Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Matias Rona

Brøndby – Superligaens ungdomshold

Brøndby reddede i sidste sæson livet i Superligaen med en sejr i sidste runde. Nu er der varslet nye tider på Vestegnen, hvor Thomas Frank er hentet til som ny træner.
Brøndby er de to seneste sæsoner endt på skuffende niendepladser i Superligaen, og det skal forbedres i den kommende sæson. Derfor er der blevet renset godt ud i den sportslige sektor i klubben, hvor man har sagt farvel til Auri, og i stedet har hentet den blot 39-årige Thomas Frank til som ny træner.

På sportsdirektørposten er der også skiftet. Her har klubben sagt farvel til klubmanden Ole Bjur, og i stedet har man hentet Per Rud i HB Køge. På spillerfronten er der også sagt farvel til aldrende spillere som Clarence Goodson og Jan Kristiansen.

Tilbage til de gamle dyder

Holdets nye træner, Thomas Frank, har aldrig stået i spidsen for et seniorhold, men har i stedet udmærket ved at levere fremragende resultater med diverse ungdomslandshold. Det er håbet i Brøndby, at han også der kan være med til levere resultater med unge talenter fra klubbens egne rækker. En filosofi som klubben nød stor succes med tilbage i 90'erne og starten af 00'erne, men som i de senere år er kikset, hvilket er en af forklaringerne på klubbens sportslige deroute. Derfor vil Brøndby tilbage til de gamle dyder, hvor man udvikler egne talenter og lader dem slå igennem på seniorniveau i klubben. Den plan er Frank også helt med på.

- Jeg har et mål om at præge ungdomsarbejdet i samarbejde med de dygtige folk dernede. På den måde skal vi få bygget bro fra ungdomsholdene til førsteholdet, så de unge kan se, at der er hul igennem, siger Thomas Frank til Indkast.dk.
Brøndby har da også mange spændende talenter i truppen, som allerede i sidste sæson brød igennem på førsteholdet. Her kan blandet andet nævnes højrebacken Frederik Holst, venstrebacken Patrick Da Silva og ikke mindst den lille midtbanespiller Lebogang Phiri.

Til at hjælpe med det nye projekt er der også kommet helt ny ledelse i klubben. Efter forårets aktieemission, som reddede klubben økonomisk, er der blevet hyret en ny bestyrelse med forretningsmanden Aldo Petersen i spidsen. Han har også allerede slået fast, at målet for klubben nu er at udvikle talenter, og ikke gå ud og smide en masse penge efter dyre spillere.

Ændringer i truppen

Brøndby har som nævnt sagt farvel til et par løntunge spillere denne sommer, men der er også kommet et par nye spillere til, som skal være med til at forbedre sidste sæsons niendeplads. Som den mest imponerende signing har klubben hentet den blot 23-årige finske målmand Lukas Hradecky på en fri transfer fra Esbjerg. Hradecky var måske forårets bedste målmand i Superligaen, og var en meget ombejlet herre denne sommer. Men Brøndby har vist at selvom klubben befinder sig i bunden af Superligaen, så er det stadig en stor klub i dansk fodbold, hvilket også var grunden til at Hradecky skiftede.

Det efterlader klubben med tre målmand, som alle har Superligakampe på CV'et, og spørgsmålet er, om der er plads til det i truppen. Foreløbig er der ikke meldt noget ud fra Brøndbys side, om de andre to målmænd i truppen, men transfervinduet er stadig langt.

Derudover har Vestegnsklubben også hentet den rutinerede midtbanespiller Martin Ørnskov i norske Viking Stavanger, som man også forsøgte at hente i vinterens transfervindue. Ørnskov er en rigtig sekser, og han kommer til at blive en vigtig spiller for holdet både i form af sine evner på banen, men også på grund af at han med sine 27 år bliver en af de mere rutinerede spillere i truppen. Brøndby har nemlig en meget ung trup frem mod den kommende sæson, men holdets ældste spiller Martin Albrechtsen frygter ikke for de mange unge spillere.

- Jeg ser det ikke som det store problem. Selvfølgelig kunne det være rart med lidt flere rutinerede spillere på holdet, men de unge har også talentet og potentialet til gå ind og præstere, så jeg håber også de træder i karakter og viser, hvad de er værd, siger Albrechtsen til Indkast.dk, som også mener at mange af holdets unge spillere har vist, hvad de duer til.

- Vi så i foråret under ekstremt pres, formåede vi alligevel at præstere, og få de resultater, som der skulle til. Så jeg er meget fortrøstningsfuld, hvis vi mod forventning skulle havne i samme stormvejr i år.

Taktiske udfordringer

Udover at Thomas Frank skal være med til at udvikle unge spillere i klubben, så er han også hentet til Vestegnen for at ændre på det spillemæssige. Her er håbet, at han kan tage noget af det flotte pasningsspil fra landsholdet med, og det ønsker Thomas Frank også, men han er dog realist.

- Der er mange ting fra min tid på ungdomslandsholdet, som jeg godt kunne tænke mig at tage med derfra. Men før vi ender med slutproduktet, så bliver der skruet op og ned på forskellige parametre, så det passer til den trup, vi har i Brøndby. Fordi det kan tage år, inden vi når slutproduktet, siger Frank til Indkast.dk.

Flere spillere i truppen har da også givet udtryk for, at de glæder sig til at spille mere fodbold, end det var tilfældet i store dele af sidste sæson. En af dem er Daniel Stenderup, der ser sig selv som værende en af de stærkeste forsvarsspillere i truppen til at spille fodbold, hvor de andre centerforsvarer har nogle andre kvaliteter. Desværre så fik Stenderup et brud på skinnebindet i en træningskamp fornylig, og der går derfor lang tid inden den unge forsvarsspiler får lov til at prøve kræfter med det nye taktiske koncept.

Alt tyder på, at der nu er nye tider på vej ude på Vestegnen med en helt ny træner, et nyt sportsligt setup og en ny bestyrelse. Det er noget fansene har hungret efter i flere år derude, og det bliver spændende at se, hvordan Brøndby kommer fra land med alle ændringerne. Hverken spillere eller trænere har i Brøndby været så meget for at snakke om placeringer i den kommende sæson, men i stedet vil man hellere snakke om, at man skal flytte sig og langsomt forbedre sig. Men det virker i hvert fald til at Thomas Frank er manden man vil satse alt på, så formentlig vil han få rigtig lang snor, selv hvis resultaterne skulle lade vente på sig.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER