Torsten Brix

Hvor skal Rooney spille?

Manchester United-angriberen rygtes væk fra klubben, hvor han på det seneste har spillet på en uvant plads. Den er han ikke glad for, men det virker til, at Hodgson har en plan med Rooney…
Da England slog Brasilien i februar, havde landstræner Roy Hodgson ændret den normale 4-4-2 formation. Wayne Rooney var placeret som den centrale angriber i en 4-3-3 opstilling, og når englænderne ikke havde bolden, blev Theo Walcott og Danny Welbeck trukket længere tilbage på banen, så holdet stod i en 4-1-4-1 formation.

Netop dette er noget, der har begejstret Rooney, der fortæller til FourFourTwo:

- I de sidste landskampe jeg har spillet, har det været som enlige angriber efter England ellers næsten per tradition har spillet 4-4-2. Den ekstra midtbanespiller har været afgørende, for det har gjort, at vi ikke har været underbemandet, når vi har spillet imod hold, der har spillet 4-5-1.

Denne ændring gav 2-1 sejren over Brasilien, og de hurtige kantspillere er noget, som Rooney har savnet.

- Når man har hurtigheden fra Walcott og Welbeck, skal man udnytte det, for de kan virkelig true modstanderens forsvar, og det skaber plads til mig på midten. Det er noget, som vi helt sikkert vil arbejde med i fremtiden, for når vi har spillet 4-3-3, er det gået rigtig godt.

Den centrale angriber-rolle har ellers ikke været noget, som Wayne Rooney har spillet meget på klubholdet Manchester United den senere tid, men på landsholdet han har grebet chancerne, når han har fået dem, imens Roy Hodgson har været træner. I VM-kvalifikationen har Rooney lavet fem mål i fire kampe, og han er glad for rollen som ”Targetman”.

- Der er mange, som har meninger om, hvor jeg skal placeres på banen. Personligt mener jeg, at jeg kan spille på mange pladser, men jeg er ret sikker på, at landstræner vælger den position, som han mener, gavner England mest, men på landsholdet bliver jeg sikkert ikke placeret lige foran fireback-kæden, siger Rooney med et smil på læben og afslutter:

- Jeg er angriber, og jeg er på jagt efter flere mål.

Samlet set har flere eksperter hævdet, at Rooney er fejlplaceret, når han bliver placeret langt tilbage på banen – derudover er det uvist, hvor den nye Manchester United-manager David Moyes vil placere den engelske stjerner-angriber.

Moyes og Rooney har en blandet fortid sammen… den skotske manager gav chancen til den unge Rooney, da han var i Everton – men efterfølgende har de to også mødtes i retslokaler i forbindelse med, at Rooney tidligere havde udgivet selvbiografien "My Story So Far". Heri blev Moyes anklaget for at have lækket detaljer til pressen om Rooneys besøg på lokale bordeller. Efterfølgende sagsøgte Moyes den pressede Rooney for injurier, og sagen blev afgjort ved, at Rooneys forlag måtte betale en ukendt sum penge til skotten. I 2010 sagde Moyes om striden med Rooney:

- Wayne ringede til mig for et år siden for at undskylde bogens indhold, og han beklagede de ting, der stod i bogen.

Så stridsøksen kan være begravet, men skulle den være det – hvorfor vil Wayne Rooney så væk fra Manchester United? Ifølge troværdige “The Guardian” har Rooney i løbet af foråret haft flere samtaler med den afgående Sir Alex Ferguson, men det er ikke lykkedes skotten at overbevise Rooney om at blive i Manchester United.

Dette kan vel kun skyldes, at en anden skotte er kommet til klubben… en skotte som sagsøgte ham for syv år siden. Så det er uvist, hvor Rooney skal spille i fremtiden… hvem skal han spille for, men også hvor på banen?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER