i denne sæson kan man slet ikke komme udenom Bayern München, der i de flestes øjne er klodens stærkeste fodboldhold lige i øjeblikket.

Dortmund er nok det hold, fodboldkyndige har mest tiltro til – især efter deres flotte præstation i sidste sæson, hvor finalen blev tabt til netop Bayern. Dortmund tabte første runde i Napoli, og straks tænkte man, at det allerede nu så vanskeligt ud for tyskerne i så svær en gruppe som denne. Men efter gårsdagens sejr på Emirates i London på 2-1 over Arsenal, er de sort-gule nu nummer et i gruppen med den bedste målscore, og har både Arsenal og Napoli hjemme på Signal Iduna Park.

Napoli blev pillet ned på jorden i anden runde, da man tabte til Özil og co. 0-2 i London, men efter en vigtig udesejr mod gruppens prygelknabe Marseille, er de nu vendt stærkt tilbage i kampen om en af de to pladser, der giver adgang til videre deltagelse i verdens største klubturnering. Og med en Champions League-ekspert i Rafael Benitez ved roret og en snu rutineret Gonzalo Higuaín i front, må man bestemt ikke undervurdere italienerne.

Arsenal topper Premier League og har spillet noget fantastisk fodbold de seneste uger, men i aftes snød Dortmund dem på lynhurtigt og kynisk kontraspil i absolut verdensklasse. Umiddelbart ser det vanskeligst ud for englænderne, da de både møder Dortmund og Napoli på udebane, men man bliver ofte overrasket over Arsène Wengers mandskabs evindelige evne til at komme fra baghjul og snige sig videre i gruppespillet. Siden 1999/00-sæsonen er det lykkes Arsenal at komme gennem gruppespillet(i to sæsoner røg de ud af andet gruppespil).

To af disse tre mandskaber vil gå videre i Champions League, og de vil helt sikkert være konkurrencedygtige et langt stykke hen ad vejen – spørgsmålet er så bare hvor langt? Én ting er sikkert; det er simpelthen forfærdeligt for fodbolden, at vi skal sige farvel til et af disse hold efter gruppespillets seks spillerunder, og vi kan vist godt udråbe taberen i dette spil som favorit til at tage titlen i Europa League.

Hvilket af de tre mandskaber ender med at trække det korteste strå i kampen om ottendedelsfinalen?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER