Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Jonas Sand

Aston Villa – Englands nye danskerklub

Aston Villa kan formentligt se frem til endnu en sæson i bunden af Premier League, men den nye danskerklub har fokus på fremtiden. Indkast.dk kigger frem mod weekendens PL-start...
Aston Villa havde en elendig sæson sidste år, hvor klubben først til allersidst reddede sig endnu en sæson i den bedste engelske række. Det var dog mere eller mindre forventet af klubben, der startede en genopbygningsfase med Paul Lambert i spidsen. Her blev unge spillere som Christian Benteke hentet til klubben for at begynde den store opgave, og det samme har Aston Villa også gjort i år.

Klubben har igen i denne sæson handlet ungt ind i transfervinduet, hvor det ældste indkøb er 23 år gammel. Samtidigt har man formået at holde på sin største profil, Christian Benteke, der var klubbens topscorer i sidste sæson.


Klubbens indkøb – Aston Villa tænker på fremtiden
Aston Villa har været en af de mere aktive klubber i dette transfervindue. Seks spiller er hentet ind, og det er tydeligt, at klubben tænker langsigtet. Aleksandar Tonev, Leandro Bacuna, Antonio Luna og Jed Steer er alle hentet ind, mens klubben også er blevet yderst interessant set med danske øjne, da man har hentet de to profiler fra den danske Superliga, Nicklas Helenius og Jores Okore. Her er førstnævnte den ældste med sine 23 år.

Af de seks spillere er det kun forventet, at det er Antonio Luna og Aleksandar Tonev, der er i spil til startopstillingen i begyndelsen af sæsonen. Luna er en dygtig, hurtig venstreback fra Sevilla, hvor han dog aldrig rigtigt slog igennem og tilbragte meget til som udlejet. Tonev er en ung, spændende spiller, der er spået en stor fremtid på det bulgarske landshold. Han huserer primært på kanten.


De nye danskere:
Jores Okore og Nicklas Helenius har begge været profiler i den danske Superliga de sidste par år, men nu følte begge, at tiden var den rette til at komme videre. De to unge danskere må dog formentligt starte med at tage plads på bænken, men de skal nok få deres chancer i løbet af sæsonen. Spilletid var vigtigt for begge spillere, hvilket Jores Okore ikke lagde skjul på i forbindelse med skiftet.

- Jeg valgte at sige nej (til Chelsea, red.), for det lød ikke helt optimalt for mig i forhold til de ønsker, jeg havde. Mit største ønske er at spille fodbold og få en masse spilletid på førsteholdet, og det lå ikke lige i kortene i forhold til det skifte, sagde Jores Okore til tv2.dk dengang.

Okore må dog i første omgang forberede sig på at være reserve for den unge Nathan Baker og holdets anfører, Ron Vlaar, der forventes at starte i det centrale forsvar. Det skyldes bl.a., at Jores Okore har tilbragt meget af opstarten ude med en skade, men midterforsvaren er dog klar igen.

Hos Nicklas Helenius så situationen lidt anderledes ud, da han skrev under med Aston Villa. Klubbens stjerne og hans største konkurrent, Christian Benteke, lignede en mand, der var på vej væk fra Aston Villa. Den store angriber valgte dog at forlænge med klubben, og derfor er det ret sikkert, at han starter på toppen for den unge mandskab.

Der har dog været lagt op til, bl.a. fra Helenius selv, at han ikke skal spille helt oppe i front. I stedet skal han være den spiller, der ligger lige bag angriberen.

- Jeg kan spille flere positioner end bare den angriber, som eksperterne siger. De (Aston Villa, red.) synes, at jeg er hurtig nok til kanten, og jeg er enig. Men jeg kan også spille i hullet bag angriberen. Det er den plads, jeg altid har set mig selv på, fordi jeg kan afslutte uden for boksen, sagde Aston Villa til Sky Sports i forbindelse med skiftet.

Det blev bekræftet i sidste uge, da Paul Lambert snakkede om angriberen, der har imponeret holdets fans i klubbens træningskampe.

- Nicklas er en ung angriber fra et andet land, så han skal lige falde til. Han er en klog spiller. Nogle af hans berøringer har været fantastiske og hans opmærksom er meget god.

- Han er en anderledes type end Christian (Benteke, red.), meget anderledes. Men jeg er glad for ham. Vi har givet ham en mulighed. Han er en del af et godt hold med gode folk I omklædningsrummet. Han er selv en god karakter med en god mentalitet. Han kender størrelsen på klubben, og jeg er sikker på, at han nok skal passe godt ind, sagde Paul Lambert til klubbens hjemmeside.


Christian Benteke – Aston Villas unge stjerne
Klubbens vigtigste handel i år er ikke en spiller, der er kommet fra en anden klub. Da transfervinduet startede, så det nemlig ud til, at Aston Villa ville miste sidste sæsons topscorer, Christian Benteke, der havde tiltrukket sig opmærksomhed fra flere større klubber. Angriberen havde flere gange udtalt, at han så sin fremtid et andet sted end Villa Park.

Umiddelbart efter endnu et ønske om at skifte foretog angriberen dog en noget uventet u-vending, da han i stedet valgte at skrive under på en ny kontrakt, der binder ham i Aston Villa indtil 2017.
Med 19 mål i sidste sæson var Christian Benteke topscorer for Aston Villa, og han var den fjerdemest scorende spiller i ligaen.

Angriberen spillede en stor rolle i Aston Villas overlevelse sidste år, og igen i år bliver han vigtig for holdet, hvis de skal redde sig endnu en sæson i Premier League.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER